doop van de Heer traditie

Ook kerkelijke feestdagen worden in ons land met veel plezier gevierd. Onder deze feestdagen houden veel mensen van de doop van de Heer. Hier hoeft u zich niet over te verbazen. Deze dag kent immers vele tradities en gezellige gebruiken, waaronder zwemmen in een ijsgat. Natuurlijk is het op deze dag gebruikelijk om elkaar cadeaus te geven. En als je iets uit de winkel wilt geven, maak dan ambachten met je eigen handen voor het feest van de doop van de Heer. We zullen je een aantal frisse en interessante ideeën aanbieden, speciaal voor jou..

Welk ambacht te doen voor Driekoningen?

tekeningen.

Dus als je iets met je eigen handen gaat doen, dan zijn tekeningen het eerste dat in je opkomt. Iets met de hand tekenen is natuurlijk moeilijk. Daarom kunt u kant-en-klare kleurpagina’s downloaden en vervolgens afdrukken en al inkleuren..

doop ambachten

doop ambachten

doop ambachten

Slinger van duiven.

Als u bekend bent met de geschiedenis van de vakantie, dan daalde de Heilige Geest tijdens de doop op de Heer in de vorm van een duif. Daarom is de duif een symbool van deze viering. Een slinger van duiven is gemakkelijk te maken. Touw is nodig, evenals wit papier. Je moet ook een duifsjabloon afdrukken, volgens welke je blanco’s maakt.

DIY doop knutselen voor kinderen

DIY doop knutselen voor kinderen

DIY doop knutselen voor kinderen

Borduur schilderijen.

Met de Epiphany-vakantie kun je verschillende ambachten maken. Als je van borduren houdt, dan kun je prachtig borduren. Pak gewoon alles wat je nodig hebt en beleef een leuke activiteit..

DIY doop knutselen voor kinderen

Het pictogram verfraaien met glitters.

Als je niet van borduren houdt, kun je het voltooide pictogram nog mooier maken. Hier heb je glitters voor nodig. Plak ze op kleding en op wat het meest opvalt op dit pictogram.

doop van de heer diy ambachten

Knutselen voor kinderen.

Doe-het-zelf Doopambachten voor kinderen kunnen geweldig zijn. En de volgende versie van het vaartuig zal Epiphany Christmas Eve worden genoemd. Neem om een ​​product te maken:

 • Lege schoenendoos en gekleurd gemetalliseerd karton,
 • Klatergoud en superlijm,
 • Watten en schuim,
 • Pailletten en een plasticine beeldhouwbord.

doop van de heer diy ambachten

Voortgang:

 1. Allereerst wordt het plasticine-beeldhouwbord aan de schoenendoos bevestigd.
 2. Vervolgens wordt een halve cirkel gesneden aan één kant van de doos.
 3. Bovenop de doos is donkerblauw karton gelijmd..
 4. Blauw karton wordt in golven gesneden. Daarna wordt het aan de onderkant van de doos gelijmd..
 5. Vervolgens worden zilverkarton en watten aan de onderkant bevestigd. In dit geval zou het zo moeten zijn: half katoen en half karton.
 6. In de volgende fase wordt een berk uit zilverkarton gesneden..
 7. Het is de moeite waard om van de overblijfselen een struik te maken.
 8. Nu is het tijd om een ​​hut te maken. Pak karton en teken de contouren ervan.
 9. De hut wordt uitgesneden en vervolgens wordt een dak met tanden gemaakt. De hut moet worden versierd en er moet een kerstboom naast worden geïnstalleerd.
 10. Je moet ook de sterren en de maand wegknippen. Ze zijn vastgelijmd aan de compositie en versierd met sneeuwvlokken. Om de compositie te versieren, heb je ook klatergoud nodig.
 11. Een konijntje zal in onze compositie aanwezig zijn. We maken het van piepschuim. Teken daar eerst zijn silhouet. Daarna moet het worden gesneden.
 12. Snijd het klatergoud in een aparte kom.
 13. Smeer je konijn in met lijm. Lijm er vervolgens het klatergoud op en je kunt het al terug in de doos installeren.

doop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtenWelk geschenk om met uw eigen handen te maken voor het feest van de doop van de Heer?doop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachtendoop van de heer diy ambachten

Kerst Driekoningen engelen.

U weet waarschijnlijk dat vroeger feestdagen als Kerstmis en Driekoningen samen werden gevierd. Daarom kunnen er voor deze feestdag ook kerstengelen gemaakt worden. Je hebt hier nodig:

 • Wegwerp bord,
 • Aquarellen en watten,
 • Lijm en wit karton.

Voortgang:

 1. Eerst is het bord blauw geverfd met waterverf.
 2. Daarna wordt er watten op gelijmd.
 3. Uit het albumblad zijn engelenfiguren gesneden. Nadat ze zijn geverfd met verf.

DIY doop knutselen voor kinderen

stralende engel.

De engel is dus het symbool van deze feestdag. Daarom wordt het ook met de hand gemaakt. Eerst wordt een kegel gemaakt van karton. Nadat het is geplakt met zilverpapier. Knip het hoofd en de vleugels voor de engel apart uit het albumblad.

DIY doop knutselen voor kinderen

Eindelijk

Zoals je kunt zien, kun je voor het feest van de Doop van de Heer veel interessante dingen maken. We hopen dat onze ideeën je in staat zullen stellen om je eigen speciale cadeau voor een geliefde in je eentje te creëren..