Ambachten van wijnkurken met uw eigen handen. Foto. Masterclasses

Tegenwoordig is het gemakkelijk om veel snuisterijen te vinden die handig kunnen zijn voor handwerk en designerartikelen. Dit omvat wijn- en champagnekurken, waaruit zeer ongebruikelijke en nuttige ambachten worden verkregen. U kunt slechts een paar kurken nemen en uw eigen creatieve producten maken. Als je niet genoeg files hebt, vraag dan de werknemers van restaurants of cafés ernaar..

Wat kan er gemaakt worden van champagnekurken

Als er een oude kledingkast of ladekast in huis of in het land is, zullen designer handgrepen deze versieren. Het is niet aan te raden om beslag op nieuwe meubels te vervangen om de garantie niet te verliezen. Handgrepen van champagnekurk zullen een originele toevoeging zijn aan het eco-minimalistische interieur.

Materialen:

– champagnekurk;

– schroef;

– kruiskopschroevendraaier;

– potlood.

Lees ook: Mozaïek van plastic kroonkurken

Handgrepen van champagnekurk zullen een originele toevoeging zijn aan het eco-minimalistische interieur.

Markeer eerst met een potlood het midden van de smalle kant van de kurk. Duw vanaf de achterkant van de deur of lade de schroef met de punt naar voren en houd hem stevig vast met een schroevendraaier.

Markeer eerst met een potlood het midden van de smalle kant van de kurk. Duw vanaf de achterkant van de deur of lade de schroef met de punt naar voren en houd deze stevig vast met een schroevendraaier.

Draai de plug met schroefbewegingen totdat deze stevig vastzit aan de schroef..

Een servethouder maken van wijnkurken

De houder voor servetten wordt een handig accessoire waarmee je kunt vouwen om de feesttafel te versieren.

Materialen:

– wijn kurk;

– grote kralen;

– naald;

– dichte draad;

– heerser;

– potlood;

– mes.

De houder voor servetten wordt een handig accessoire waarmee je kunt vouwen om een ​​feestelijke tafel te versieren.

Markeer de kurk met een liniaal en een potlood in zeven tot acht identieke segmenten en snijd in cirkels met een mes. Leg het midden op elk van hen en rijg aan een draad met een naald, afgewisseld met kralen. Als je klaar bent, leg je een knoop stevig vast en vorm je een mooie “ketting” voor een servet.

Koelkastmagneten voor kinderen

Als je het alfabet met kinderen leert, probeer dan zelfgemaakte kurkmagneten te maken. Dit materiaal is milieuvriendelijk en stoot daarom geen giftige stoffen uit. Zelf magneten maken met letters wordt een leuke ervaring..

Materialen:

– champagnekurk;

– magneten 5-7 mm groot;

– lijm met een hoge mate van hechting;

– mes;

– markeerstift.

Als je het alfabet met kinderen leert, probeer dan zelfgemaakte kurkmagneten te maken. Dit materiaal is milieuvriendelijk en stoot daarom geen giftige stoffen uit. Het maken van magneten met letters zal een spannende ervaring zijn.

Koelkastmagneten maken met je eigen handen is een fluitje van een cent. Om dit te doen, moet u het bovenste deel van de kurk afsnijden, een beetje lijm op de plaats van de snede laten vallen en een magneet bevestigen. Zodra de lijm droog is, kun je een letter aanbrengen met een stift.

Kurk bloemenvaas

Een vaas is een onmisbaar item in elk huis. Natuur- of kunstbloemen verlevendigen het interieur en geven het een bijzondere smaak. Als je van ecologische interieurs houdt, vervang dan de plastic vazen ​​door zelfgemaakte gemaakt van wijnkurken.

Materialen:

– wijn kurken;

– een rechthoekige dikke glazen vaas;

– hete lijm;

– mes;

– heerser;

– potlood.

Een vaas is een onmisbaar item in elk huis. Natuur- of kunstbloemen verlevendigen het interieur en geven het een bijzondere smaak. Houd je van ecologische interieurs, vervang dan de plastic vazen ​​door zelfgemaakte gemaakt van wijnkurken.

Interessant artikel: Pastavaas

Om de tijd voor het maken van een vaas te verkorten, meet u de afstand van de rand van de vaas tot de bodem en de lengte van de kurk met een liniaal. Door te rekenen houden we het benodigde aantal kurken opzij voor de vier zijden van de vaas. Snijd vooraf de uitstekende randen van de kurk af. Lijm de kurken langs de rand van de uitstekende ribbe, beginnend vanaf de rand van de bodem op alle hoeken van de vaas.

Om de tijd voor het maken van een vaas te verkorten, meet u de afstand van de rand van de vaas tot de bodem en de lengte van de kurk met een liniaal. Door te rekenen houden we het benodigde aantal kurken opzij voor de vier zijden van de vaas. Snijd vooraf de uitstekende randen van de kurk af.

Meet de afstand tussen de gelijmde pluggen aan één kant, maak indien nodig insnijdingen en lijm de pluggen over de randen, beginnend bij de onderkant en eindigend met de bovenrand van de vaas. Het is voldoende om lijm alleen in het midden van de kurk te druppelen..

Meet de afstand tussen de gelijmde pluggen aan één kant, maak indien nodig insnijdingen en lijm de pluggen over de randen, beginnend bij de onderkant en eindigend met de bovenrand van de vaas. Het is voldoende om lijm alleen in het midden van de kurk te druppelen.

Ketting van champagnekurk

Ongewone handgemaakte sieraden kunnen niet alleen een bron van trots worden, maar ook een origineel cadeau voor dierbaren.

Materialen:

– wijn kurken;

– gekleurde wollen draden;

– naald;

– heerser;

– mes;

– potlood;

– vingerhoed;

– accessoires voor decoratie;

– hete lijm;

– voelde.

Om sieraden met uw eigen handen te maken, moet de kurk in verschillende gelijke delen (elk 4-5 mm) worden gemarkeerd en met een mes worden gesneden.

Om sieraden met uw eigen handen te maken, moet de kurk in verschillende gelijke delen worden gemarkeerd (4-5 mm elk) en met een mes worden gesneden. Voor elke cirkel moet je je eigen kleur kiezen, of meerdere cirkels met hetzelfde kleurenschema maken. Als je een beetje van de rand af stapt, kun je beginnen met het “binden” van de randen van de cirkel.

De knoop moet aan de binnenkant van de mok verborgen zijn. Wanneer alle cirkels zijn vastgebonden, lijm ze dan op het vilt en knip voorzichtig de uitstekende randen van de stof af. Kettingen voor een ketting of armband kunnen als accessoires worden gebruikt.

Het midden moet op een asterisk lijken. Om niet gewond te raken, moet je een vingerhoed gebruiken tijdens het naaien. De knoop moet aan de binnenkant van de mok verborgen zijn..

champagne kurk ketting

Wanneer alle cirkels zijn vastgebonden, lijm ze dan op het vilt en knip voorzichtig de uitstekende randen van de stof af. Kettingen of armbanden kunnen als accessoires worden gebruikt.

Hoe maak je een kroonluchter met je eigen handen

Om een ​​verlichtingsarmatuur te maken, heb je een vrij groot aantal stekkers en een beetje geduld nodig..

Materialen:

– wijnstopper (ongeveer 100 stuks);

– metalen ventilatorrooster;

– dichte draad;

– schroef met een ring (ongeveer 100 stuks);

– tang;

– juk.

Eerst moet u beslissen over het aantal kroonluchterniveaus en de lengte van de draden. Een typische ventilatorgrill heeft drie schotten, dus je kunt er een kroonluchter van maken. De draden zijn onderverdeeld in drie typen, afhankelijk van het niveau.

Eerst moet u beslissen over het aantal kroonluchterniveaus en de lengte van de draden. Een typische ventilatorgrill heeft drie schotten, dus je kunt er een kroonluchter van maken. De draden zijn verdeeld in drie soorten, afhankelijk van het niveau.

Interessant artikel: Ambachten van lepels – kroonluchter

Met behulp van een tang moet u de schroeven in het midden van de pluggen schroeven en elke ring aan de schroefdraad vastbinden. Het resultaat is drie lengtes kurkdraden. De laatste hand is om de klem aan de bovenkant van de kroonluchter te versterken. Om een ​​uniform formaat te creëren, wikkelt u de klem met dezelfde draad of touw van dezelfde kleur..

DIY-hart – creatieve liefdesverklaring

Zo’n geschenk kan zonder enige reden aan een geliefde worden gegeven, omdat het niet veel tijd kost om het te maken. Ambachten van kurk zien er stijlvol uit en zullen je lang aan de schenker herinneren.

Materialen:

– wijnstopper (42 st.);

– instant lijm;

– gouache;

– rood lint of vlecht;

– kwast.

We raden je aan om te leren hoe je het moet doen: DIY-hart

Zo'n geschenk kan zonder enige reden aan een geliefde worden gegeven, omdat het niet veel tijd kost om het te maken. Ambachten gemaakt van kurk zien er stijlvol uit en zullen je lang aan de schenker herinneren.

De pluggen worden in oplopende volgorde aan elkaar gelijmd: eerst één, dan twee bovenop in een dambordpatroon, drie bovenop, enz. Wanneer de laag van acht kurken is gelijmd, verdelen we de resterende zes in twee delen en lijmen we er drie op de laatste laag, een stap terug van de rand. Versier de randen van het hart met tape en bedek de bovenste laag met verf.

We maken zelf een vloerkleed voor de badkamer

Het vloerkleed in de badkamer is niet alleen een decoratief item, maar ook een belangrijk element voor het creëren van een comfortabel interieur. Om je voeten warm te houden, kun je proberen een kleed van kurk te maken..

Materialen:

– wijn kurk;

– basis voor het tapijt;

– mes;

– hete lijm.

De basis kan elke rubberen basis of een oude mat zijn. Snijd de pluggen overdwars in twee delen. Lijm van onder naar boven, laat geen lege ruimte achter.

De basis kan elke rubberen basis of een oude mat zijn. Snijd de pluggen in twee delen over. Lijm van onder naar boven, laat geen lege ruimte over!.

Kurk boten

Om de kinderen op warme lentedagen een plezier te doen, kun je een wandeling maken en plezierbootwedstrijden in de beek maken.

Voor één boot is vereist:

– stop (4 stuks);

– instant lijm;

– schroef met een ring (2 stuks);

– tandenstoker;

– dunne kunststof;

– dichte draad (3-4 m).

boot - knutselen voor kinderen

Lijm drie pluggen aan elkaar, steek een tandenstoker met geregen plastic in het bovenste gedeelte. Draai de schroef in het midden van het onderste deel en bevestig de draad aan de ring. Schroef de schroef op de resterende plug en zet het andere uiteinde van de draad vast. Wind de draad op een “klos” van kurk.

Met behulp van alle bovenstaande methoden voor het maken van producten van wijn- en champagnekurken, kunt u met uw eigen handen een organizer voor sieraden maken,Fotolijst en mand met wijnkurken

Met behulp van alle bovenstaande methoden voor het maken van wijn- en champagnekurkproducten, je kunt met je eigen handen een organizer voor decoraties maken, een fotolijst versieren, een vogelhuisje monteren of een origineel aanrecht in de woonkamer lijmen. Haast je niet om doppen weg te gooien, als je ze in voldoende hoeveelheden verzamelt, heb je veel mogelijkheden om creatieve decoritems te maken..

handwerk van kurken fotoKurkengordijn en telefoonhouderHaast je niet om doppen weg te gooien, als je er genoeg van verzamelt, heb je veel mogelijkheden om creatieve decoritems te maken.Kurken bedrukken voor kinderen