Kinderambachten voor Victory Day-tentoonstelling met foto's

Een kleine tentoonstelling van kinderhandwerk voor 9 mei met een foto

De overwinning in de oorlog van 1941-1945 is een van de ontroerende en belangrijke gebeurtenissen in de voormalige Sovjetlanden en in veel Europese staten. Bij de laatste Berlijnse operatie van de Tweede Wereldoorlog waren miljoenen soldaten, duizenden tanks en vliegtuigen betrokken. De overwinning was talrijke verliezen waard, dus 9 mei wordt beschouwd als een dag van rouw en tegelijkertijd de dag van de bevrijding van nazi-Duitsland. In dit artikel willen we een tentoonstelling aanbieden van ideeën voor Victory Day-ambachten die met kinderen thuis of in de klas op school en kleuterscholen kunnen worden gedaan..

Origami-ambachten voor Victory Day: vliegtuig en duif

Origami is een kunst die geen grenzen kent en waar niet veel geld voor nodig is. Tegen 9 mei kunnen kinderen van alle leeftijden papieren figuren vouwen die een thematische poster aanvullen of een leuk cadeau worden voor veteranen. Om een ​​vliegtuig van papier te maken, heb je lijm en gekleurd papier nodig..

1. Vouw een A4-vel dubbel, vouw vervolgens de parallelle zijden naar het midden uit en vouw ze uit.

2. Als je ooit een papieren vliegtuigje hebt gemaakt, vouw dan ook de bovenhoeken om. Vouw daarna de hoeken open en buig de hoeken naar de originele vouw. Buig vervolgens de hoeken opnieuw..

3. Buig de binnenzijden die in stap 1 zijn gebogen naar buiten. Buig het toekomstige vliegtuig in het midden. Maak paardenstaartcurven en markeer ze.

4. Vouw het vliegtuig open en draai de staart langs de middellijn.

5. De vleugels van het vliegtuig moeten horizontaal gespreid zijn..

6. Om het vaartuig stabieler te maken en niet in de loop van de tijd te openen, lijmt u de afzonderlijke onderdelen met lijm of een nietmachine.

Om een ​​vliegtuig van papier te maken, heb je lijm en gekleurd papier nodig.Je kunt dergelijke vliegtuigen maken om het interieur van het klaslokaal of tijdens arbeidslessen te versieren. Ouders wordt aangeraden deze masterclass te gebruiken voor vrijetijdsactiviteiten met kinderen..

De duif wordt al lang beschouwd als een symbool van vrede, dus de afbeelding is tegen 9 mei op veel posters te vinden. We bieden aan om een ​​duif te maken van wit papier met behulp van origami-techniek.

1. Knip een vierkant uit A4 en vouw het tot een driehoek.

2. Vouw de driehoek uit en vouw de hoeken naar de vouwlijn. Draai vervolgens de driehoek om en vouw de hoeken opnieuw..

3. Nu moet het figuur dubbelgevouwen worden. Buig het lange deel aan de binnenkant voorzichtig zodat het resterende deel niet opengaat.

De duif wordt al lang beschouwd als een symbool van vrede, dus de afbeelding is tegen 9 mei op veel posters te vinden

4. De punt van het lange gedeelte moet naar beneden en naar binnen worden gebogen. Moet een snavel maken.

5. Neem nog een A4 vel en vouw het tot een accordeon van 1,5 cm breed, vouw de accordeon dubbel en knip aan de uiteinden van het beeldje om veren na te bootsen. Dit zullen de vleugels van een duif zijn.

6. Maak net als de vleugels een staart, maar het patroon moet aan de ene kant worden gedaan, de andere kan eenvoudig worden afgesneden.

7. Om de vleugels in te brengen, maakt u een incisie in de romp die u in stap 4 hebt verkregen. De zijkanten van de vleugels moeten aan de achterkant van de romp worden gelijmd..

8. Lijm de staart aan de achterkant van het lichaam. De duif is klaar!

Volumineuze kinderambachten voor Victory Day: Broche

We stellen voor om een ​​nieuwe handwerktechniek onder de knie te krijgen, Kazanshi genaamd. In de moderne wereld heeft deze techniek twee betekenissen: versiering die Japanse vrouwen in hun haar dragen onder een kimono en handwerken op basis van het op een speciale manier vouwen van stukken stof. Voor Victory Day kun je een doe-het-zelf broche maken.

Materialen voor een volumebroche

– St. George-lint;

– satijnen lint;

– aansteker;

– schaar;

– pin;

– naald met draad;

– lijmpistool;

– karton.

Masterclass volumetrische ambachtelijke broche vóór 9 mei

1. Knip twee cirkels met een diameter van 1,5-2 cm uit karton en naai een speld of een brochesluiting aan een van de cirkels met een draad en een naald..

2. Neem een ​​geel of rood lint van 1 cm breed en ongeveer 15 cm lang, vouw het in een lus en lijm het vast voor stevigheid..

Masterclass volumetrische ambachtelijke broche vóór 9 meiKinderambachten voor Victory Day-tentoonstelling met foto’s

3. Op de voorkant van de cirkel met een sluiting verkregen in stap 1, naai een lus van het lint.

4. Knip het St. George-lint van 40-50 cm lang in 5 gelijke delen, waarvan de uiteinden met een aansteker moeten worden verbrand.

5. Elk segment moet doormidden worden gebogen en tegelijkertijd horizontaal worden rechtgetrokken. Vorm daarna een bloemblad van de tape en bevestig het met een draad. Dus herhaal met alle stukjes tape..

6. Teken op een stuk papier een gelijkzijdige vijfhoek en knip deze uit.

7. Lijm in het midden van de vijfhoek de tweede cirkel uit stap 1.

8. Begin met het lijmen van alle bloembladen aan de cirkel, met de nadruk op de vijfhoek, zodat je een gelijkmatige broche krijgt.

9. Lijm nu de cirkel met bloemblaadjes aan de cirkel met een lus verkregen in stap 3.

De originele broche is klaar!

Knutselen met kinderen voor Victory Day, quilling

Iedereen weet dat golfkarton in de industrie wordt gebruikt, maar niet iedereen is op de hoogte van het bestaan ​​van decoratief golfkarton. Het bestaat uit twee lagen – golvend en glad. We raden je aan om de quilling-techniek van golfkarton onder de knie te krijgen en een origineel vliegtuig te maken voor de 70e verjaardag van de overwinning.

Voor knutselen moet u het decoratieve golfkarton in stroken van ongeveer 1 cm breed snijden.Van 4-5 stroken, draai 2 cirkels, waarvan er één uittrekt in een lange kegel en de tweede in een korte. Verbind beide kegels met nog een strook karton.

Knutselen voor 9 mei quillingTentoonstelling van kinderhandwerk voor 9 mei met een foto

Een vleugel van een vliegtuig is gemaakt van 3 stroken karton. Begin ze in een cirkel te draaien en vorm vervolgens een driehoek. Bedek de laatste strook met lijm en zet het deel vast met een wasknijper zodat de stroken niet uiteenlopen tijdens het drogen..

Van één strook moet je een driehoek voor de staart maken volgens hetzelfde principe als de vleugels. Maak drie van deze driehoeken. Het landingsgestel en de propeller zijn ook gemaakt van stroken golfkarton en gelijmd aan de taps toelopende basis van het vliegtuig.

U kunt ook uw eigen vliegtuigmodel maken met golfbanen van verschillende diktes..

Knutselen voor 9 mei star

De vijfpuntige ster migreerde vanuit Frankrijk naar Rusland en werd een passend symbool van het arbeiders- en boerenleger. Officieel werd dit teken in 1918 gebruikt en betekende het de eenheid van het wereldproletariaat van de vijf continenten van de planeet Aarde..

Knutselen voor 9 mei star

Tijdens het bestaan ​​​​van het Sovjetleger veranderde het pictogram met een rode ster (de ploeg die de ster omringde veranderde in een sikkel). De rode ster is een symbool van overwinningen geworden, dus wordt deze vaak afgebeeld op ansichtkaarten die zijn gewijd aan de Dag van de Overwinning in de Grote Patriottische Oorlog. We stellen voor om voor 9 mei een vijfpuntige papieren ster te maken.

We stellen voor om voor 9 mei een vijfpuntige papieren ster te makenTeken op gekleurd papier, bij voorkeur rood, een gelijkzijdige vijfhoek. Vouw het een paar keer dubbel zodat de vijfhoek een kleine driehoek wordt. Uitvouwen, je zou 10 vouwlijnen moeten krijgen. Teken strepen langs deze lijnen met een potlood. Buig de bases afwisselend naar de middellijn en markeer aan beide zijden.

Buig de bases afwisselend naar de middellijn en markeer aan beide zijden.

Je zou dus een andere getekende vijfhoek in het midden van het origineel moeten hebben.

De afgewerkte ster kan op een ansichtkaart worden geplakt of worden gebruikt om een ​​medaille te makenBuig de randen van de grote vijfhoek zodat de kleine vijfhoek in het midden glad blijft. Draai het werkstuk om en buig elke rand met een lichte helling. Daarna worden de uiteinden van de ster in tweeën gebogen. De afgewerkte ster kan op een ansichtkaart worden geplakt of worden gebruikt om een ​​medaille te maken.

Bekijk een interessante video: Ansichtkaart voor 9 mei “Victory Day”

Het is vrij eenvoudig om originele kinderambachten met uw eigen handen te maken, het belangrijkste is om de stapsgewijze masterclass precies te volgen.