Doe-het-zelf bloemen van servetten, stap voor stap foto

Papieren servetten verschenen in de 20e eeuw en vergemakkelijkten het dekken van de feesttafel enorm. Moderne naaisters hebben geleerd om verschillende bloemstukken te maken van servetten, die een speciale smaak toevoegen aan de tafelsetting. In dit artikel leer je hoe je bloemen maakt van servetten..

Roos van servetten

Om tegenwoordig een bloem van servetten te maken, kunt u servetten met één of meerdere lagen van verschillende kleuren gebruiken. Als je een roos wilt maken, heb je twee kleuren servetten nodig – voor de knop en de stengel. Neem eerst een knopservet en snij er 1/3 van af.

DIY servet bloemen

Buig het daarna doormidden en begin het om je wijsvinger te draaien. Begin dan met het verspreiden van de knop en vorm de overgang naar de stengel. Neem nu een groen servet en wikkel het zodat je een stengel krijgt. Vorm meteen het blad.

Roos van servetten

Een roos kan ook op een andere manier gemaakt worden. Om dit te doen, moet je een servet neerleggen en om een ​​potlood wikkelen. Knijp daarna in het servet en haal het potlood eruit..

Een roos kan ook op een andere manier gemaakt worden. Om dit te doen, moet je het servet uitspreiden en om een ​​potlood wikkelen.

Er worden blanco’s verkregen, die vervolgens gemakkelijk in een roos kunnen worden veranderd. Aan de onderkant kan de blanco worden vastgebonden met een lint en worden versierd met een ander servet van een andere kleur..

we verbinden alle onderdelen van onze rozet

Je kunt zo’n roos in glazen of op een bord doen..

Je kunt zo'n roos in glazen of op een bord doen.

Zie ook: Stoffen bloemen

Servet paardebloem

Meerlagige bloemen van servetten kunnen niet alleen worden gemaakt voor het decoreren van de tafel, maar ook voor doe-het-zelf-ambachten op school of kleuterscholen. Om een ​​​​paneel met een paardenbloem te maken, heb je gele en groene servetten nodig, evenals de basis waarop ze moeten worden gelijmd. Neem een ​​drielaags servet en vouw het meerdere keren. Snijd vervolgens in kleine vierkanten, waarvan de breedte gelijk is aan de diameter van de bloem. De vierkanten worden op elkaar gelegd en daarna moeten ze worden gesneden zodat cirkels worden verkregen.

Meerlagige bloemen van servetten kunnen niet alleen worden gemaakt voor het decoreren van de tafel, maar ook voor doe-het-zelf-ambachten op school of kleuterscholen

Neem een ​​nietmachine en plaats de nietjes in het midden in een rechte hoek. Nu blijft het om elke cirkel op te tillen om de bloem lichtjes te pluizen. Je kunt paardenbloemblaadjes uit gekleurd papier knippen en deze samen met de bloem op karton plakken. Het paardenbloempaneel is klaar. Op dezelfde manier kunt u verschillende bloemen maken die uw kamer zullen versieren of zullen worden gebruikt voor bruiloftsdecoratie..

Bekijk een handige video: Hoe maak je een roos van een servet

Kruidnagel van servetten

Om een ​​anjer te maken, heb je een drielaags servet nodig dat als een accordeon moet worden gevouwen. In het midden van het servet kun je een draad binden en beginnen met het optillen van de randen van de accordeon om een ​​knop te vormen. Daarna kunt u de afgewerkte knoppen op de stelen bevestigen en in een vaas plaatsen. Anjers zijn niet alleen rood, maar ook wit en roze, dus je kunt een redelijk originele compositie krijgen..

Kruidnagel van servetten. Masterclass foto.Servet anjer – DIY bloemen

Het is vrij eenvoudig om met uw eigen handen bloemen van servetten te maken, terwijl ze er zowel op het paneel als op de feesttafel origineel uitzien.

Bekijk een handige video: Servet Kruidnagel

Stel je voor en verbeter in verschillende richtingen van handwerken.