jaar van de rat doe het zelf

Voor elk nieuwjaar is het gebruikelijk om verschillende ambachten te maken. En dit moment wordt als belangrijk beschouwd. Natuurlijk kunnen kinderen hieraan deelnemen. Het zal interessant voor hen zijn om zich onder te dompelen in een nieuwjaarssprookje, en tegelijkertijd zullen ouders aangename emoties ervaren van de tijd die ze hebben doorgebracht..

Iedereen weet dat de voorbereiding op het nieuwe jaar maximaal tijd kan kosten. Als resultaat, nieuwjaarsknutsels voor 2020 moet in twee groepen worden verdeeld:

 • Het productieproces ervan moet eenvoudig zijn en niet meer dan een uur duren..
 • Het moet mogelijk zijn om deze producten van goedkope of handige materialen te maken..

Ook is het belangrijk dat de Meesteres van het Jaar, de White Metal Rat, van het knutselen houdt. Maar wat heeft ze het liefst? Het kunnen dus natuurlijk metallic tinten zijn. Ze houdt ook van wit. Ze keurt ook weefselexperimenten goed. Dit dier houdt niet van luxe en hoge kosten. Daarom hoeft u geen geld uit te geven aan het kopen van materialen voor ambachten. Vergeet niet dat er mooie souvenirs en ambachten kunnen worden gemaakt, bijvoorbeeld van kegels, karton en zelfs papier. DIY-ideeën voor 2020 zijn te vinden in deze publicatie, waarmee u uw verlangen kunt opladen, en dan hoeft u alleen de instructies te volgen..

Ambachtelijke Rat

Natuurlijk kan het nieuwe jaar 2020 niet worden voorgesteld zonder het vaartuig – de Rat! Deze keer gaan we grappige muizen maken van onnodige sokken. Maar naast de sok wordt het ook in het werk gebruikt: watten of synthetische winterizer als vulmiddel. Maak ook een flap stof, 3 knopen en een schaar klaar.

De voortgang van de werkzaamheden is als volgt:

 1. Een hartvorm wordt uit de stof gesneden, de randen worden geveegd met een draad en een naald of op een typemachine.
 2. Vervolgens wordt de sok in de lengte doorgesneden. Dit moet over de gehele lengte gebeuren. Er wordt een grote driehoek uitgesneden. In het midden van de driehoek is een hart genaaid.
 3. Van de restanten van de stof wordt een staart gemaakt en de oren moeten gemaakt worden van een stuk frambozenvilt..
 4. Nu moet je een driehoekige basis langs de randen naaien. Begin vanuit de bovenhoek en laat een gat aan de onderkant. Hierdoor is de rat gevuld met katoen.
 5. Nu moet je de onderkant van het speeltje dichtnaaien en er een staart en oren aan naaien.
 6. Vervolgens worden de neus en ogen op de ambachten gelijmd..

Zelf knutselen voor 2020

Meesteres van het nieuwe jaar – een ambacht voor volwassenen en middelbare scholieren

Het volgende ambacht voor het nieuwe jaar 2020 kan een positief geschenk zijn voor een geliefde. En het kan niet alleen door kinderen worden gemaakt, maar ook door volwassenen. Vilt zal worden gebruikt om het te maken. Gebruik grijs vilt om zo’n speeltje te maken. Bereid ook voor: roze vilt, 3 zwarte kralen, schaar en draad met naald.

Voortgang:

 1. Je moet een patroon maken. Voor dit geval wordt papier gebruikt.
 2. 7 elementen zijn uit vilt gesneden: 2 zijwanden, oren en bodem.
 3. Je moet twee kanten naaien. Verder is de onderkant eraan vastgenaaid, maar het gat voor de vulling blijft voorlopig over.
 4. Nu wordt het werkstuk binnenstebuiten gekeerd en gevuld met vulmiddel.
 5. Nu moet je de paardenstaart knippen en in het gat naaien.
 6. 2 elementen van de oren zijn aan elkaar genaaid en aan het hoofd genaaid.
 7. Kralen zijn aan het gezicht genaaid – neus en ogen.

Zelf knutselen voor 2020

Symbool van 2020 – Golfkarton Rat

Als je niet goed bent in naaien, dan is er een andere manier om het te maken. Hiervoor heeft u golfkarton nodig..

Voortgang:

 1. Om te beginnen worden ongeveer 30 cirkels uit golfkarton gesneden. Ze moeten van elkaar verschillen in verschillende diameters. Het moet 1,5 – 2 cm en 15-20 cm zijn, we snijden het zo, beginnend bij de kleinste en tegelijkertijd moet elke cirkel groter zijn dan de vorige. Andere cirkels worden op dezelfde maat gesneden.
 2. Nu is het de moeite waard om een ​​dikke naald te gebruiken. Er wordt een dichte draad in gestoken. Je moet eerst een kleine cirkel oppakken, die de neus van de rat zal zijn. En dan zetten we de cirkels op de draad, als kralen. Maar om het vaartuig te voltooien, moeten er kleinere cirkels zijn, en je moet er meerdere nemen.
 3. Daarna wordt de draad gefixeerd en wordt van de rest een staart gemaakt..
 4. Oren moeten van karton zijn, die zijn uitgesneden en op het gezicht geplakt.

2020 jaar van de rattenambachten

Andere ambachten rond het thema van het nieuwe jaar. Kerstboom en sneeuwpop

Met dit artikel kun je met je eigen handen knutselen voor 2020. Misschien zijn er draden in elk huis. Het is van hen dat je veel ambachten kunt maken. Het kan bijvoorbeeld een grappige sneeuwpop zijn. Een soortgelijk vaartuig is eenvoudig gemaakt.

 1. Je moet 3 ballonnen opblazen. De ene moet groot zijn – dit is het lichaam van het vaartuig, de andere is een kleinere kop. Je moet ook twee kleine ballonnen opblazen..
 2. Elke bal is omwikkeld met draad. Maar om te beginnen is het bevochtigd met lijm. Nadat de ballen zijn gelaten om te drogen.
 3. Als het materiaal droog is, is het de moeite waard om de ballen te doorboren.
 4. De overblijfselen van het vaartuig worden verwijderd en ze zijn allemaal met lijm aan elkaar verbonden.
 5. Teken in de volgende fase met een viltstift de ogen en de mond..
 6. Nu maken we een wortelneus van karton. Ook wordt een bucket hat uit papier gesneden. Lijm de elementen op het vaartuig.

2020 jaar van de rattenambachten

Op de foto staat, samen met de sneeuwpop, een kerstboom. Nu zullen we je vertellen hoe je het moet doen. Maak om te beginnen een kegel. Groene draden zijn geïmpregneerd met lijm en vervolgens op een kegel gewikkeld. De boom moet nu drogen. Haal vervolgens de kegel eruit en versier de kerstboom met kralen en sterren..

kerstboom

Dit artikel bevat doe-het-zelf-ambachten voor het nieuwe jaar 2020. De volgende boom kan niet zomaar een gewoon ambacht blijken te zijn, maar een heel decoratief element in een kamer voor welk doel dan ook. Voor zo’n kerstboom heb je nodig: groen en bruin vilt, elementen voor decoratie (kralen, linten en andere). Evenals een naald en een schaar.

Voortgang:

 1. Voor een kerstboom worden twee driehoeken van dezelfde grootte uit vilt gesneden. Een paar rechthoeken zijn uit bruin gesneden.
 2. Nu zijn de rechthoeken aan elkaar genaaid.
 3. In de volgende fase beginnen ze de driehoeken te versieren. Decoratieve details die je hebt, zijn eraan genaaid..
 4. Gedecoreerde driehoeken worden aan elkaar genaaid en vervolgens wordt er een rechthoek aan genaaid.

jaar van de ratten knutselen voor het nieuwe jaar

Trouwens! Dergelijke bomen kunnen klein zijn. In dit geval is er een lus aan bevestigd om ze aan de kerstboom te hangen..

Masterclass over het maken van een beeldje van de kerstman

Natuurlijk zijn de ambachten voor het Jaar van de Rat heel divers. Het belangrijkste hier is echter de eenvoud van hun creatie. Zo kunnen scholieren van 10 jaar de volgende ambachten aan.Deze materialen zijn nodig voor het vervaardigen: een vel karton en een toiletpapierhoes, stukjes vilt: vlees, rood, geel en wit, zwart, schaar en lijm, en een paar zwarte kralen.

Voortgang:

 1. De mouw is geplakt met rood vilt.
 2. Gebruik zwart vilt om een ​​strook voor je knutselriem te knippen. Deze strip wordt in het midden van de sleeve gelijmd. Het moet ook worden versierd. Hiervoor is een gele draad geschikt..
 3. De huidskleur van het vilt wordt gebruikt om het gezicht te maken. Wit wordt gebruikt om een ​​baard en snor te maken.
 4. Vervolgens wordt het hoofd op het lichaam gelijmd. En ze plakken er een snor en een baard op. We maken ogen van knopen en een mond van rood vilt.
 5. Om je handen te maken, moet je een paar vierkante stukken nemen, ze doormidden buigen. Deze handen zijn op de mouw gelijmd en de verbindingen zijn gelijmd met witte strips.
 6. Een cirkel wordt uit karton gesneden – dit is de basis van het vaartuig, dan worden er zwarte ovalen aan vastgelijmd, wat de schoenen van de kerstman zullen zijn.
 7. De basis is vastgelijmd aan de kerstman en vervolgens wordt het speelgoed onder de kerstboom geplaatst.

jaar van de rat doe het zelf

Nieuwjaarssouvenirs van goedkope materialen

Komt Jaar van de Rat. En dit betekent dat het tijd is om met je eigen handen te knutselen. In dit deel van het artikel beschrijven we ambachten van handige materialen. Door met hen samen te werken, kunt u niet alleen tijd besparen, maar ook goed voor allerlei soorten middelen zorgen.

Om de feesttafel te versieren, moet je de kerstman maken. Om het te maken wordt gebruik gemaakt van een plastic fles. Het volume is 1 liter. Acrylverf is ook handig en bereid een vel wit karton voor. Ik heb ook een streng wit draad nodig. Werk is niet denkbaar zonder lijm en schaar.

Voortgang:

 1. De fles is beschilderd met acrylverf. Maak om te beginnen een rode achtergrond en teken vervolgens een baard en een gezicht. Vergeet ook de rand van de dop niet..
 2. We maken een pompon van draden. Het wordt in de hals van een fles gestoken.
 3. Een sneeuwvlok wordt uit papier gesneden en op de “hoed” van de kerstman geplakt.knutselen voor het jaar van de rat

Wijn kurk muis

Het Jaar van de Rat zal praktisch zijn. Daarom maken we ambachten voor het nieuwe jaar van onnodig materiaal. Vooral de wijnkurkmuis ziet er grappig en origineel uit tegelijk. Tegelijkertijd besteedt u slechts 10 minuten om het te maken. Neem 3 pluggen om een ​​muis te maken. Je hebt ook een draad nodig en 3 zwarte kralen. Het is ook de moeite waard om 10 cm van elke vlecht te nemen. Folie van snoep zal ook nodig zijn in het werk. En je kunt er een mes en lijm mee maken.

Voortgang:

 1. Met de eerste stop. Wat het lichaam zal zijn, doe niets.
 2. De tweede kurk is de kop, deze moet worden afgerond.
 3. Delen voor de oren worden uit de derde gesneden..
 4. Lijm met lijm de neus en ogen op het hoofd.
 5. Knip de draad in 4 stukken. We maken lussen aan de uiteinden van de draad en steken de poten erin. Vervolgens worden alle 4 de ledematen in de romp gestoken..
 6. De folie moet verder in een kleine kartonnen doos worden gevouwen, deze wordt in de poot van de muis gestoken. Voor betrouwbaarheid binden we het met een draad. Een vlecht moet om de nek worden gebonden, wat een sjaal zal vertegenwoordigen..

knutselen voor het jaar van de rat

Opsommen

Om van 2020 een succesvol jaar van de Rat te maken, kun je knutselen dankzij onze aanbevelingen. Onthoud dat het maken van dergelijke ambachten zeker een gelukkig tijdverdrijf zal blijken te zijn..