De creativiteit van kinderen maakt een ballon met hun eigen handen

Creatief knutselen voor kinderen – doe-het-zelf ballon

Games zijn een integraal onderdeel van de normale ontwikkeling van een kind. Het is niet nodig om een ​​bal of poppen te kopen, omdat kinderen het zelfs als een spel beschouwen om samen met hun ouders tijd door te brengen. Ze zijn net op de leeftijd dat fantasieën en dromen een integraal onderdeel van hun leven vormen. Probeer met je kind een soort knutselwerkje met je eigen handen te maken. In dit artikel leer je hoe je ballonpapier-maché maakt. Het kind krijgt een zee van emoties en indrukken van dit proces, en dan kan hij alleen spelen met het voltooide vaartuig.

Voor kinderambachten heb je nodig:

– ballon;

– hand creme;

– een doos theezakjes;

– gekleurd papier;

– schaar;

– PVA-lijm;

– kranten;

– lijm borstel;

– bak met water;

– gouache verven;

– kwast;

– draad of draad.

Stadia van het werk aan de ambachtelijke ballon:

1. We nemen een krant of ander papier, alleen niet dik. We scheuren het in stukken, die we vervolgens bevochtigen in een bak met water.

2. We nemen een ballon van elke kleur. Blaas het op en smeer het in met handcrème.

knutselen met kinderen met hun eigen handen zonder papier

3. Leg onze geweekte stukjes krant op een laagje room. Dit doen we zonder lijm en over het hele oppervlak van de bal zodat er geen gaten ontstaan. We laten slechts een klein gebied aan de staart van de bal dat niet is geplakt.

4. Nu bedekken we de hele bal met lijm en leggen we de volgende laag papier neer. Dus herhalen we dit proces 3 of 4 keer..

5. Laat de bal drogen, bij voorkeur bij een warmtebron. Dit duurt ongeveer twee uur..

6. Terwijl het droogproces aan de gang is, maken we een ballonmand. Neem hiervoor een doos thee, snijd het deksel eraf en lijm het over het hele oppervlak met gekleurd papier. Indien gewenst kan de binnenkant van de doos ook worden verlijmd of overschilderd met verf..

DIY ballon knutselen

7. Wanneer onze bal helemaal droog is (alle lagen papier moeten dicht zijn), prime je hem met een mengsel van gouache en lijm. Laat het kind zelf kiezen welke kleur de bal krijgt.

8. Prik daarna voorzichtig in de bal. Van binnenuit zal hij zelf de kranten losmaken.

9. De ballon kan worden geverfd als een echte ballon – met gekleurde strepen of in een effen kleur.

10. Bevestig nu de mand aan de bal.

Creatief knutselen voor kinderen - doe-het-zelf ballon

Zo’n creatief vaartuig kan aan een kroonluchter of aan de kroonlijst in de kinderkamer worden gehangen, en als het warm is en bomen in de tuin groeien, dan kun je een hele parade van ballonnen in allerlei kleuren en maten maken. Geloof me, zelfs de buren zullen niet onverschillig blijven.

Bekijk een video over het onderwerp: Creativiteit van kinderen

Ook op onze website kunt u alle ambachten op onze website zien in de rubriek "DIY ambachten"

Adblock
detector