Hoe maak je thuis kinetisch zand, compositie

Vandaag kinetische ruimte zand – hit van de verkoop in alle kinderwinkels. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon zand, maar in feite is het anders. Ruimtezand is zacht en pluizig, het geeft geen vlekken of blijft op je handen, dus het is ideaal voor kinderen om te spelen. Het is je misschien al opgevallen dat kinderen in winkelcentra worden aangeboden om gipsen figuren te schilderen met gekleurd zand of om er interessante figuren uit te vormen..

In dit artikel laten we u zien hoe u met uw eigen handen gekleurd kinetisch zand kunt maken.

In dit artikel laten we u zien hoe u met uw eigen handen gekleurd kinetisch zand kunt maken. Nu kun je thuis je eigen zandbak maken met minimale kosten.

DIY kinetisch zand

In de zomer spelen alle kinderen graag met zand in de zandbak, aan de kust of aan de rivier. Helaas is gewoon zand geschikt voor het bouwen van huizen, kastelen en andere beeldjes als het vochtig genoeg is..

kineticheskiy_pesok-07

Twee jaar geleden verscheen op de kinderhobbymarkt kinetisch zand, dat voor 98% uit natuurlijk zand bestaat en de overige 2% is een speciale stof die voorkomt dat het materiaal uitdroogt. De ontwikkelaars houden de samenstelling van Kinetic Sand geheim, bovendien zijn de kosten vrij hoog. Moderne ouders hebben al geprobeerd het thuis te maken, probeer het ook.

De ontwikkelaars houden de samenstelling van Kinetic Sand geheim, bovendien zijn de kosten vrij hoog

DIY kinetisch zand, samenstelling:

Neem twee kopjes zetmeel en een kopje water en meng grondig. Het blijkt een niet-Newtoniaanse vloeistof te zijn, die qua eigenschappen vergelijkbaar is met een stroperige stof in het oorspronkelijke kinetische zand. Voeg nu 4 kopjes zand toe en meng grondig.

DIY kinetisch zand, samenstelling:Om gekleurd kinetisch zand te maken, moet je voedselkleuring gebruiken. Om het mengsel helemaal gekleurd te maken, worden kleurstoffen en een beetje water aan het zand toegevoegd. Zorg ervoor dat u grondig mengt. Gouache kan worden gebruikt in plaats van kleurstoffen. Nadat het mengsel klaar is, moet het goed worden gedroogd op oude kranten..

Van griesmeel en kinderkrijtjes kun je gekleurd zand maken. Om dit te doen, maal de laatste grondig en meng met griesmeel tot een gladde massa. Voeg kleurstof toe en maak verschillende tinten zand in verschillende containers.

De positieve aspecten van kinetisch zand zijn onder meer::

– vormt goed;

– vereist geen grote financiële kosten;

– creëert geen gevoel van vuil en wordt snel van de handen gereinigd;

– afgewerkte producten ervan behouden hun vorm goed.

Bekijk ook de video: Hoe maak je thuis kinetisch zand

Levend zand is een goed therapeutisch middel voor kinderen en volwassenen. Nu kunnen ouders thuis een zandbak opzetten en actief deelnemen aan de emotionele ontwikkeling van het kind..

Als je van plan bent om dit jaar naar zee te gaan, vergeet dan niet om wat gewoon zand mee te nemen om er kinetisch zand van te maken.

Als je van plan bent om dit jaar naar zee te gaan, vergeet dan niet om wat gewoon zand mee te nemen om er kinetisch zand van te maken. Uw kind kan dan op elk moment van het jaar met zand spelen..