DIY moederdag knutselen op de kleuterschool

Net als andere populaire feestdagen in ons land, is ook Moederdag een langverwachte en zeer aangename vakantie voor elke moeder en elk kind. Natuurlijk is de viering van deze datum niet compleet zonder een plechtige gebeurtenis. En dergelijke evenementen worden gehouden in scholen en kleuterscholen. Dit evenement wordt afgesloten met de presentatie van een soort warm cadeau voor mama. Natuurlijk kunnen kinderen op de kleuterschool het zich niet veroorloven om een ​​​​cadeautje te kopen, maar ze kunnen altijd, met de hulp van een leraar, met hun eigen handen knutselen voor Moederdag op de kleuterschool. Maar in deze publicatie zullen we ideeën voor een dergelijk geval demonstreren..

Eenvoudige doe-het-zelf-ideeën voor Moederdag

Fruit van plastic borden.

Als je nadenkt over het idee van een ambacht, is het de moeite waard om te overwegen dat niet alle kinderen een soort van complexe vaardigheden hebben bij het maken van ambachten. En daarom is het in dit geval de moeite waard om de jongens eenvoudigere opties aan te bieden. Een eenvoudig wit plastic bord kan bijvoorbeeld door eenvoudige bewegingen worden veranderd in een fel fruit. En dit vereist sappige kleuren. Ze tekenen plakjes op de borden en vormen hun rand. De verf moet drogen en het geschenk is klaar om cadeau te doen..

DIY moederdag knutselen op de kleuterschool

Lief hoefijzer.

In dit artikel geven we een overzicht van eenvoudige ambachten voor mama. Niet alleen voor kinderen is het leuk om snoep als cadeau te krijgen. Moeder zal ook blij zijn om zo’n geschenk te ontvangen. Simpele snoepjes geven is triviaal. En met hun hulp kun je iets interessants maken, bijvoorbeeld een hoefijzer. Om het te maken heb je nodig:

 • dik karton,
 • folie en snoep,
 • lijm.

Voortgang:

 1. Een hoefijzer is uit karton gesneden.
 2. Het wordt beplakt met folie of glanzend papier..
 3. Daarna wordt het snoepje met lijm aan het hoefijzer vastgemaakt..

knutselen voor moederdag op de kleuterschool

Knop ansichtkaart.

Werken met knoppen is meer geschikt voor die kinderen die oudere groepen bezoeken. Daarnaast kan hierbij de hulp van een docent nodig zijn. Voor een cadeau voor mama, moet je knoppen in een felle kleur voorbereiden. Je hebt ook een wit laken nodig. De stelen zijn op het blad geverfd met groene verf. Op deze stelen zijn knopen van felle kleuren gelijmd.knutselen voor mama fijne moederdag

Tekenen voor mama.

Als je alle ambachten voor mama gelukkige moederdag wilt weten, bekijk dan het volgende idee eens van dichterbij. Natuurlijk is het de moeite waard om uit te gaan van de eenvoud van het maken van een geschenk. Daarom kan een tekening voor mama het beste cadeau zijn. Het moet echter ongebruikelijk zijn..

Met behulp van verf tekenen we bijvoorbeeld gras en een stengel voor een bloem. Maar de bloem zal eruitzien als de handpalm van een kind. Het is beschilderd met verf en vervolgens stevig tegen het blad gedrukt. Je kunt ook stickers in de vorm van vlinders of bloemen gebruiken om de compositie te versieren..knutselen voor mama fijne moederdag

Boeket voor mama.

Weet je niet wat je moet knutselen voor Moederdag? Dan bieden wij u de volgende ambachtelijke optie aan. Bloemen zijn zeker een veilige gok. En een mooi boeket zal gemakkelijk te maken zijn, zelfs voor een kind dat naar een kleuterschool gaat. Om een ​​ambacht te maken, heb je karton en gekleurd papier nodig. Ook in het werk kun je niet zonder lijm..

Voortgang:

 1. De vorm van het boeket is uit een wit vel karton gesneden. Het kan worden versierd met gewone cirkels of een soort ornament. Dit soort wikkel is versierd met een lint..
 2. Bloemen zijn gemaakt van rood en geel gekleurd papier, die zijn gemaakt met lijm.
 3. Vrolijke bloem gemaakt van wattenschijfjes.
 4. Wattenschijfjes zijn ook een geweldig materiaal om te knutselen. Voor de vakantie – Moederdag, kun je er ook iets interessants van maken. Je hebt wattenschijfjes en lijm nodig om te werken.
 5. Schijven worden met lijm op een vel karton gelijmd.
 6. Afzonderlijk is het de moeite waard om bloembladen van de schijven te snijden.
 7. In het midden kun je een grappig gezicht tekenen voor een bloem.

eenvoudige ambachten voor mama

Hart boom.

Een geschenk dat met liefde is gemaakt, zal een plezier zijn voor elke moeder om van haar kind te ontvangen. Een hartvormige boom is een geweldige kans om je liefde te tonen. Dus om ambachten te maken, heb je nodig:

 • gekleurd papier,
 • ijsstokje,
 • plastic flessenstop.

Voortgang:

 1. Van onder de plastic fles wordt een gat voor het stokje in de kurk gesneden. Uiteraard wordt de stok in dit gat gestoken.
 2. Een hart is uit papier gesneden.
 3. Er zijn nog een paar hartvormen op het hart getekend.
 4. Bladeren zijn uit groen papier geknipt, die ook aan het stokje plakken.

De voltooide compositie is klaar voor donatie.

DIY moederdag knutselen op de kleuterschool

Armband voor mama. Eenvoudige weeftechniek.

Als moederdag binnenkort op de kleuterschool komt, is het de moeite waard om mooie ambachten te maken. Het volgende vaartuig kan worden gemaakt door de middelste groep. Het is prettig om sieraden te geven. En ze nog interessanter en leuker te maken. Wij bieden u aan om een ​​mooie armband te weven met heldere kralen. Het hele weefproces wordt getoond op de foto..eenvoudige ambachten voor mama

Houten servethouder.

De servethouder ziet er mooi en best interessant uit, wat alle jongens graag zullen maken. Om het te maken heb je nodig: linten, wasknijpers en verf.

wat voor knutselwerkje voor moederdag

Voortgang:

 1. Wasknijpers moeten in afzonderlijke helften worden verdeeld..
 2. Wasknijpers worden nu alleen aan de achterkant met lijm aan elkaar gelijmd.
 3. Wasknijpers die zijn gelijmd, moeten worden geverfd. Gebruik levendige kleuren.
 4. Nu kunnen de wasknijpers met lijm aan elkaar worden gelijmd.
 5. Begin dan met het maken van de basis voor de servethouder. In dit geval worden de wasknijpers aan elkaar gelijmd en geverfd met verf..
 6. Daarna wordt de zijkant op de basis gelijmd..

wat voor knutselwerkje voor moederdagwat voor knutselwerkje voor moederdagwat voor knutselwerkje voor moederdagwat voor knutselwerkje voor moederdagwat voor knutselwerkje voor moederdagwat voor knutselwerkje voor moederdag

Doos voor kleine artikelen.

Als er veel ijsstokjes zijn verzameld, passen ze in een mooie doos. Om een ​​ambacht te maken, bereid je voor: een lijmpistool en houten stokken.Moederdag knutselen in dhow

In het werk is het de moeite waard om reeds geverfde stokken te gebruiken. Daarom zijn ze vooraf geverfd met felle kleuren. In dit geval kunt u gouache- of acrylverf gebruiken..

Om de bodem van de doos te maken, worden stokjes horizontaal gelijmd. Om de wanden van de doos te maken, moeten de stokjes al verticaal op elkaar worden gelijmd..Moederdag knutselen in dhow

Heldere pot voor binnenbloem.

Hier vind je Moederdagknutsels die gemaakt kunnen worden in de kleuterschool. Kinderen kunnen een schattige pot maken als cadeau voor hun moeder. En om het te maken heb je een plastic beker en garen nodig.Moederdag kleuterschool knutselen medium

Voortgang:

 1. Het glas wordt in reepjes van gelijke grootte gesneden.
 2. Nu moet elke strook in garen worden gewikkeld.

Moederdag kleuterschool knutselen medium

Eindelijk

Maak je in het algemeen klaar voor Moederdag. Knutselen in kleuterscholen en vergeet niet om ze te begeleiden met warme woorden en wensen.