haan ​​naai stap voor stap van stof

Elke keer voor het nieuwe jaar geven collega’s en vrienden elkaar verschillende souvenirs, die een symbool zijn van het nieuwe jaar. 2017 is geen uitzondering. Dit jaar staat onder auspiciën van de Haan. Daarom is het voor deze gelegenheid de moeite waard om haan-souvenirs te presenteren aan familieleden en collega’s. Je kan ze kopen. Maar het meest gewaardeerd zijn die geschenken die met de hand zijn gemaakt. De beste optie is in dit geval een doe-het-zelf haan. Daarom zullen we in dit artikel praten over het naaien van een haan van stof?

Haan gemaakt van stof. Hoe te naaien?

Een simpele versie van de haan.

Als je geen naaivaardigheden hebt of geen tijd hebt om ingewikkeld speelgoed te naaien, moet je een eenvoudig handwerk van dichterbij bekijken. Zo’n lul ziet er ongelooflijk schattig uit. En het is heel gemakkelijk te naaien. Voor het naaien van een haan, bereid je voor:

haan ​​naai stap voor stap van stof

 • dichte stof – het kan grof calico of flanel zijn;
 • kleine stukjes vilt die zullen worden gebruikt voor het naaien: coquille, snavel en staart;
 • strass-steentjes en knopen,
 • sintepon.

Voortgang:

Om één haan te naaien, moet je een stuk stof nemen van 21×11 cm. Vouw een driehoek uit deze stof.

Naai de haan. De naden moeten aan de verkeerde kant zitten. De zijnaad, die de laatste zal zijn, moet met de hand worden dichtgenaaid. Het werk moet worden gedaan nadat je het speelgoed hebt gevuld met opvulmateriaal van polyester. Steek de kam, staart en snavel van de haan in de naad..

Versier nu je speeltje. In deze situatie kun je al je talenten laten zien..

haan ​​naai stap voor stap van stof

Vilt pik.

Speelgoed dat gemaakt is van vilt is tegenwoordig erg populair. En daar hoeft u zich niet over te verbazen. Het is inderdaad heel gemakkelijk om een ​​​​verscheidenheid aan producten van dergelijk materiaal te naaien. Daarom zal het volgende ambacht, een haan, die je met je eigen handen van stof naait, er interessant uitzien. In dit geval moet u vilt gebruiken. Om het symbool van 2017 te naaien, moet u het volgende voorbereiden:

 • Voelde,
 • sintepon,
 • lijm,
 • schaar,
 • naald en draad.

Voortgang:

 1. Op vilt is het de moeite waard om van alle details een patroon te maken..
 2. Elk detail voor een haan moet een paar hebben..
 3. Om mooi speelgoed te krijgen, is het aan te raden om materiaal van verschillende kleuren te gebruiken. Maak bijvoorbeeld de poten geel en de coquille rood..
 4. Lijm kleine onderdelen van het speelgoed op het speelgoed met lijm. Dat is alles wat je speeltje klaar zal zijn..

DIY haan gemaakt van stof

Een andere optie voor haan.

Als je van naaien houdt, heb je waarschijnlijk stukken stof in huis. Het is de moeite waard om te zeggen dat u ze niet hoeft te verwijderen. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​prachtige haan te naaien. Een speeltje als een haan ziet er interessant uit. En nu zullen we je vertellen hoe je het stap voor stap van stof kunt naaien.

hoe een haan van stof te naaien

Onze haan zal een snavel en een kam hebben. Het wordt aanbevolen om deze delen van vilt te naaien. Deze kleine details worden eerst genaaid. De snavel en kam moeten uit twee stukken vilt worden genaaid. Je moet ze knippen en aan elkaar naaien en goed strijken. Om de baard te naaien, neemt u een paar afzonderlijke stukken fijne stof. Daardoor krijg je het dubbel. Bruin vilt of een andere stofdichter van dezelfde kleur is geschikt voor het naaien van hanenpoten.

Het lichaam van de haan zelf kan van elk stuk stof worden genaaid. Je pik kan polka dots of geruit zijn. En in dit geval is bloemenstof geschikt..

Naast de stof heb je een synthetische winterizer nodig voor de vulling en een paar kralen voor de ogen.

Let op de patronen. Je moet ze eruit knippen. Speld vervolgens met pinnen de afzonderlijke delen van de haan op het lichaam. Deze twee delen moeten altijd naar de stof worden gedraaid. Met andere woorden, ze moeten erin worden gewikkeld..

poulet10-1

Leg vervolgens een tweede stuk stof erop, dat het bovenste deel van het lichaam zal zijn. Naai de details. Begin aan de voorkant van je nek en werk je weg naar de staart..

Draai je hoofd naar buiten en spreid je snavel en sint-jakobsschelp.

hoe een haan van stof te naaien

Neem vervolgens het detail van het onderlichaam. Het is de moeite waard om het met de top te verbinden. Voor de nauwkeurigheid wordt het onderdeel eerst vastgezet met pinnen en vervolgens gestikt. Laat een gat vrij waar u de vulling kunt plaatsen. De hoeken moeten netjes worden genaaid.

Als je alle stukken hebt genaaid, keer je de haan binnenstebuiten. Vul het speelgoed met opvulling polyester en naai het gat dicht.

hoe een haan van stof te naaien

Ga nu naar de vleugels van de haan. Voor hen is het de moeite waard om 4 delen uit te snijden. Om de tweede vleugel te krijgen, draait u het patroon achteruit..

De vleugels worden als volgt genaaid: stof – sintepon – stof. Zorg er bij het maken van de vleugels voor dat u langsnaden maakt..

Naai deze vleugels aan de haan.

hoe een haan van stof te naaien

Zorg ervoor dat je een pik van de poten maakt. Gebruik hiervoor bruin vilt. Plaats een dunne opvulling polyester tussen het materiaal. Naai het kantoor naar beneden en neem twee stappen in het midden. Dit moet worden gedaan om de membranen te laten verschijnen. Naai de poten aan de haan.

DIY haan gemaakt van stof

Bevestig parelogen aan de haan.

hoe een haan van stof te naaien

Eindelijk

In deze publicatie hebben we verschillende opties opgesomd voor het naaien van speelgoed – een haan. We hopen dat je de beste naaitechniek voor jezelf kiest en een prachtig cadeau creëert..