Kits voor het weven van elastische banden, speelgoed en armbanden

Handwerk heeft sinds de oudheid een belangrijke plaats in het menselijk leven ingenomen. Vooral populair zijn die soorten met de hand gemaakt, waarmee je verschillende sieraden en sieraden voor kleding kunt maken. Omdat de mode voortdurend verandert, ontstaan ​​er ook nieuwe hulpmiddelen voor handwerken. Loom Bands is een leuke activiteit voor kinderen en volwassenen, want in slechts een paar minuten veranderen heldere elastiekjes in originele sieraden. In dit artikel leer je over het weven van rubberen armbanden en welke set voor het weven van elastische banden je kunt kopen..

Soorten sets voor het weven van irissen

Bepaal voordat je een set koopt hoe professioneel je dit soort creativiteit wilt doen. De kosten van een weefset zijn afhankelijk van de configuratie. De meest budgettaire optie omvat een mini-machine die lijkt op een vork, een plastic haak en elastische banden in verschillende kleuren. Ondanks het feit dat de kit vrij eenvoudig is, zal het je helpen de basis van het weven onder de knie te krijgen. U kunt proberen irissen te weven met behulp van de technieken Pavement, French Braid en Fishtail.

minimale set voor weven met elastiekjes

Vissenstaart op een foto van een minimachine

Een van de gemakkelijkste weefmethoden is Fishtail. Gebruik elastiekjes van dezelfde kleur of verschillende, omdat het uiterlijk van het eindproduct afhangt van uw verbeeldingskracht.

Neem een ​​elastische band, draai het in een acht en plaats het op het miniframe.

Vissenstaart op een foto van een minimachine

Doe er een elastische band op, maar draai deze niet. We doen ook de derde elastische band om. Daarna kun je zelf gaan weven. Haak hiervoor de onderste elastische band en trek deze door de andere twee naar het midden. Herhaal hetzelfde aan de andere kant. Leg er een nieuw elastiek op zonder te draaien. Nu vouwen we de onderste elastische band aan beide kanten naar het midden. Weef dus totdat de iris een geschikte maat heeft. Het resultaat is een dichte flagellum, die qua uiterlijk lijkt op een vissenstaart..

fishtail armband gemaakt van elastiekjesFishtail armband gemaakt van elastiekjes

De set elastische banden bevat speciale C- en S-vormige haken. Bevestig een van hen aan één kant, verwijder overtollige elastische banden. De fishtail armband is klaar!

Bekwame naaisters hebben deze techniek onherkenbaar veranderd, bijvoorbeeld door een averechte vissenstaart te weven. Als je de basis van deze techniek onder de knie hebt, kun je deze ook aanpassen..

Franse vlecht op een mini-frame masterclass

Deze techniek is ook vrij eenvoudig, maar de afgewerkte armband blijkt eleganter te zijn, in tegenstelling tot de vorige versie. Schuif een 8-elastiek over de katapult en vervolgens twee rijen niet-gedraaide elastische banden. Aan de ene kant moet je de onderste elastische band loswrikken en naar het midden uitrekken, en aan de andere kant de middelste. Dat wil zeggen, weven is enigszins vergelijkbaar met de vorige, alleen verschillende snijders worden naar het midden verwijderd. U moet het weven op dezelfde manier afmaken, door de haaksluiting vast te maken.

Eenvoudige armband "Franse vlecht" van elastiekjes, videoles.

Iris in de techniek van Sidewalk op een katapult

De stoeparmband zal massiever blijken te zijn, dus er zijn iets meer elastiekjes voor nodig. Op de mini-machine moet je twee elastische banden omdoen die door een acht zijn gedraaid, en dan nog twee, maar niet langer draaien. Haak de onderste elastiekjes van de ene kant naar het midden. Doe vervolgens de twee elastiekjes weer om. Als je de eerste keer de scharnieren aan de linkerkant hebt verwijderd, verwijder dan nu aan de rechterkant, maar niet één, maar twee dubbele scharnieren tegelijk. Doe daarna weer twee elastische banden om, zonder te draaien, en verwijder op zijn beurt twee lussen aan elke kant. Als de armband de juiste lengte heeft, verwijder dan twee lussen aan beide kanten en zet ze vast met een gesp..

Elastische armband "Trottoir", video-instructies.

Kinderset voor het weven van elastische banden

Er is een andere versie van de sets – voor kinderen. Het onderscheidende kenmerk is een kleine machine, niet langer met twee, maar meer berichten. Dankzij dit ontwerp kun je nieuwe weeftechnieken beheersen, bijvoorbeeld squarefish..

Weven op een mini-machine

Als je een vierkante visarmband wilt weven, leg dan een elastische band op de vier centrale kolommen en draai deze vervolgens bij elke kolom. Doe er nog twee elastische banden op, maar draai ze niet. Haak nu het onderste elastiek en haal het door de twee bovenste elastieken. Bevestig opnieuw een elastiek over de vier kolommen en vouw de onderste naar het midden, door de kolommen. Als de armband de juiste lengte heeft, trek je de eerste lus terug en rijg je de haak erin. De iris is klaar!

Weven van elastische banden op een mini-weefgetouw

Ik zou willen opmerken dat dit soort handwerken een positief effect heeft op de ontwikkeling van de fijne motoriek, het zenuwstelsel kalmeert, de aandacht traint en de creativiteit bij kinderen ontwikkelt..

Professionele regenboog weefgetouwset

Als u geïnteresseerd bent in complexere rubberen producten, koop dan een professionele set, een plastic behuizing met een groot weefgetouw, een haak en elastische banden in verschillende kleuren. De machine bestaat uit uitneembare delen en vergroot daarmee de mogelijkheden voor het weven. Met deze Rainbow Loom-set kun je niet alleen eenvoudige armbanden weven, maar ook verschillende figuren of accessoires..

Koala op de machine Rainbow Loom

Dit kleine speelgoed kan worden gebruikt als sleutelhanger of als decoratie voor een pen. Voor één koala heb je 96 elastiekjes nodig in drie kleuren. Een donkere tint is handig voor de oren, dus je moet 8 elastische banden nemen, voor de hoofdkleur – 70 en de resterende elastische banden – een tint van de hoofdkleur.

Koala op de machine Rainbow Loom

Neem een ​​grote machine met drie rijen kolommen, met de open zijden naar rechts. Begin met het maken van de basis voor het hoofd, doe hiervoor twee elastische banden op de eerste drie kolommen en bevestig ze in een cirkel.

Neem een ​​grote machine met drie rijen kolommen, met de open zijden naar rechts.

Leg elastische banden op de middelste kolom in het hoofdgedeelte..

Leg elastische banden op de middelste kolom in het hoofdgedeelte.

Maak daarna de nek – dit zijn de kolommen niet ver van het centrale deel van het hoofd, dan de schouders en romp. Gebruik donkergekleurde elastische banden om de plaats voor de benen op het lichaam te markeren. Op de meest extreme kolommen moet u één elastische band omdoen, die elk 4 keer is omwikkeld. Verwijder nu de elastische banden uit het midden en rijg de onderste door de bovenste. Je krijgt een staartje voor de oren, maak het aan één kant vast. Bereid de ogen en neus van tevoren voor.

Je krijgt een staartje voor de oren, maak het aan één kant vast

Je kunt zowel elastiekjes als kralen gebruiken. Wikkel een zwarte elastische band voor elk oog. Breng ze daarna over op de elastische band van de hoofdkleur en zet deze vast in het gebied rond de ogen. Breng op dezelfde manier een elastische band of kraal over op de elastische band van de hoofdkleur en zet vast in het gebied van de neus..

Een set om te weven van elastische banden, we maken speelgoed en armbanden

Op de uiterste kolommen onder het lichaam heb je nog elastische banden die je moet gebruiken voor de poten van de koala. Haak het elastiek aan de onderkant en haal door de bovenkant. Bevestig de resulterende varkensstaart aan de aangrenzende kolommen aan de onderkant en de tweede aan de bovenkant bij de nek. Sluit de lussen rond de randen.

Omdat er veel elastische banden op de kolommen van de nek en schouders zitten, moet u de onderste loswrikken en over de kolom gooien

Omdat er veel elastische banden op de kolommen van de nek en schouders zitten, moet u de onderste loswrikken en over de kolom gooien. Sluit ook de hoofdlussen..

Om de koala uit de machine te halen, moet u een nieuwe elastische band in het hoofdgedeelte rijgen en deze met een haak vastbinden

Om de koala uit de machine te halen, moet u een nieuwe elastische band in het hoofdgedeelte rijgen en deze met een haak vastbinden.

De lus is handig in gebruik voor een sleutelhanger, en als je het speelgoed aan het handvat wilt hangen, kun je het verbergen

De lus is handig in gebruik voor een sleutelhanger, en als je het speelgoed aan het handvat wilt hangen, kun je het verbergen.

Koala Elastische Potlood Sleutelhanger

De koala is klaar! Andere dieren kunnen op dezelfde manier worden geweven. Moderne fabrikanten hebben liefhebbers van het weven van elastische banden nog een complete set Rainbow Loom aangeboden. Wat zit er in de irisweefset? Naast een groot weefgetouw, een haak, gespen en gekleurde elastische banden in een plastic koffer, vindt u een verscheidenheid aan kralen, hangers en extra kleine weefgetouwen.