DIY lente knutselen voor de kleuterschool

Tegenwoordig zijn er veel frisse ideeën verschenen over wat lenteambachten voor de kleuterschool kunnen worden gemaakt. De lente is een tijd van ontwaken, felle kleuren, inspiraties en creatieve ideeën, dus breng je vrije tijd interessant door met het hele gezin. We bieden je een fotoselectie van eenvoudige kinderambachten die je thuis met je eigen handen kunt doen en naar de kleuterschool kunt brengen.

Welke lenteknutsels kunnen worden gedaan met kinderen onder de 7 jaar?

Kinderen van 5-6 jaar kunnen al een spiraal tekenen op gekleurd papier. Daarna moet u het onderdeel voorzichtig langs de lijn snijden. Als je de spiraal draait, krijg je een rozenknop. Het kan met lijm of tape aan een spies of buis worden bevestigd. Je krijgt een lenteboeket met bloemen die het interieur van de groep in de kleuterschool zal versieren.

Kinderen van 5-6 jaar kunnen al een spiraal tekenen op gekleurd papier. Daarna moet u het onderdeel voorzichtig langs de lijn snijden. Als je de spiraal draait, krijg je een rozenknop. Het kan met lijm of tape aan een spies of buis worden bevestigd.Masterclass met een foto van lenteambachten

Het ontwikkelt de fijne motoriek van handen goed; met hun eigen handen ambachten maken van plasticine. Kinderen van de oudere groep op de kleuterschool kunnen een mooie tak seringen op karton maken. De masterclass voor dit lentevaartuig is vrij eenvoudig:

  1. Teken met potlood lila takken op het karton.
  2. Rol kleine balletjes plasticine.
  3. Begin op de ballen te drukken om bloemblaadjes te maken.
  4. Lijm de bloembladen van elke bloem en plaats een kleine plasticine bal of kraal in het midden.

Het ontwikkelt de fijne motoriek van handen goed; met hun eigen handen ambachten maken van plasticine. Kinderen van de oudere groep op de kleuterschool kunnen een mooie tak seringen op karton maken. De masterclass van dit lentevaartuig is vrij eenvoudig

Lees ook: Wat geef je kinderen voor het afstuderen op de kleuterschool

Een van de eenvoudigste kinderambachten is papieren applique. U kunt uw kind vragen bloemen uit papier te knippen en op karton te plakken. Het zal een nogal grappige kaart blijken te zijn voor een geschenk..

Een van de eenvoudigste kinderambachten is papieren applique. U kunt uw kind vragen bloemen uit papier te knippen en op kaartjes te plakken.

In het voorjaar kun je schilderen met de meest felle kleuren, waardoor er leuke composities ontstaan. Een kindertekening in een lijst is al een nieuw idee voor knutselen in een kleuterschool. Zelfs kinderen jonger dan 3 jaar kunnen zo’n veerboot maken..

In het voorjaar kun je schilderen met de meest felle kleuren, waardoor er leuke composities ontstaan. Een kindertekening in een lijst is al een nieuw idee voor knutselen in een kleuterschool. Zelfs kinderen jonger dan 3 liter kunnen zo'n veerboot maken.

Lentekaarten met volumineuze bloemen zijn populair. Om ze te maken, moet je goed nadenken over het schema, zodat het er indrukwekkend uitziet wanneer je het vaartuig opent. Op deze kaart kun je volumineuze bloemen maken..

Lentekaarten met volumineuze bloemen zijn populair. Om ze te maken, moet u het schema zorgvuldig overwegen,

Quilling is een van de meest populaire handwerken die kinderen op de kleuterschool en zelfs volwassenen kunnen doen. Probeer eens een volumineus lenteboomtakje of een gewone ansichtkaart te maken..

Quilling is een van de meest populaire handwerken die kinderen op de kleuterschool en zelfs volwassenen kunnen doen. Door

Van papieren wegwerpservies kun je een felle lentezon krijgen, die kinderen vervolgens graag met verf versieren..

Van papieren wegwerpschalen kun je een felle lentezon krijgen, die kinderen dan graag met verf versieren.

DIY lente knutselen voor de kleuterschool maak het leuk, eenvoudig en interessant. Gebruik materialen bij de hand, dan kun je nieuwe ambachten bedenken en een onvergetelijke tijd met je kinderen doorbrengen.