Masterclass: doe-het-zelf boom van plastic lepels

Je kunt veel originele doe-het-zelf-ambachten maken van plastic gerechten. Als jij en je kind besluiten om een ​​interessante winteravond door te brengen, probeer dan eens een tweede leven te geven aan gewone plastic lepels. Je kunt een heel creatieve kerstboom krijgen als je het wegwerpservies in een vintage kleur schildert..

Materialen:

– wegwerp lepels;

– schaar;

– kartonnen kegel;

– lijm;

– verven.

Hoe maak je een kerstboom van plastic lepels

Eerst moet je de handvatten van alle lepels inkorten, omdat het vaartuig alleen uit de basis zal bestaan. Je kunt proberen een groene kerstboom te maken, hiervoor pak je een groene wegwerplepel in de winkel. Als je alleen wit vindt, wees dan niet ontmoedigd, ze kunnen gemakkelijk opnieuw worden geverfd met spuitverf.

Eerst moet je de handvatten van alle lepels inkorten, omdat het vaartuig alleen uit de basis zal bestaan. Je kunt proberen een groene kerstboom te maken, hiervoor pak je een groene wegwerplepel in de winkel. Als je alleen witte vindt, wees dan niet ontmoedigd, ze kunnen gemakkelijk opnieuw worden geverfd met spuitverf.

Leg je blanco’s op een wit vel en begin met kleuren.

Leg je lege plekken op een wit vel en begin met schilderen. Nadat het oppervlak van de lepels droog is, draai je ze om en schilder je de binnenkant.

Nadat het oppervlak van de lepels droog is, draai je ze om en schilder je de binnenkant..

kleurlepels voor plastic kerstboom

Nu moet je de basis voor de kerstboom voorbereiden. Meestal wordt hiervoor een gewone kartonnen kegel gebruikt, die u zelf kunt maken. Als er geen karton is, probeer dan een taps toelopende vorm te maken met papier-maché of een plastic fles..

Lees ook: Kerstboom gemaakt van plastic vorken

Het is raadzaam dat de basis van de boom de kleur van de lepelnaalden heeft, anders schijnt hij door de openingen tussen de delen.

Nu moet je de basis voor de kerstboom voorbereiden. Meestal wordt hiervoor een gewone kartonnen kegel gebruikt, die u zelf kunt maken. Als je geen karton hebt, probeer dan een taps toelopende vorm te maken met papier-maché of een plastic fles. Het is wenselijk dat de basis van de boom de kleur van de lepelnaalden heeft, anders schijnt deze door de openingen tussen de delen.Lijm en verf voor het maken van een kerstboom van wegwerpservies

Ga verder met het lijmen van de lepels op de basis. De beste manier om dit te doen is door een lijmpistool te gebruiken. Begin vanaf de onderste rij en lijm de volgende lepels in een dambordpatroon om het vaartuig netjes te maken. Breng lijm alleen aan in het bovenste deel van de voorbereide lepel in het gebied van het handvat.

Ga verder met het lijmen van de lepels op de basis. De beste manier om dit te doen is door een lijmpistool te gebruiken. Begin vanaf de onderste rij en lijm de volgende lepels in een dambordpatroon om het vaartuig netjes te maken. Breng lijm alleen aan in het bovenste deel van de voorbereide lepel in het gebied van het handvat.

Probeer de werkstukken niet heel dicht op elkaar te lijmen, zodat ze niet in verschillende richtingen uitsteken. Het vaartuig moet eruitzien als een echte kerstboom. Naarmate je dichter bij de bovenkant van de kegel komt, heb je een kleiner aantal lepels..

Probeer de werkstukken niet heel dicht op elkaar te lijmen, zodat ze niet in verschillende richtingen uitsteken. Het vaartuig moet eruitzien als een echte kerstboom. Naarmate je dichter bij de bovenkant van de kegel komt, heb je minder lepels.

Wanneer Kerstboomambachten van plastic lepels klaar zal zijn, versier het naar uw smaak. Je zult eindigen met een zeer creatief ambacht dat perfect is voor het decoreren van moderne interieurs. Als je de handvatten van de lepels doorknipt, kan je kind zelfs de naalden zelf op de kegel plakken, of hem toevertrouwen om de kegel van papier te maken. Wegwerpservies wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het maken van een verscheidenheid aan ambachten, omdat het wordt beschouwd als een van de meest goedkope materialen voor handwerken en gemakkelijk te gebruiken is..

Wanneer het kerstboom-ambacht gemaakt van plastic lepels klaar is, versier het dan naar jouw smaak. Je zult eindigen met een zeer creatief ambacht dat perfect is voor het decoreren van moderne interieurs. Als je de handvatten van de lepels afsnijdt, kan je kind

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org