Ambachten van ijsstokjes met je eigen handen

Houd je van ijslolly? Haast je niet om de stok weg te gooien, want deze kan van pas komen bij het knutselen in huis. Van houten stokjes maak je eenvoudig een mooie armband, een originele vaas of een echt poppenhuis. Ouders kunnen stokken verzamelen met hun kinderen of een Craft Sticks-kit kopen om te handwerken. In dit artikel laten we je zien hoe je ambachten kunt maken van ijsstokjes. Masterclasses met foto’s – een kans om op een interessante manier vrije tijd met het hele gezin door te brengen of te leren creëren met uw eigen handen.

Houten armband gemaakt van ijsstokjes

Materialen:

– houten ijsstokjes of medische spatels;

– verven;

– pincet;

– borstels;

– een kom;

– glazen of kopjes.

Masterclass DIY armbanden

1. Dompel een paar stokjes 12-24 uur onder in een bak met water.

Masterclass DIY armbanden

2. Pak een bril op met dezelfde diameter als je hand. Steek nu de stokjes erin zodat ze de vorm van een halve cirkel aannemen.

3. Laat de stokjes drogen.

Als de stokjes helemaal droog zijn, kunnen ze met een pincet uit de bril worden getrokken.

4. Als de stokjes helemaal droog zijn, kunnen ze met een pincet uit de bril worden getrokken. Het resultaat zijn houten blanks.

5. Nu kun je beginnen met decoreren. Op houten blanco’s kun je patronen tekenen met verf en decoupage maken met servetten of stoffen.

Bedek de originele armband met vernis erop. Dit vaartuig past bij elke outfit en is een goed cadeau voor een vriend..

Vaas gemaakt van houten stokken

Vaas gemaakt van houten stokken

Liefhebbers van een creatief decor kunnen met hun eigen handen een mooie vaas maken. Week houten ijsstokjes in kokend water of laat een dag in koud water staan. Zoek een doorzichtige glazen vaas om te decoreren.

Laat elke stok met een kleine verschuiving zakken om het effect van een houten vaas te creëren.

Gebruik nu een pincet om de stokjes in de vaas te laten zakken, zodat ze een gebogen vorm aannemen. Laat elke stok met een kleine verschuiving zakken om het effect van een houten vaas te creëren.

Huis voor een pop gemaakt van ijsstokjes

Elk meisje droomt dat de pop zijn eigen huis heeft. Barbie-fabrikanten hebben veel dure plastic huisstructuren aangeboden en we raden aan om een ​​huis te maken van natuurlijke houten stokken, die door alle ijsliefhebbers in de prullenbak worden gegooid. Je kunt zelfstandig een ontwerp of herhaling bedenken uit onze voorgestelde masterclass.

Materialen:

– schaar;

– lijm;

– stokjes;

– stof en synthetische winterjas.

Masterclass poppenhuis

1. Teken vooraf een verzonnen ontwerp van het huis en bereken het benodigde aantal stokjes. In onze masterclass zijn per wand en vloer 14 stokken gebruikt..

Huis voor een pop gemaakt van ijsstokjes

2. Plaats 12 stokjes op een vlakke ondergrond en lijm elk stokje aan elkaar met de zijkanten. Lijm loodrecht op korte afstand van het midden nog twee stokjes die de structuur zullen ondersteunen.

3. Maak op dezelfde manier als in de vorige paragraaf 7 blanco’s, waarvan 2 niet met twee, maar met drie stokjes vastmaken.

knutselen van ijsstokjes doe het zelf foto

4. Neem een ​​blanco, leg deze op de krant, bevestig aan elke kant een stok en lijm drie zijden vast met lijm. Lijm de drie muren van het huis.

5. Neem nu twee blanco’s waarop drie, niet twee stokjes zijn geplakt (item 3). Ze moeten aan elkaar worden gelijmd met een driehoek. Lijm hiervoor een stok op één werkstuk zodat deze tot halverwege het werkstuk uitsteekt..

Naai een kleed, kussens en bed voor de pop met stof

6. Lijm de zolder en dan het dak.

7. Knip wat stokjes en lijm de ladder vast.

knutselen van ijsstokjes doe het zelf foto

8. Naai van de stof een tapijt, kussens en bed voor de pop..

Lees ook: hoe maak je een toverstaf

Bekijk een handige video: Ice Cream Stick Box

Houten ambachten zijn de beste manier om het interieur te versieren of met je eigen handen een veilig speelgoed voor je kind te maken..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org