DIY-lappenpoppen: masterclass, sjablonen, patronen

Speelgoed speelt een belangrijke rol bij het opvoeden van kinderen, dus je moet de juiste kiezen. Het voordeel van stoffen poppen is dat ze milieuvriendelijk, zacht zijn en geliefd zullen zijn bij alle kinderen. Wij nodigen u uit om erachter te komen, hoe maak je doe-het-zelf lappenpoppen. Een masterclass, sjablonen en patronen helpen om een ​​grappige pop te naaien, zelfs voor degenen die geen goede naaivaardigheden hebben.

Lees ook: pop van nylon panty, een masterclass voor beginners

MK: hoe een zachte pop te naaien volgens een sjabloon

Het is niet nodig om alleen te naaien, kinderen aan dit proces te verbinden, dan zal uw vrije tijd erg interessant blijken te zijn. Een kind van elke leeftijd kan worden toevertrouwd met het opvullen van blanco’s met opvulling van polyester, strijken of borduren van de mond en neus. Bereid de benodigde materialen voor voordat u aan het werk gaat.

De eigenaardigheid van het naaien van een pop volgens een sjabloon is dat je eraan moet denken om één rand ongestikt te laten voor vulling met opvulling polyester

Wat heb je nodig om een ​​lappenpop te naaien

  • Neutrale stof voor de romp
  • Kleurstof voor het naaien van jurken
  • Watten of synthetische winterizer voor vulling
  • Borduurgaren voor mond, neus
  • Stukjes kunstleer voor schoenen
  • Elementen voor decoratieve afwerking
  • Naald, schaar
  • Patronen op papier, potlood of krijt

Een stapsgewijze workshop over het naaien van een lappenpop is een manier om snel de naaivaardigheden onder de knie te krijgen. Druk eerst de sjabloon af en gebruik deze om met uw eigen handen een patroon voor de pop te maken. De sjablonen worden overgebracht op de stof en er wordt onmiddellijk naadtoeslagen gemaakt om de pop de gewenste maat te geven.

pop patroonPatroon en patroon voor een pop

Leer hoe je een tilda-pop naait

Om de armen en benen in het patroon even groot te maken, worden ze op een gevouwen stuk stof aangebracht. In dit geval hoeft u minder naden te maken. De eigenaardigheid van het naaien van een pop volgens een sjabloon is dat je eraan moet denken om één rand ongestikt te laten voor vulling met opvulling polyester. Zodra een stuk is gestikt, keert u het binnenstebuiten. Als het smal is, gebruik dan een potlood.

Vertrouw de vulling met opgevulde polyester handen en voeten aan uw kind toe. Probeer hem tegelijkertijd te leren de filler gelijkmatig te verdelen. Niet helemaal hameren, laat 0,5 cm vrij, zodat later de details aan elkaar worden genaaid en je een mooie pop krijgt.

Knip de romp uit volgens het patroon. Bevestig vervolgens armen en benen aan de voorkant met naalden en naai ze op een typemachine. Handen worden op een afstand van ongeveer 10-12 cm van de onderkant van het lichaam genaaid en benen op een afstand van 2 cm rechts en links van het lichaam.

Om de armen en benen in het patroon even groot te maken, worden ze op een gevouwen stuk stof aangebracht. In dit geval hoeft u minder naden te maken. De eigenaardigheid van het naaien van een pop volgens een sjabloon is dat je eraan moet denken om één rand ongestikt te latenPatroon hoe details te naaien

Daarna kun je het tweede deel van het lichaam erop leggen met de rechterkant naar binnen en alles in een cirkel naaien. Naai niet alleen het gebied aan de bovenkant volledig, zodat u het werkstuk binnenstebuiten kunt keren. Nadat je het lichaam volledig hebt gedraaid, ga je verder met het vullen met opvullend polyester. Afhankelijk van de hoeveelheid vulmiddel en de dichtheid van de vulling, zal je pop stevig of zachter zijn.

Afhankelijk van de hoeveelheid vulmiddel en de dichtheid van de vulling, wordt je pop stevig of zachter.MK haar voor een pop

Het gedeelte van de romp dat u niet op een typemachine hebt genaaid, moet met de hand worden genaaid. Het is beter om het in het hoofdgebied te laten, omdat het haar in de toekomst alle tekortkomingen van het handmatig naaien van een lappenpop zal bedekken.

Nu gaan we haar maken voor een textielpop. Om dit te doen, moet u dik karton en wollen draden van een geschikte kleur nemen. Je kunt elke draad gebruiken om te breien, het belangrijkste is dat ze dicht zijn. Haar van een mengsel van katoenen en wollen draden ziet er prachtig uit. Wikkel ze stevig tegen elkaar op een stuk karton en snijd ze aan beide kanten door.

Nu gaan we haar maken voor een textielpop. Om dit te doen, moet u dik karton en wollen draden van een geschikte kleur nemen.Patroon hoe haar te naaien

Maak een stuk stof in dezelfde kleur als de draden en naai je haar eroverheen. U moet 4 van dergelijke blanco’s maken die aan het hoofd zijn genaaid zoals op een sjabloon. Haarstroken worden met de hand genaaid.

Daarna kunt u met behulp van een sjabloon beginnen met het naaien van een jurk voor een lappenpop. Een eenvoudige workshop kleermakerswerk helpt je om mooie kleding te maken voor het nieuwe speelgoed van je kind. Neem een ​​sjabloon en maak er een patroon van voor een jurk voor een textielpop. Breng het patroon over op de stof en maak naadtoeslagen van ongeveer 1 cm aan de zijkant en ongeveer 3 cm aan de bovenkant.

Daarna kun je een jurk voor een lappenpop naaien met behulp van een sjabloon. Een eenvoudige workshop kleermakerswerk helpt je om mooie kleding te maken voor het nieuwe speelgoed van je kind. Neem een ​​sjabloon en gebruik het om een ​​jurkpatroon te makenJurk patroon

Verbind de details van de jurk aan de rechterkant met elkaar. Overlock de randen indien mogelijk. In het bovenste deel van de jurk moet je naaien zodat je de veter kunt rijgen. Je kunt kant aan de onderkant van de jurk naaien of een mooie plooi maken van lint of overgebleven stof. Het kant is genaaid van dezelfde stof als de jurk.

Verbind de details van de jurk aan de rechterkant met elkaar. Overlock de randen indien mogelijk.Foto van poppenjurk

De volgende fase van de masterclass is het maken van schoenen voor de pop. Gebruik hiervoor het meegeleverde sjabloon. Knip de details van het patroon uit de dermantine en naai vast. Vergeet niet om sleuven te maken zodat je de pop gemakkelijk aan kunt trekken.

Knip de details van het patroon uit de dermantine en naai vast. Vergeet niet om sleuven te maken zodat je de schoenen van de pop gemakkelijk kunt aantrekken.Lappenpop schoenpatroon

Koop de ogen bij de bouwmarkt en lijm de poppen op het gezicht. Je kunt de neus en mond van een lappenpop met je eigen handen borduren. Als er blos is, bloos dan de wangen van je pop.

De lappenpop is klaar, nu kun je hem aan je kind presenteren. Handgemaakte ambachten zullen kinderen veel vreugde brengen en zullen je lang aan je herinneren. Leer nieuwe workshops over het naaien van poppen van textiel voor kinderen of interieurdecoratie.