DIY leren bloemen voor beginners, masterclass

Leer is een van de handigste materialen voor handwerk waar zelfs een beginnende vakman mee kan werken. In dit artikel vind je een masterclass voor beginners, hoe maak je bloemen van leer? doe het zelf. Haast je niet om oude leren dingen weg te gooien, want het kunnen behoorlijk originele ambachten blijken te zijn..

Lees ook: Hoe maak je ballonbloemen

Hoe maak je een eenvoudige leren bloem

Voordat je begint met het maken van een bloem, bereid je de volgende materialen voor:

  • stukjes huid
  • schaar
  • pen, liniaal
  • pincet
  • lijmpistool
  • kaars en lucifers

Op een stuk papier moet je een patroon maken voor de toekomstige bloem, anders wordt het product slordig. Gebruik een kompas of een munt om de bloembladen even groot te maken. Het is erg belangrijk dat de eerste drie bloembladen hetzelfde zijn..

Op een stuk papier moet je een patroon maken voor de toekomstige bloem, anders wordt het product slordig

Nadat het werkstuk klaar is, kunt u het op het leer overbrengen en uitknippen. Maak de sneden bijna tot het einde, dan zal de roos behoorlijk weelderig blijken te zijn.

Nadat het werkstuk klaar is, kunt u het op het leer overbrengen en uitknippen. Maak de spleten bijna tot het einde, dan zal de roos d . blijken

Nu moet je de bloembladen een geschikte vorm geven met behulp van een kaarsvlam. Draai bij gebruik van suède de leren kant naar het vuur. Het is belangrijk om de huid niet te dicht bij het vuur te brengen, zodat deze niet verkoolt..

Nu moet je de bloembladen een geschikte vorm geven met behulp van een kaarsvlam. Draai bij gebruik van suède de leren kant naar het vuur. Het is belangrijk om de huid niet te dicht bij het vuur te brengen, zodat deze niet verkoolt.

Je hebt een lint met licht gebogen bloembladen, dat in een roller moet worden gerold. Probeer te vouwen zodat de bloembladen verspringen..

Je hebt een lint met licht gebogen bloembladen, dat in een roller moet worden gerold. Probeer te vouwen zodat de bloembladen worden gelegd

Bevestig daarna de bloem aan de basis met een naald of haarspeld. Draai nu het werkstuk om en lijm het goed vast met lijm of silicone vanaf de onderkant. Nadat de lijm droog is, kun je de haarspeld verwijderen, de knop blijft goed zitten.

Bevestig daarna de bloem aan de basis met een naald of haarspeld. Draai nu het werkstuk om

Maak afzonderlijk een klaver leeg en breng deze over op de huid. Bewerk op dezelfde manier de randen boven de kaars zodat ze iets vouwen..

Maak afzonderlijk een klaver leeg en breng deze over op de huid. Bewerk op dezelfde manier de randen boven de kaars zodat ze iets vouwen.

Vervolgens moet je de klaverblad aan de basis van de knop lijmen om de defecten in het vaartuig te verbergen. Als je een sleutelhanger van leer wilt maken, lijm dan de lus met het klaverblad.

Vervolgens moet je de klaverblad aan de basis van de knop lijmen om de defecten in het vaartuig te verbergen. Als je een sleutelhanger wilt maken en

Deze doe-het-zelf leren bloemen kunnen worden gebruikt om schoenen, tassen of kleding te versieren. Probeer met zulke rozen haarspelden of elastiekjes te maken en cadeau te doen aan je vriend of moeder. DIY leren bloemen voor beginners in een masterclass het is vrij eenvoudig om te doen. Nadat je hebt geleerd hoe je eenvoudige bloemen kunt maken, probeer je meer complexe bloemen, bestaande uit kleine elementen. Laat je fantasie zien, dan kun je oude en onnodige dingen een tweede leven geven.