welke ambachten kunnen van klei worden gemaakt?

Modelleren is een van de oudste menselijke ambachten. Nu kun je er niet alleen gerechten van maken, maar ook sieraden, speelgoed, geschenken en allerlei interieurartikelen. Het heeft ook een goed ontspannend, kalmerend effect. U kunt dus zowel stress verlichten als tijd doorbrengen met voordeel. Maar waar u het materiaal kunt krijgen en hoe u er correct mee kunt werken – dit wordt hieronder besproken. Voor dit bedrijf wordt dus vrij vaak polymeerklei gebruikt. Maar hoe je met haar kunt werken en meesterwerken kunt maken, is de moeite waard om in meer detail over te praten..

Details over beeldhouwen voor beginners

Wat voor soort klei-ambachten kun je met je eigen handen maken? In dit artikel vind je ideeën voor beginners. Klei kan nu worden gepresenteerd in de vorm van een polymeer, vergelijkbaar met plasticine, maar tegelijkertijd kan het uitharden. En de namen zijn anders – plastic, thermoplast, thermoplasticine, cerniet. Het kan in de ene versie uitharden zonder te bakken, in de andere – alleen tijdens het bakken. Beginnende ambachtslieden moeten zelf bepalen waar ze mee gaan werken – met aangekocht materiaal of met een massa eigen voorbereiding..

Polymeer maken om thuis te modelleren.

In feite is dit helemaal geen polymeer, omdat het is gemaakt van andere componenten. Maar de technieken om met hem te werken zijn praktisch hetzelfde. Zo bereidt het zich voor:

 • 1 kopje gewone witte PVA-lijm,
 • 1 kopje maïszetmeel,
 • 2 eetlepels citroensap,
 • 1 eetlepel niet-vette room (elke),
 • 1 eetlepel vaseline.

Je hebt ook nodig:

 • Glazen roerkom.
 • Roerlepel.
 • Mengkussen.
 • Polyethyleen film.

Uit dit alles zal ongeveer 350 gram blijken. massa’s voor het modelleren. Roer eerst met een lepel de lijm, het zetmeel en de vaseline in een kom. Voeg dan citroensap toe en meng opnieuw goed. En stuur daarna de kom met de inhoud gedurende 30 seconden op maximaal vermogen naar de magnetron..

Smeer het te kneden oppervlak in met room. Na de magnetron de massa opnieuw goed mengen en op het voorbereide oppervlak uitspreiden en opnieuw, als een deeg, minimaal 5 minuten mengen. Je moet een flexibel en veerkrachtig materiaal hebben. Nu rollen we het in "worst" en wikkel het in stof. Na afkoeling en het absorberen van overtollig vocht in de stof is de massa klaar voor gebruik..

lichte klei ambachten

Modelleringsapparaten.

Hier hebben we het over het maken van kleiambachten. Dit kan natuurlijk niet zonder enkele details. Tijdens het beeldhouwen gebruiken we actief elk geschikt materiaal dat voorhanden is. Hier is de takenset van de beginnende meester:

 1. Werkoppervlak, noodzakelijkerwijs hard.
 2. Scherp snijgereedschap – mes, mes of scalpel voor kleine onderdelen.
 3. Onder de deegrollers kunnen cilindrische geïmproviseerde objecten worden aangepast voor het uitrollen van de massa..
 4. Naalden en tandenstokers – ze kunnen gaten maken, of je kunt kleine onderdelen repareren.
 5. Snijders zijn mallen voor het snijden van verschillende vormen, maar in plaats daarvan kunt u verschillende doppen van flessen aanpassen.
 6. Handschoenen en vochtige doekjes.

Verschillende beeldhouwopties

Voordat we u lichte kleiambachten aanbieden, is het om te beginnen logisch om u vertrouwd te maken met verschillende beeldhouwtechnieken om de juiste optie voor uzelf te bepalen, en tijdens het kennismakingsproces kunnen ook nieuwe creatieve ideeën opkomen. Dit geldt allemaal voor gebakken klei en zelfhardend. De meest populaire technieken zijn:

Riet techniek. Dunne veelkleurige stukjes klei worden in lagen samengevouwen en tot één rol gerold. Op de sneden van dergelijke rollen worden zeer mooie en interessante kleurencombinaties verkregen..

Techniek in een vloeiende kleurovergang. Verschillende kleuren klei worden in verschillende hoeveelheden gemengd zodat de kleuren soepel in elkaar overgaan.

Filigraan techniek. Willekeurig worden kleine stukjes massa langs het werkstuk geplaatst, een zeer origineel patroon kan worden verkregen.

Caleidoscoop techniek. Veelkleurige lagen worden op rollen gerold, waarna we ze geometrische vormen geven op een hard oppervlak.

"Zout" techniek. We rollen de figuren in grof zout, bakken ze en dan, door het zout met water af te wassen, krijgen we een gegolfd oppervlak op de producten.

DIY klei ambachten voor beginners

Het eigenlijke vormen van de polymeermassa

Zelfhardende klei wordt als hout of gips in staat en kan vervolgens dienovereenkomstig worden verwerkt. En de gebakken klei wordt als plastic. Het kan worden gekocht bij kunst- of handwerkwinkels..

We beginnen met iets elementairs dat geen geavanceerde verwerking vereist. Wees tegelijkertijd niet bang om te experimenteren, verschillende technieken en technieken onder de knie te krijgen, na verloop van tijd kan het je eigen, speciale blijken te zijn. Om te beginnen kun je sieraden of bloemen maken. Voor het kleuren gebruiken we acrylverf. Als u besluit met gouache te schilderen, moet de bovenkant worden gevernist. Maar voordat u gaat schilderen met nitro-email, is het beter om het oppervlak te primen met epoxylijm.lichte klei ambachten

Welke ambachten te maken van klei?

Welnu, nu is het tijd om u te vertellen welke ambachten van klei kunnen worden gemaakt. Bekijk deze opties eens van dichterbij en uw tijd zal niet saai zijn..

Bloemen.

We beginnen een roos uit een bal te boetseren, er een druppel van te maken, dan nog een paar ballen, maar dit zullen al bloemblaadjes zijn, nadat we ze met onze vingers de juiste vorm hebben gegeven. We plakken ze rond onze druppel in de vorm van een knop, de eerste bloembladen moeten recht blijven, terwijl de rest, de buitenste, iets naar buiten moet worden gedraaid.

polymeerklei ambachten voor beginners foto

Gelede figuur.

Vreemd genoeg nemen we de folie. Met zijn hulp vormen we eerst de spaties van onze onderdelen, brengen er lagen polymeermassa op aan en krijgen lichaamsdelen, inclusief de scharnieren. Na het uitharden snijden we deze delen voorzichtig af, verwijderen de folie en slijpen de delen, lijmen ze opnieuw en verbinden ze in de regel met touwtjes..

welke ambachten kunnen van klei worden gemaakt?

Bijouterie.

Uw dochters / kleindochters / nichtjes en hun vriendinnen zullen blij zijn met eenvoudige maar originele sieraden. Met kinderopties kun je beginnen je hand te vullen. En dit zijn niet alleen kralen, maar ook armbanden, hangers en oorbellen. Knip identieke vierkanten uit op een opgerold stuk klei en rol er identieke kralen uit. Dan prikken we er met een naald gaten in..

DIY klei ambachten voor beginners

Masterclass voor kinderen over het modelleren van speelgoed

Polymeerklei is een goed materiaal voor creativiteit. Het is zo gemakkelijk om er handwerkjes voor beginners van te maken. En het zijn deze producten die je op de foto kunt zien. Modelleren is een onmisbare activiteit voor de ontwikkeling van fijne motoriek, en deze activiteit helpt ook om de wereld te leren kennen. We selecteren de eenvoudigste opties voor ambachten. Bijvoorbeeld poppenvoer of platte dierfiguren.

Voedsel.

Groenten en fruit kunnen met een naald of tandenstoker de gewenste vorm en textuur krijgen. Het zal interessant en opwindend zijn om verschillende technieken met een kind te leren, omdat kinderen snel verveeld raken en zich vervelen, en hier is er zo’n verscheidenheid aan polymeerverwerkingstechnieken.

polymeerklei ambachten voor beginners foto

Dieren.

Hier kunnen alleen kleine figuren van massieve stukken worden gemaakt, maar voor grote vormen is het beter om de techniek van holle delen te gebruiken, en kralen zullen perfect de rol van het oog en de neuzen spelen..

welke ambachten kunnen van klei worden gemaakt?

Kleiambachten die gebakken moeten worden

Herinner je je het beeldhouwen van plasticine nog? Wat moet er eerst gebeuren? Dat klopt, kneed het goed, warm het op in je handen. Zo is het ook met klei. Het is belangrijk om witte of rode klei niet te oververhitten of te verbranden, hiervoor houden we een temperatuur aan van 110 – 130 graden.

Het is erg bewerkelijk en moeilijk om dergelijke klei thuis te maken. Er zullen veel fouten zijn. Voor het bakken van hoge kwaliteit heb je zowel de juiste natuurlijke klei als apparatuur nodig..

Vaas.

Als je een dun en lang figuur plant, dan kun je niet zonder een frame. Een ongewoon mooie fles is geschikt voor het frame van de vaas. nadat we het in twee delen hebben gesneden, plakken we elk met opgerolde lagen verhardende klei. Na het uitharden delen van de fles verwijderen en de kleihelften lijmen.

hoe maak je klei ambachten?

beeldjes.

Een menselijke figuur is te moeilijk voor beginners, als je geïnteresseerd bent, kun je video-tutorials over dergelijke modellering op internet vinden. Over het algemeen wordt flexibel draad meestal de basis voor de cijfers..

Video-tutorials over beeldhouwen.

Het is beter om één keer te zien wat je honderd keer hoort. Al je vragen en misverstanden worden opgelost tijdens het bekijken van deze video-tutorials. Nu vind je alles op YouTube, en hoe je klei verbrandt, hoe je een figuur van een man maakt en boetseert in verschillende technieken.

polymeerklei ambachten voor beginners foto

Kerst speelgoed.

Nadat je een jaar hebt getraind en je handen hebt vastgehouden, verdwijnt de uitgifte van nieuwjaarsgeschenken aan vrienden en familieleden vanzelf. Als er niets origineels in je opkomt, zullen video-tutorials je helpen. Daar wordt het proces van het maken van zelfs de meest complexe en ingewikkelde souvenirs, zowel kerstboomversieringen als praktische vakantieattributen, bijvoorbeeld nieuwjaarsmaskers, in fasen getoond..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org