kegels ambachten nieuwjaar

Iedereen droomt ervan om hun huis op een originele manier in te richten voor het nieuwe jaar en het speciaal te maken. Sovjet-kerstballen en kleurrijk klatergoud wilden al lang worden vervangen door iets nieuws. Tegenwoordig wordt zelfgemaakte decoratie steeds populairder. Iets met je eigen handen maken is tenslotte erg interessant en spannend, niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders. Je kunt dergelijk speelgoed met alle beschikbare middelen maken, speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen ziet er bijzonder feestelijk uit. Na spannende familiewandelingen in het herfstbos, moet je zeker een paar blaadjes, twijgjes of kegels als aandenken hebben. Je kunt al deze materialen gemakkelijk gebruiken bij het maken van een nieuwjaarsambacht. Maar de meest interessante optie is ambachten voor het nieuwe jaar van kegels. Kegels behouden zeer lang een aangenaam naaldaroma, wat zorgt voor een magische nieuwjaarsstemming. Voor jou hebben we in dit artikel de beste ideeën voor nieuwjaarsambachten verzameld. We hopen dat hun creatie je positieve emoties zal kunnen geven..

Materiaalvoorbereiding

Ik weet niet zeker wat er van kegels kan worden gemaakt. Dan is het de moeite waard om vrijmoedig te zeggen dat er prachtige ambachten van worden verkregen. Maar voordat u ideeën krijgt, is het de moeite waard om te praten over de voorbereiding van het materiaal. Kegels zijn natuurlijke grondstoffen, klaar om uw nieuwjaarsideeën te belichamen. Als de vorm van de kegels meteen bij je past, is dit erg goed, maar er zijn momenten dat het materiaal na verloop van tijd vervormt. Om uzelf van dergelijke problemen te redden, moet u het advies van professionals lezen.

 • Om de kegels bijvoorbeeld lang gesloten te houden, moeten ze ongeveer 30 seconden in houtlijm worden gedrenkt. Als u daarentegen de kegels moet “openen”, moeten ze in dit geval ongeveer een half uur worden gekookt en vervolgens worden gedroogd (u kunt een gewone batterij gebruiken) of 2 uur in de oven bakken. Interessant is dat een dergelijke warmtebehandeling het materiaal niet alleen veilig maakt, maar ook microben doodt..
 • Om de vorm van de kegel te corrigeren, moet u deze een korte tijd in water laten weken en vervolgens voorzichtig met een draad vastbinden en drogen..
 • Maak de zwartgeblakerde kegels lichter met misschien het meest voorkomende bleekmiddel (verhouding 1: 1) en was en droog de grondstoffen vervolgens grondig.
 • Werken met dergelijk materiaal is gemakkelijk en plezierig. En kant-en-klaar handwerk van sparren en dennenappels past zeker in elk interieur.

knutselen van kegels voor het nieuwe jaar

Wat kan er van kegels worden gemaakt voor het nieuwe jaar?

Wil je dennenappels knutselen? Dan is het tijd om ideeën in te slaan!

Bal van kegels.

Zo’n kant-en-klare bal kan worden gebruikt om een ​​kamer te versieren, je kunt hem bijvoorbeeld aan een kroonluchter of onder het plafond hangen. Er zijn andere opties: een mooie stok wordt op de bal gelijmd en vervolgens in de pot gefixeerd. Als gevolg hiervan zal er een uitstekende vormsnoei uitkomen. Om zo’n bal te maken, heb je de volgende materialen nodig:

Wat kan er gemaakt worden van dennenappels voor het nieuwe jaar?

 • kegels,
 • Ballonnen,
 • Veelkleurige linten,
 • Toiletpapier,
 • PVA-lijm.

Voortgang:

 1. Eerst moet je een lege bal maken. We nemen de voorbereide ballon en blazen deze op tot de gewenste maat en wikkelen hem vervolgens in met toiletpapier. Het papier moet eerst worden bevochtigd in een mengsel van water en PVA-lijm (verhouding 2: 1).
 2. We laten onze bal drogen, het duurt ongeveer 24 uur.
 3. Vervolgens schilderen we ons werkstuk met verf, dit is nodig zodat de openingen tussen de kegels niet zichtbaar zijn. En weer laten we onze bal drogen.
 4. Onze volgende stap is om de bal te bedekken met de geoogste kegels. Wanneer u dit werk doet, moet u uiterst voorzichtig zijn. We plaatsen onze kegels in rijen, de een na de ander, dit moet vrij strak worden gedaan en grote openingen vermijden. Met behulp van lijm versieren we het product met een helder lint. Om het effect te versterken, zodat ons product er van buiten nog feestelijker uitziet, moet het worden gelakt of omwikkeld met een guirlande..

knutselen van kegels voor het nieuwe jaar

Kerstkrans van kegels.

Een andere mooie decoratie gemaakt van dennenappels is een kerstkrans. Meestal worden ze gebruikt om de deuren of muren van het huis te versieren, wat de woning een eigenaardige sfeer en gezelligheid geeft. Het maken van zo’n krans kost niet veel tijd en geld, en het resultaat zal je aangenaam verrassen. Voor werk heb je de volgende materialen nodig:

 • Dennenappels en twijgen,
 • Lijmpistool,
 • Schaar,
 • Krant,
 • Scotch,
 • Nietmachine,
 • Bruine verf (spray),
 • Diverse decoraties.

knutselen van kegels voor het nieuwe jaar

Voortgang:

 1. Eerst moet je de basis voor onze krans maken. Hiervoor gebruiken we een oude krant. Draai het met een buis, rol het dan op in een ring en verbind de randen met een nietmachine.
 2. Dan moet je onze blanco stevig inpakken met stroken krantenpapier en deze erop lijmen met plakband – dit helpt de vorm van ons vaartuig te behouden.
 3. De volgende stap is schilderen, het product moet worden geverfd met verf uit een ballon, dan wachten we tot het volledig is opgedroogd.
 4. Gebruik vervolgens een lijmpistool om de kegels voorzichtig aan ons werkstuk te bevestigen, dit moet gelijkmatig worden gedaan door ze op de basis te leggen. Indien gewenst kan het product gevernist of geverfd worden.
 5. Aan het einde versieren we onze krans met verschillende decoratieve elementen: linten, strikken, kralen of zelfs kleine kerstboomversieringen.

dennenappels ambachten

Dennenappel sterretje.

Hier vermelden we de dennenappelambachten. En je zou de volgende masterclass leuk vinden. Je kunt je kerstboom versieren met prachtige sterren gemaakt van kegels. Om zo’n sterretje te maken, heb je nodig:

 • Knoppen in verschillende maten en vormen,
 • Sterke draad,
 • Veelkleurige linten.

Voortgang:

 • Het belangrijkste in ons vak is de basis, deze bestaat uit sterke metalen spiesen. Ze moeten worden gemaakt van vijf identieke stukken sterke draad en vervolgens worden aangesloten. De spiesen moeten met elkaar worden verbonden door in het midden te buigen, als resultaat zou je een vijfpuntige.
 • Vervolgens assembleren we de compositie zorgvuldig, waarbij we de kegels achter elkaar rijgen. Wil je een ster aan de deur of aan de muur bij de open haard hangen, buig dan een van de twijgen om en knoop er een mooi lint aan vast..

dennenappels ambachten

Kerstspeelgoed van kegels.

Dit speelgoed is heel gemakkelijk te maken, mooi en duurzaam genoeg. Wat opmerkelijk is, zelfs uw kind kan deze producten maken.!

Optie nummer 1.

We hebben kleine oude knuffels nodig. Het is van hen dat je schattige versieringen voor je kerstboom kunt maken. Verf eerst de kegels met bruine verf en laat deze volledig drogen. Vervolgens bevestigen we met lijm of een lijmpistool het hoofd van het oude speelgoed aan onze kegels, dan de staart, poten en vleugels. En tot slot maken we een ophanging, nemen hiervoor een sterke draad, koord of lint.

Wat kan er gemaakt worden van dennenappels voor het nieuwe jaar?

Optie nummer 2.

Originele composities van dennenappels en twijgen zullen uw nieuwjaarsboom zeker transformeren. Eerst moet je de geoogste kegels bedekken met glitter of gewoon schilderen en volledig laten drogen. Vervolgens bevestigen we verschillende sparren takken aan de kegels, je kunt een elegante strijkstok gebruiken als toevoeging. Vergeet niet om een ​​lus van sterke draad aan de bovenkant te maken.

knutselen van kegels voor het nieuwe jaar

Optie nummer 3.

De basis van ons ambacht is een voorgeschilderde of gewone kegel, waaruit vervolgens een grappige kabouter of uiltje zal blijken. Van gekleurd vilt maken we de volgende elementen: baard, mutsen en wanten – voor de kabouter; snavel, vleugels en ogen voor een uiltje. We lijmen alles heel strak aan de basis, anders valt ons speelgoed gewoon uit elkaar. Indien gewenst kan het vaartuig aan de kerstboom worden gehangen, nadat vooraf een draad aan de achterkant van het speelgoed is bevestigd. Dergelijke producten zullen een mooie decoratie worden op uw planken, tafels, vooral in kinderkamers..

dennenappels ambachten

Originele kandelaars gemaakt van kegels.

Als je kegels in huis hebt, kunnen ze prachtige ambachten maken voor het nieuwe jaar. Iedereen weet dat kaarsen een huis vullen met een magische en mysterieuze sfeer. Laten we dan zelf een originele en stijlvolle kandelaar van dennenappels maken. Om het te maken heb je nodig:

 • Dennenappels (groot),
 • Karton,
 • Schaar,
 • Lijmpistool,
 • Glazen beker (voor een kaars).

Voortgang:

 1. Eerst moet je de kegel voorzichtig in platen demonteren, neem de tijd om het materiaal niet te bederven.
 2. Knip een cirkel uit het voorbereide karton, het wordt de basis van onze kandelaar. Wees voorzichtig, de diameter van de cirkel moet twee keer zo groot zijn als de basis van het glas voor de kaars.
 3. Op de uitgesneden cirkel langs de uiterste rand lijmen we de platen van de kegel, dit moet strikt in een dambordpatroon worden gedaan. Wanneer de eerste laag klaar is, moeten de resulterende gaten worden opgevuld met een tweede laag schroot. En dus blijven we de hele cirkel tot aan de top lijmen en laten we ons vaartuig vervolgens volledig drogen.
 4. Plaats na het drogen voorzichtig een glas met kaarsen in ons ambacht. Dat is alles, we gebruiken het voor het beoogde doel. Zo’n stijlvolle kandelaar fleurt zeker elke vakantie op..

dennenappels ambachten

Zelfgemaakte dennenappelboom.

Om zo’n kerstboom van kegels te maken, hebben we nodig:

 • Reeds geopende grote kegels (zowel dennen als sparren zijn geschikt),
 • Kleine potten,
 • Lijm,
 • Heldere acrylverf,
 • Voor sieraden: glanzende glitter, een ster op het hoofd, kralen, linten.

wat kan worden gedaan met kegelambachten?

Voortgang:

 • Eerst schilderen we onze toppen met verf, daarna brengen we glitter aan voor extra helderheid..
 • Lijm vervolgens voorzichtig een sterretje op de bovenkant van onze kerstboom en andere versieringen (kralen, strikken).
 • We zetten onze kerstboom in een pot, als je wilt, kun je hem ook lijmen, zodat ons ambacht nog sterker blijft.
 • Dat is alles, onze dennenappelboom is klaar! Zo’n mooie kerstboom staat prachtig op elke feesttafel, vensterbank of schoorsteenmantel. Als je een grotere kerstboom wilt maken, heb je een lijmpistool en wat meer kegels nodig..

Om een ​​product te bouwen voor meer – maak een papieren kegel – dit zal de basis zijn. Lijm vervolgens alle kegels in een cirkel, beginnend bij respectievelijk de laagste laag. In de laatste fase moet de kerstboom worden gedroogd van lijm en indien gewenst bedekt met spuitverf en glitters..

kegels ambachten nieuwjaar

Voeg je een vleugje kruiden toe aan je mooie kerstboom: kaneel, kruidnagel, wilde bessen of gedroogde mandarijnen, dan is een aangenaam aroma en een betoverende sfeer in huis gegarandeerd.!

dennenappels ambachten

dennenappels.

Om voor het nieuwe jaar ambachten van kegels te maken, heb je doornen en alle benodigde materialen nodig. Als je alles hebt, bekijk dan onze ideeën voor inspiratie..

Dennenappels zijn een van de gemakkelijkste om te maken. Zelfs een kind kan zo’n schattige kerstslinger maken. Het is voldoende om dennenappels en touw te maken (als je wilt, kun je het vervangen door dunne reepjes jute).

Om een ​​dennenappelslinger te maken, gebruik je een lijmpistool om de dennenappels vast te zetten met een lijmpistool, voeg een levendig decor toe – glanzende kralen, strikken, linten en heerlijke rustieke ambachten zijn klaar voor gebruik! Zo’n slinger past gemakkelijk in elk interieur en zorgt voor een gezellige nieuwjaarssfeer in huis..

Een klein trucje: Als je dennenappelslinger bedekt is met kunstsneeuw of verf, dan wordt het echt sneeuw. Met zo’n originele decoratie zal je oudejaarshaard schitteren met nieuwe kleuren.

wat kan worden gedaan met kegelambachten?

Kerstambachten gemaakt van dennenappels bedekt met zout.

Als je droge dennenappels bedekt met fijn zout, krijg je gemakkelijk een fantastisch wintereffect. Droog eerst de voorbereide kegels en besprenkel ze vervolgens voorzichtig met haarlak – dit zal onze “sneeuw” repareren. Dergelijke winterkegels kunnen worden gebruikt als een onafhankelijk onderdeel van het decor, maar ook om andere nieuwjaarsambachten en composities te maken..

kegels ambachten nieuwjaar

Knutselen van kegels tot kleuterschool.

Als uw gezin kleine kinderen heeft, is dit een groot geluk. Is er nog wat meer tijd voor het nieuwe jaar? Dan kunt u de vrije tijd van uw gezin nemen door samen dierenambachten voor de kleuterschool te maken. Kortom, de bult is de basis – het lichaam van je toekomstige vaartuig. Verder worden met behulp van een lijmpistool de resterende ontbrekende delen erop gelijmd: poten, oren, ogen, staart, neus.ambachten van kegels meester

Om te beginnen, pak de bult in je handen, draai hem nog een keer, kijk goed van verschillende kanten, op wie gaat hij lijken? Zodra u beslist – ga gerust aan de slag. De gemakkelijkste optie is “Sovushka”, zo’n vaartuig kan snel en gemakkelijk worden gedaan. Je hebt veren voor de staart nodig, een vilten snavel en kant-en-klare ogen. Als alternatief kunt u gelaagde ogen en snavel maken. Dankzij zulke karakteristieke details is meteen duidelijk dat dit een uil is. Om uw vogels stabieler te maken en lang op de ambachtstentoonstelling in uw kleuterschool te laten staan, installeert u kleine stands. Hiervoor zijn de meest voorkomende sneden van smalle takken geschikt..

wat kan worden gedaan met kegelambachten?

Als je je kerstboom met deze vogels wilt versieren, bedek ze dan met spuitverf. Het zal buitengewoon moeilijk zijn om zo’n spectaculair speelgoed te passeren..

kegels ambachten nieuwjaar

Een ander geweldig idee voor de kleuterschool is de engel. Een engel wordt tenslotte geassocieerd met een heldere vakantie – Kerstmis, zo puur en zachtaardig als onze kinderen.

knutselen van kegels voor het nieuwe jaar

Ambacht van kegels “Mand”.

Een originele mand met kegels is een onmisbaar item in een winters interieur. En om het te maken, heb je geen speciale vaardigheden nodig. Neem gewoon een diepe kom, draai deze ondersteboven en gebruik vervolgens je lijmpistool om de hobbels één voor één te lijmen. Zorg ervoor dat u elke rij van uw mand droogt voordat u aan een nieuwe begint. Bestrooi in de laatste fase de afgewerkte mand met glitterhaarlak, dit zal als extra lichteffect dienen..

ambachten van kegels meester

Eindelijk

In dit artikel hebben we dennenappelambachten voor het nieuwe jaar voor je op een rij gezet. Dankzij onze ideeën creëer je gemakkelijk een sfeer van een fantastische vakantie en comfort in je huis! Vergeet niet je nieuwjaarsideeën met je vrienden te delen! We hebben er nog heel veel.!