Palmzondag knutselen met kinderen 114 kinderknutsels voor Palmzondag

De vastentijd is momenteel in volle gang! Dit is een speciale tijd voor alle christenen op de planeet. Tegelijkertijd kijken gelovigen uit naar het begin van de vereerde vakantie – Palmzondag. Dit artikel is gemaakt voor die mensen die nog niet bekend zijn met deze vakantie en er iets meer over willen weten. Dus in dit artikel zullen we ontdekken wanneer Palmzondag in 2019 valt en praten over de tradities van deze feestdag..

geschiedenis van de vakantie

Palmzondag wordt ook wel de intocht van de Heer in Jeruzalem genoemd. De datum van deze feestdag verandert elk jaar. Maar deze feestdag wordt altijd een week voor Pasen gevierd. In 2019 wordt de feestdag gevierd op 21 april.

De naam van de feestdag – De intocht van de Heer in Jeruzalem komt van een oude traditie, die natuurlijk orthodox is. In de regel bezoeken gelovigen op deze dag kerken. Tegelijkertijd brengen ze takken naar de tempel voor inwijding. Verboks in Rusland vervangt met succes palmtakken. Zij waren degenen die de Joden vasthielden toen ze Jezus Christus begroetten.

Waarom kiezen voor de wilg? Het antwoord is simpel. Het blijkt dat deze plant voor alle anderen bloeit. En dergelijke twijgen symboliseren het ontwaken van alle levende wezens na de winterslaap..

In de oudheid, en zelfs vandaag de dag, was de wilg die voor deze feestdag werd ingewijd, bijzonder. Sommige mensen hebben er misschien magische eigenschappen aan toegeschreven. In het bijzonder is het gebruikelijk om kinderen licht te slaan met een wilg om ze gezondheid en schoonheid te geven. Deze twijgen stonden na de vakantie in het “rode hoekje” in huis. We hebben ze heel zorgvuldig bewaard. Verder dreven ze op 6 mei het vee naar de weilanden. Maar sommige orthodoxen hielden ze het hele jaar door..

Nu weet je op welke dag Palmzondag in 2019 valt. Natuurlijk heeft deze vakantie diepe wortels. Details zijn te vinden in het evangelie. Volgens dit boek ging Jezus Christus naar Jeruzalem om Pasen te vieren met zijn discipelen. Zijn pad begon in Bethanië. In deze stad wekte Christus een inwoner op, die al in 4 dagen was gestorven. Zijn naam was Lazarus.

De dag die voorafgaat aan het begin van Palmzondag wordt Azure Saturday genoemd. Hij is ook feestelijk.

Jezus Christus ging op een jonge ezel naar Jeruzalem. Zijn discipelen brachten hem naar hem toe. De Joden zongen prachtige hymnes voor Jezus Christus, wetende van het wonder dat hij verrichtte. Bovendien hielden ze palmtakken in hun handen, waarmee ze hem begroetten..

Eerder, namelijk in de 15-17e eeuw, werd deze feestdag zeer uitbundig gevierd. Maar sinds de 20e eeuw werd deze traditie gestopt door tsaar Peter de eerste. Slechts een paar dorpen hebben deze tradities bewaard. Jongeren dansten en zongen op deze dag liedjes. En de dorpelingen verzamelden zich aan enorme tafels voor een maaltijd. Op deze dag was het gebruik van kaviaar en visgerechten volgens de orthodoxe kalender toegestaan.

Palmzondag knutselen

Vakantietradities

Het verhaal van Palmzondag is hierboven dus kort opgesomd. Maar deze vakantie heeft, net als elke andere, zijn eigen tradities. En vandaag proberen alle gelovigen ze te observeren. Op deze feestdag zijn er natuurlijk geen rondedansen. Maar sommige tradities worden zeer eerbiedig gevolgd. Wilgentakken worden bijvoorbeeld vooraf gesnoeid. Ze worden in het water geplaatst zodat ze volledig kunnen bloeien..

Wilgen mogen niet worden gekapt in de buurt van begraafplaatsen en in de buurt van waterlichamen. Overtuigingen zeggen dat daar een duistere kracht leeft.

Op de zaterdag voor de vakantie wordt er ook een feestelijke dienst gehouden. Op dezelfde dag worden de wilgen verlicht. Op zondag kunt u ook wilgen wijden. En met de reeds gewijde wilgen kun je je dierbaren een beetje opzwepen. Zo’n ritueel zal geluk en gezondheid aantrekken. Daarna moeten de twijgen netjes in een bos bij de pictogrammen worden gevouwen..

Sinds de oudheid hebben gelovigen rituelen uitgevoerd op Palmzondag. Met behulp van een wilg maakten jonge meisjes bijvoorbeeld liefdesspreuken voor bruidegoms. In dit geval braken ze de takken en bonden ze vast met een rood lint, waarna ze dergelijke bundels achter de pictogrammen hielden. Het was onmogelijk om ze weg te gooien. Ook op Palmzondag werden er taarten gebakken, waaraan wilde wilgenknoppen werden toegevoegd. Men geloofde dat dit gerecht veel gezondheid zal brengen. Op deze dag werden ook wilgenknoppen geoogst, wat jonge jongens mannelijke kracht gaf, en dankzij hen konden meisjes kinderen verwekken..

wanneer is palmzondag 2019

Hoe deze dag te vieren?

Nu weet je wat ze doen op Palmzondag. De tradities van dit festival zijn voor je op een rijtje gezet. Maar dat is niet alles! Het blijkt dat deze dag niet compleet is zonder een heerlijke traktatie. De belangrijkste regel hierbij is dat het eten mager, maar ook lekker moet zijn. Op deze dag is het vasten toegestaan ​​om vis en een beetje kerkwijn te consumeren – Cahors.

Op deze dag kun je magere koekjes bakken in de vorm van wilgen.

Het wordt aanbevolen om van tevoren een traktatie voor de vakantie te bereiden. Op de vakantie zelf moet je dit niet doen. Ook kun je geen huiswerk maken en zelfs handwerken. Gelovigen weigeren op deze dag tv en computerspelletjes te kijken. In de regel besteden ze deze tijd aan hun gezin. Deze dag wordt vredig en in vreugde doorgebracht. En obscene woorden worden niet gebruikt in gewone spraak. Ja, en luidruchtige feesten op deze dag zijn niet welkom..

Knutselen voor de vakantie

Op Palmzondag kun je knutselen met kinderen. Dergelijke producten zullen een uitstekend cadeau zijn voor alle familieleden en vrienden. Hiervoor kunnen handige materialen van pas komen..

Plasticine ansichtkaart.

Om een ​​ansichtkaart te maken, heb je de eenvoudigste lijst met benodigde materialen nodig. In het bijzonder is het de moeite waard om voor te bereiden:

 • Wit karton,
 • Plasticine: verschillende kleuren.

Voortgang:

 1. Kneed om te beginnen de stukjes plasticine in je handen. Als gevolg hiervan wordt het vrij zacht..
 2. Worsten rollen van bruine plasticine. Ze moeten dun zijn.
 3. Deze worstjes worden in de vorm van twijgen en een stam op karton geplakt. Het wordt aanbevolen om de helft van het onderstaande vel leeg te maken.
 4. Witte plasticine wordt gebruikt om nierballen te maken. Verder versieren ze een plasticineboom.
 5. Nu heb je blauwe plasticine nodig. De vormen van een vaas worden daaruit opgemaakt. Je twijgen zullen erin staan. Om de vaas vorm te geven, moet je eerst de contouren tekenen met een potlood.
 6. Daarna is het de moeite waard om, met behulp van je fantasie, een plasticinevaas met een patroon te versieren. Bovendien is het ook gemaakt van felgekleurd plasticine..

wanneer is palmzondag 2019

Ansichtkaart applique.

Kinderknutsels voor Palmzondag kan heel divers zijn. En naast plasticine kunnen er ook andere materialen bij betrokken zijn. Voor het volgende geval heeft u nodig:

 • Een vel karton en vellen gekleurd papier.

Voortgang:

 1. Het patroon voor deze toepassing kan hetzelfde zijn als in het vorige geval. Maar in dit geval is het de moeite waard om het van gekleurd papier te doen..
 2. Knip hiervoor uit: contouren: knoppen, vazen ​​en twijgen.
 3. Verder wordt de hele compositie samengevoegd tot één geheel..
 4. Daarna is het de moeite waard om dit ambacht aan te vullen met een felicitatie-inscriptie.

Teken een ansichtkaart.

Een getekende ansichtkaart is natuurlijk de gemakkelijkste manier om er een te maken. In dit geval heeft u een vel karton als basis nodig. Om een ​​ansichtkaart te tekenen, kunt u gebruiken: potloden, verf of viltstiften. Er komt ook een geweldige foto uit als je kleurpotloden of olieverf gebruikt..

welke dag is palmzondag 2019

Knutselen voor schoolkinderen

Sommige schoolkinderen wordt gevraagd om een ​​Palmzondag-ambacht te maken als huiswerk. En als hier geen ideeën over zijn, dan moet je de volgende masterclasses gebruiken.

Een beetje watten. Masterclass.

Eerst bereiden we de materialen voor die hier nodig zijn. Het:

 • bruin golfpapier,
 • schaar, watten en papieren servetten,
 • metaaldraad.

Voortgang:

 1. De papieren servetten worden in rechthoeken gesneden van 4 cm lang en 3 cm breed. Vervolgens wordt in elk servet een stuk katoen gewikkeld. Als resultaat krijg je producten die lijken op pussy willow buds..
 2. Daarna wordt elke knop aan de draad vastgemaakt en stevig gewikkeld met golfpapier. Hierbij is het van belang dat het golfpapier het gehele oppervlak van de draad goed bedekt. Vervolgens wordt het golfpapier aan het uiteinde vastgezet met tape of lijm..

welke dag is palmzondag 2019

Eindelijk

Dit artikel presenteert knutselen rond het thema Palmzondag. Daarnaast werd hier andere nuttige informatie aangeboden. Globaal genomen. U moet er zeker vertrouwd mee raken om deze vakantie tot een succes te maken en alleen aangename herinneringen achter te laten..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org