Ballen voor een vakantie gemaakt van draden en masterclass PVA-lijm

We maken een ongewone vakantie voor een kind – we versieren het huis met ballen gemaakt van touwen. Dergelijke ambachten kunnen niet alleen op een kinderfeestje worden gebruikt, maar ook op een bruiloft of feest. Er is niets ingewikkelds om ze te maken, alles wordt snel en interessant met uw eigen handen gedaan, en vooral – een minimum aan middelen en een originele look.

We maken een ongewone vakantie voor een kind - versier het huis met ballen gemaakt van touwen

Hiervoor heb je nodig:

– garen

– PVA-lijm

– Ballonnen

– zetmeel

– petrolatum

– schaar

– stok om het product op te hangen

– mengkom

Masterclass voor het maken van ballen van draden en PVA

Beginnen met het opblazen van ballonnen van verschillende groottes

Beginnen met het opblazen van ballonnen van verschillende groottes

We zullen een werkplek voorbereiden. Om dit te doen, moet je een stok tussen twee stoelen plaatsen, waaraan ballen aan touwen zullen hangen. Tegelijkertijd is het beter om kranten of een plastic zak op de grond te spreiden..

Masterclass voor het maken van ballen van draden en PVA

Leg balletjes op een stokje, zorg dat ze elkaar niet raken.

Verspreid vaseline grondig op elke bal. Dit wordt gedaan zodat de draad niet blijft plakken en de bal er snel van loskomt..

Bereid de lijmbasis voor: meng lijm, stijfsel en voeg een beetje water toe

Bereid de lijmbasis voor: meng lijm, stijfsel en voeg een beetje water toe. Als gevolg hiervan moet er een mengsel zijn dat lijkt op zure room. Doe dan het garen erin en verwijder het overtollige. Bind een kant van de draad aan een bal en wikkel deze eerst horizontaal en dan verticaal. Als alles klaar is, moet je het onnodige deel afsnijden en de draad aan de staart van de bal binden..

Bereid een kamer voor waarin de ambachten zullen drogen. Het moet droog en onverlicht zijn, en we laten de ballen daar een dag staan.

Bereid een kamer voor waarin de ambachten zullen drogen. Het moet droog en onverlicht zijn, en we laten de ballen daar een dag staan..

Na deze tijd is alles klaar. De laatste actie is om de bal te doorboren en te verwijderen.

Na deze tijd is alles klaar.

De laatste actie is om de bal te doorboren en te verwijderen.

De laatste actie is om de bal te doorboren en te verwijderen. Als je lijmresten aantreft, klop er dan gewoon op en ze komen er gemakkelijk af..

BALLEN maken met DRAAD en LIJM

Het is zo eenvoudig om originele kerstversieringen te maken van draden en PVA-lijm, zie ook het artikel DIY decoratieve kroonluchter – waar op dezelfde manier een lampenkap wordt gemaakt.