DIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

Goedendag iedereen! In Rusland gaan de feestdagen gewoon door. En dus is er een reden om na te denken over hoe je het weekend voordelig kunt doorbrengen. We bieden je een zeer interessante creatieve activiteit – knutselen voor het oude nieuwe jaar. Voor dit werk kun je de materialen gebruiken die in elk huis aanwezig zijn! Met de hulp van hen zullen we proberen iets heel interessants en origineels te maken..

We hebben het grootste deel van ons artikel gewijd aan materialen voor creativiteit. En in het laatste gedeelte zullen we je vertellen hoe je een foto kunt maken van een oude klok die stof verzamelt en lange tijd niet is gebruikt..

Welke oude dingen kunnen handig zijn voor het maken van verschillende ambachten?

Dit artikel leert je hoe je met je eigen handen ambachten kunt maken voor het oude nieuwe jaar. Natuurlijk vereist dit geval geen materialen die erg duur zijn. Je moet om je heen kijken en om je heen kijken. Wat zag je? Je ziet natuurlijk je gezellige huis. Nu zullen we uw appartement inrichten met verschillende ambachten. Wat moet er voor deze doeleinden worden ingenomen? Elk materiaal dat u comfortabel vindt. Wat kan worden gebruikt om een ​​foto, speelgoed of decoratie te maken??

 • Je kunt oude cd’s, boomtakken, cocktailbuizen, oude kerstballen meenemen.
 • Je kunt interessante ambachten maken van oude gloeilampen: we hebben papier nodig, wol die niet geschikt is om te breien, geschenkpotten met schroefdeksels.DIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

We zullen u vertellen wat u van al het bovenstaande kunt maken. Misschien heb jij ook leuke ideeën? Je kunt met ons delen.

Oude ambachtelijke schijven

Oude schijven kunnen in kleine stukjes worden gesneden en hiervan worden gemaakt, bijvoorbeeld een mozaïek of een originele kerstboomversiering. Ze kunnen ook worden geverfd met felle kleuren. Op de glanzende kant van de schijf kunnen ook ingewikkelde patronen worden getekend..

Meester uit Australië, Sean Avery, wist uit te vogelen hoe hij overbodige oude cd’s kwijt kon. Hij sprak over het feit dat oude schijven niet tevergeefs in de schappen worden bewaard, omdat ze nuttig kunnen zijn en schitteren met hun overloop. Sean breekt cd’s in kleine stukjes en maakt er vervolgens dierenfiguren van..

DIY knutselen voor het oude nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaar

Er zijn ook zeer interessante opties voor ambachten van cd-schijven voor het oude nieuwjaar – dit zijn aanklikbare schilderijen.

Cocktailbuizen

Als je geïnteresseerd bent in ambachten van oude dingen voor het nieuwe jaar, dan kun je in dit artikel de beste ideeën zien. Je kunt een originele volumetrische sneeuwvlok maken van cocktailbuizen. Om het te maken, heb je ongeveer 20 buizen nodig. Ze moeten in het midden stevig aan elkaar worden gebonden en samengetrokken. In het geval dat ze niet helemaal naar de zijkanten konden buigen, zullen we ze hierbij helpen, buigend in verschillende richtingen. En als je gekleurde buizen hebt, kun je er heldere ambachten van maken. Kerstbomen, sneeuwvlokken, kransen gemaakt van buizen – snel en interessant knutselen voor kinderen en volwassenen!

knutselen van oude dingen voor het nieuwe jaar

knutselen van oude dingen voor het nieuwe jaar

Boomtakken

Dit knutselwerkje kan met kinderen gemaakt worden. Je moet twee grotere takken en twee kleinere nemen. Zet ze kruiselings vast. Vervolgens moeten de resulterende kruisen zo aan elkaar worden bevestigd dat je een sneeuwvlok met acht stralen krijgt. Van bovenaf kan de sneeuwvlok versierd worden met kerstboomtakken, jute of serpentijn.DIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

kerstballen

Onze kerstboom staat al 10 dagen in de kamer en we zijn er nu al een beetje moe van. Je kunt haar aankleden met nieuwe kerstboomversieringen of een paar, drie nieuwe ballen toevoegen. Je kunt kerstballen versieren met mooie verf of bestrooien met glitters.

DIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

Gloeilampen

We moeten toegeven dat we niet erg dapper zijn in het verwijderen van de cartridge uit de oude gloeilamp. Hier, nu lijkt het erop dat de honing zal barsten. Maar we vertellen je nog steeds hoe je van een poot een prachtig sieraad kunt maken! Je kunt een sneeuwbol maken in een gloeilamp. Van bollen kun je een kleurrijke slinger maken! En je kunt er ook een kerstboomspeelgoed van maken..knutselen voor 14 januari

Sneeuwbol uit de pot

We hebben eerder over dit onderwerp geschreven. Maar laten we u er nogmaals aan herinneren. Elk beeldje moet stevig op het deksel worden gelijmd. Je moet samen met een deel van de glycerine water in de pot gieten en deze met sneeuw bedekken. Vervolgens moet u de deksel goed vastdraaien en controleren op lekkage. Hierna kunt u de pot schudden en ondersteboven keren. Een sneeuwbal in een pot blijft lang draaien.DIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

Wol

En hier zijn veel interessante ideeën! U kunt bijvoorbeeld met lijm gedrenkte wol op een ballon rollen. Na volledige droging moet de bal leeglopen. Je blijft zitten met een mooie bol draad.

knutselen voor 14 januariknutselen voor 14 januariDIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaar

Masterclass: Winterschilderen vanaf een klok

We brengen ambachten voor 14 januari onder uw aandacht. We vinden het erg leuk om iets met onze eigen handen te doen. Laten we wat ambachten van oude knoppen met u delen. We hebben nodig: kralen of kralen, oude horloges, draden, kant, plasticine, linten, lijm, een potlood om te schetsen, een schroevendraaier.

knutselen van oude dingen voor het nieuwe jaar

Voortgang:

 1. We gebruikten plasticine voor platte knopen, zodat ze niet erg strak tegen de achtergrond konden worden gedrukt. In dit geval zal ons schilderij het volume kunnen verwerven.
 2. Eerst moet u het glas van het horloge verwijderen. Nu moet je beginnen met het voorbereiden van de knoppen voor de sneeuwpop. We hebben ze gevlochten met draden.
 3. Teken met een potlood een schets en leg de knopen erop..
 4. Het allereerste dat u hoeft te doen, is de wijzers van de klok instellen. Natuurlijk zullen ze de tijd laten zien – 23:55 uur, precies vijf minuten voor het begin van het oude nieuwjaar!
 5. Je kunt ook meteen sneeuwbanken maken door satijnen linten in een golf te bevestigen. Je moet ook de zon met stralen niet vergeten. Pas daarna kun je beginnen met het maken van de rest van de details van de foto..
 6. De draad moet worden gebruikt om rook uit de pijp te maken..
 7. Nu zijn we een huis aan het maken. Je moet het dak op de plasticine lijmen.
 8. Onder een lichte helling en een beetje overlap, moet je de knopen op de poten op elkaar lijmen. Dit wordt de muur van het huis.
 9. Nu beginnen we ramen te maken voor het huis.
 10. Sneeuwman. Het zal bestaan ​​​​uit knopen die zijn gevlochten met draden. Wat is er nog meer nodig om een ​​sneeuwpop te maken? Je moet er plasticine en lijmknoppen op maken. We gebruikten ook stukjes kant en kralen om een ​​worteltuit en sneeuwpopvormpjes te maken. Hoe kun je de sneeuwballen groter maken dan de vorige? We hebben er knopen omheen geplakt.
 11. Nu moet je een paar touwtjes met een knoop nemen en twijghandvatten maken. Alles! Onze sneeuwpop is klaar!
 12. Sneeuwvlokken, je kunt ze maken van kant. Of zoals dit – plak sneeuwvlokken-kralen op lijm.
 13. Daarna blijft het over om het horloge met glas te bedekken. De foto is klaar!

DIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaarDIY knutselen voor het oude nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaarknutselen van oude dingen voor het nieuwe jaar

We hopen dat je onze DIY-ideeën leuk vindt.