DIY kattenknutselen

DIY kattenknutselen

DIY-speelgoed heeft veel voordelen en is een uitstekend cadeau voor zowel een kind als een volwassene. Viltambachten winnen steeds meer aan populariteit, omdat dit materiaal gemakkelijk in gebruik en ook ecologisch veilig is. In dit artikel leer je hoe je met je eigen handen een kat kunt maken, die het interieur van een kamer kan versieren of een favoriet speelgoed voor kinderen kan worden..

Benodigde materialen:

– voelde;

– draden;

-schaar;

– lijm;

– synthetische winterizer of holofiber;

-decoratieve ornamenten, accessoires, details van oud speelgoed;

– papier en potlood.

Doe-het-zelf kattenknutsel

1) Eerst moet je de maat van het eindproduct bepalen en een patroon op papier maken. Daarna brengen we de kattensjabloon over op vilt. Speld voor het gemak het patroon met naalden op de stof.

Doe-het-zelf kattenknutsel

2) Maak 2 zijden van een stevige kat, houd er rekening mee dat ze asymmetrisch zijn en breng de sjabloon in een spiegel aan.

3) Knip onze details uit vilt volgens het patroon.

4) Markeer op het hoofd de plaatsen voor de ogen, neus en mond met een potlood. Als kijkgaatje kun je knopen of ogen van oud speelgoed gebruiken. De neus en mond kunnen worden geborduurd met gekleurde draden van elke vorm en grootte.

We knippen onze details uit vilt volgens het patroon

5) Bevestig de helften van het vilt aan elkaar en knip de overtollige randen af. We beginnen de kat te naaien en vullen deze geleidelijk met opvullend polyester. Het product ziet er origineel uit als het handmatig wordt verwerkt met een bewolkte naad. Gebruik draden van een contrasterende kleur, dan wordt het speelgoed leuker en exclusiever.

hoofd knutselen - katten

6) Het afgewerkte speelgoed – de kat kan worden versierd door een sjaal, kralen of kleding te lijmen.

karakter

Recent populair karakter “HELLO KITTY”, die kan worden gemaakt van wit vilt. Borduur op het gezicht met zwarte draden de traditionele Kitty-ogen en antennestrepen. Zelfs kinderen kunnen een kat met hun eigen handen maken vanuit een enkel patroon. Als je lichaam, hoofd en benen apart knipt, krijg je een volumineus speeltje.

 Bekijk een handige video: doe-het-zelf kattenknutselen

Stel je voor en kies voor jezelf de meest geschikte vormen en maten speelgoed dat een creatieve sleutelhanger, een originele decoratie voor een kroonluchter of gordijnen kan worden. Een kat met vilten kittens is een geschenk gemaakt met een ziel voor kenners van Handgemaakt en geliefden. Naast de Kat kun je nog veel meer verschillende zelfgemaakte producten met je eigen handen maken, zie de sectie "Ambachten" op onze website.