knutselen met gekleurd papier voor kinderen

Het meest voorkomende materiaal voor het maken van eenvoudige ambachten is gekleurd papier. Papier is namelijk niet alleen makkelijk om mee te werken, maar ook nog eens leuk. Papier hanteren is ook een goede oefening voor de vingers van peuters. Gezien al deze voordelen van papier, hebben we besloten om u gekleurd papier voor kinderen aan te bieden. Hier kun je de slimste ideeën zien en proberen plezier te hebben met je kind..

Ideeën voor gekleurd papier

kamille.

Tegenwoordig zijn er een groot aantal papierambachten voor kinderen. Maar we hebben haast om u alleen de beste ideeën aan te bieden. Alle kinderen houden bijvoorbeeld van een kamillebloem. Daarom doen ze het graag. Om een ​​bloem te maken heb je nodig:

knutselen met gekleurd papier voor kinderen

 • kleurrijk papier en een vel karton,
 • PVA-lijm en schaar.

Voortgang:

 1. Lange stroken worden gesneden uit vellen wit papier. Zodat de strepen gelijk zijn, op een vel papier worden allereerst lijnen getekend met een potlood en een liniaal.
 2. Daarna worden cirkels uit geel papier gesneden, wat het midden van de kamille zal zijn.
 3. Het is ook de moeite waard om 3 lange stroken groen papier en een paar blaadjes uit te knippen.
 4. Je moet bloemblaadjes maken van witte strepen. Witte stroken zijn aan beide kanten aan elkaar gelijmd zodat je lussen krijgt.
 5. Vervolgens worden alle elementen op het karton gelijmd. (Let op de foto).

eenvoudige ambachten voor kinderen van gekleurd papier

Papieren goudvis.

Alle knutselwerkjes met gekleurd papier die we in dit artikel noemen, zijn geschikt voor kinderen van 4-5 jaar. Om een ​​vis te maken moet je nemen:

 • een vel dik karton en een ronde plaat,
 • liniaal en schaar,
 • gekleurd papier en PVA-lijm,
 • eenvoudig potlood en elementen voor het decoreren van vissen.

Voortgang:

 1. Eerst snijden we het beeldje van de vis uit. Hiervoor wordt een plastic bord genomen, op karton geplaatst en het kind trekt zijn contouren na. Dan wordt er een cirkel uitgesneden, wat bleek.
 2. Trek met een potlood rechte lijnen naar de randen van de plaat. In dit geval moet de liniaal worden gebruikt zodat een driehoek wordt gevormd. Nu moet het kind deze driehoek kerven.
 3. Het stuk dat onlangs is gesneden, zal de staart van de vis zijn. Het is op de achterkant van een kartonnen mok geplakt..
 4. Nu moet je een oog tekenen of het uit gekleurd papier knippen.
 5. Dat is alles wat een eenvoudig vaartuig klaar is. Je kunt het gewoon bewonderen of gebruiken in kinderspelletjes..

knutselen met gekleurd papier voor kinderen van 4-5 jaar

Originele vlinder uit kinderhanden.

Zeer vermakelijke toepassingen kunnen worden verkregen uit de contouren van de handpalmen van kinderen. Bovendien kan zo’n activiteit uw kind plezieren en hem een ​​zee van positieve geven.

Op een nota! Bewaar een soortgelijk vaartuig om de grootte van de handpalmen van uw kind in de toekomst te onthouden..

Om een ​​ambacht te maken, neem:

 • Gekleurd papier en schaar,
 • Witte vellen en lijmstift,
 • Elementen voor decoratie.

Voortgang:

 1. Het kind moet eerst zijn linkerhandpalm en dan rechts op de vellen papier leggen. Met een potlood tekent een volwassene de contouren van de handpalm. Als gevolg hiervan is het de moeite waard om 4 palmen van verschillende kleuren te maken. Het zullen de vleugels van een vlinder zijn.
 2. De handpalmen zijn nu op een vel wit karton geplakt. (Let op de foto).
 3. Daarna wordt een ovaal op een gekleurd vel getekend. Hij moet het lichaam van een vlinder worden. Zijn kind moet tussen de vleugels en handpalmen lijmen.
 4. Nu moet je ogen en een glimlach tekenen met viltstiften.
 5. Je kunt totaal verschillende elementen gebruiken om de vleugels te versieren. Het kan zijn: pailletten of pailletten. Je kunt ook kant-en-klare stickers plakken.

knutselen met gekleurd papier voor kinderen van 4-5 jaar

Mooie papieren applicatie.

In dit artikel vind je eenvoudige knutselwerkjes met gekleurd papier voor kinderen. Deze items zullen leuk en gemakkelijk te maken zijn. Nodig uw kind uit om een ​​applique te maken van gekleurd papier. Hij zal deze activiteit zeker leuk vinden. Om een ​​applique te maken, moet u het volgende voorbereiden:

 • een vel dik karton en een eenvoudig potlood,
 • schaar en lijm, gekleurd papier.

Voortgang:

 1. Gebruik een rechthoekig stuk karton om je ambacht te maken. Het is de moeite waard om er de contouren van een dierlijk of sprookjesachtig personage op te tekenen. Figuren moeten veel vrije ruimte hebben en niet moeilijk zijn..
 2. Veelkleurige vellen papier worden in stroken gesneden met een breedte van 2 cm, waarna deze stroken in vierkanten en driehoeken worden gesneden. Andere vormen kunnen ook worden gesneden.
 3. Nu moet je de applique met deze geometrische vormen lijmen en wachten tot deze volledig droog is.knutselen met gekleurd papier voor kinderen

Hart “Met liefde”.

Knutselen van gekleurd papier voor kinderen moeten helder zijn. In dit geval zal hun creatieproces het kind zeker interesseren. Om het volgende ambacht te doen, moet je nemen:

 • Een dik vel karton en PVA-lijm,
 • Golfpapier van verschillende kleuren en scharen.

Voortgang:

 1. Teken een effen hart op een stuk karton. Het moet 20×20 cm groot zijn. Knip dit hart uit.
 2. Gekleurd golfpapier wordt in vierkanten van 2×2 cm gesneden.
 3. Deze vierkanten worden op de volgende manier gelijmd. Een klein deel van het hart is besmeurd met lijm, er is een vierkant op geplakt. Met behulp van een tandenstoker worden de randen van dit vierkant verhoogd.
 4. Je moet dus alle ruimte van het hart vullen..

knutselen met gekleurd papier voor kinderen van 4-5 jaar

Leuke rups.

Om het leuk en interessant te maken voor de kinderen om verschillende soorten knutselwerkjes te maken, moet je ze alleen felgekleurd papier aanbieden voor op het werk.

Om een ​​rups te maken, neem: gekleurd papier en lijm.

Een rups maken is ongelooflijk eenvoudig. Een kartonnen basis wordt voorbereid. Cirkels worden gesneden uit vellen gekleurd papier. Bovendien moeten de cirkels van verschillende grootte zijn. De grootste cirkel is het hoofd. De kleinere cirkel is de paardenstaart. Plak alle onderdelen op karton.

Teken gelaatstrekken op een grote cirkel met een zwarte viltstift en maak haren met hoorns van zwart papier.knutselen met gekleurd papier voor kinderen

lieveheersbeestje.

Hier bieden wij u eenvoudige gekleurd papier ambachten. Een lieveheersbeestje maken is heel eenvoudig. Neem hiervoor wat karton en lijm..

Voortgang:

 1. Uit rood karton is een cirkel gesneden. Er zijn cirkels en strepen op gelijmd..
 2. Afzonderlijk zijn poten en een hoofd uit zwart karton gesneden. Al deze elementen zijn van binnenuit op de rode cirkel gelijmd..
 3. Nu blijft het om alleen de ogen en antennes te lijmen, die ook van gekleurd karton kunnen worden gemaakt.

gekleurd papier ambachten zijn niet ingewikkeld

Volumineuze kat.

Het is gemakkelijk en zeer snel om een ​​volumekat te maken. Om een ​​kat te maken, neem:

 • A4 vel papier,
 • Schaar en lijm.gekleurd papier ambachten zijn niet ingewikkeld

Voortgang:

 1. Om een ​​kat te maken is een sjabloon handig. Het wordt gedownload en geknipt.
 2. Er worden 4 sneden gemaakt in de sjabloon. Ze worden gedaan langs gemarkeerde, ononderbroken lijnen..
 3. De nek buigt in een accordeon en de staart is gedraaid.
 4. De poten langs de lijn moeten ook worden gebogen en op een stuk karton worden gelijmd.

knutselen met kleuters van gekleurd papier

Eindelijk

Nu weet je welke ambachten je met kleuters van gekleurd papier kunt maken. We hopen dat deze ideeën geweldig voor je zijn en dat je in de zeer nabije toekomst creativiteit met je kind zult kunnen doen..