ambachtelijke haan uit de eierdoos

Tegen het nieuwe jaar 2017 is het gebruikelijk om verschillende ambachten te maken. Maar het is het beste om voor deze dag een symbool van het nieuwe jaar te maken van handige materialen. Inderdaad, als je een onnodige plastic fles of eierdoos in huis hebt, dan moet je deze dingen niet weggooien. Ze zullen van pas komen bij het maken van een prachtig ambacht – Haan, wat heel gemakkelijk met je eigen handen te doen is. Als je geïnteresseerd bent in hoe een haanambacht gemaakt moet worden van een eierdoos, dan is dit artikel speciaal voor jou gemaakt. Hier ziet u het proces van het maken van zoiets..

Hoe maak je een ambacht van eiertrays – een haan

Je pik zal niet gemakkelijk te vormen zijn. Daarom kan het op een plank worden geïnstalleerd. Op internet vindt u een groot aantal ambachten die u gemakkelijk met uw eigen handen kunt maken. Maar u zult van ons ambacht houden vanwege zijn originaliteit. Om een ​​soortgelijk vaartuig te maken, bereid je voor:

  • eierdozen zelf,
  • krant en ballon,
  • PVA-lijm,
  • lijmmoment en acrylverf.

Voortgang:

Lees verder om te leren hoe je een haan maakt van eierdozen. Om een ​​​​vaartuig te maken, bereidt u cellen voor met langwerpige kegels. Ze zullen worden gebruikt voor het verenkleed van de haan..

De kegels zijn het uitsnijden waard. Knip hoekjes tussen de bloemblaadjes. Als resultaat krijg je bloemblaadjes. Knip dubbele bloembladen uit de randen die overblijven.

ambachtelijke haan uit de eierdoos

Lijm voor de snavel een paar driehoeken tegelijk. De details moeten worden gelijmd met de lijm van het moment..

Kerstknutsels van een haan uit eierdozen

hoe maak je een haan uit eierdozen

Begin vervolgens met het lijmen van de haan uit de eiertrays. Ze beginnen te werken vanuit het hoofd. Je eerste rij veren moet 5 uiteinden hebben. De tweede rij moet 6 zijn. De derde moet 8 zijn. De vierde moet 10 rijen hebben. De vijfde moet uit 12 rijen bestaan. De laatste rij moet 8 bloembladen bevatten. Het moet de achterkant van de nek bedekken.

hoe maak je een haan uit eierdozen

De volgende stap is om het lichaam van de haan te maken. Het moet gemaakt zijn van papier-maché. Snijd hiervoor de kranten in reepjes en week ze in water. Deze kranten moeten met behulp van PVA-lijm op de bal worden geplaatst. Van bovenaf moet het vaartuig worden geplakt met wit papier.

Kerstknutsels van een haan uit eierdozen

Zodra het papier-maché droog is, loont het de moeite om een ​​ovaal in een bolletje te snijden. De bodem moet eruitzien als een mand. Het interieur moet wit worden geverfd.

Knip nu de veren uit die voor de staart van de haan zullen worden gebruikt. Ze zijn gesneden uit gewoon karton of kartonnen dozen. De lengte van deze veren moet 15 cm . zijn.

ambachtelijke haan uit de eierdoos

Een ovaal moet uit gewoon karton worden gesneden, dat eruit zal zien als een vleugel. Bovenop dit ovaal zijn bloemen en bloemblaadjes van kegels gelijmd.

Kerstknutsels van een haan uit eierdozen

De volgende fase is definitief. In dit geval moet u beginnen met het monteren van de haan. Je moet de stroken knippen en in een cirkel lijmen. Het resultaat is dat u een hanenkraam heeft. Het lichaam moet eraan worden vastgelijmd. Daarna moet een korte maar dichte strook op het lichaam worden gelijmd, wat de houder zal zijn. Bevestig je hoofd aan deze strip. Lijm daarna de vleugels en staart aan het vaartuig..

hoe maak je een haan uit eierdozen

Doe-het-zelf schilderij van een haan

Als u klaar bent met het maken van de haan, moet u daarna beginnen met het schilderen van het product. Voor dit doel moet u acrylverf gebruiken. En dat allemaal omdat je pik op tafel zal staan ​​en als mand voor je zal dienen. In deze mand doe je iets. Parelmoer verven zijn het beste voor het schilderen van een haan. In dit geval zal de haan er stevig uitzien..

Voor het schilderen kunt u het beste 5 kleuren gebruiken:

  • geel of goud,
  • blauw,
  • groente,
  • rood,
  • Oranje.

Als u wilt dat uw handwerk er meer gestructureerd uitziet, is het tijdens het kleuren de moeite waard om andere tinten aan de uiteinden van de bloembladen toe te voegen.

Kerstknutsels van een haan uit eierdozen

Eindelijk

Nieuwjaarsambachten van een haan uit eierdozen kunnen worden gevarieerd. Maar in dit artikel hebben we de creatie van het meest originele vaartuig beschreven. En als je een beetje ijver en je aandacht toont, kun je als resultaat een prachtig product krijgen dat een prachtig decor in huis zal worden. Ook kan zo’n ambacht voor iedereen een prachtig cadeau zijn..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org