Avondtijd is geweldig in de kern. Dit is precies het moment waarop het hele gezin bij elkaar komt en ouders die van niets weten, ontdekken dat hun kinderen voor morgen verschillende herfstambachten naar de kleuterschool moeten brengen. Om ervoor te zorgen dat deze situatie niet als sneeuw op je hoofd valt, raden we je aan om je van tevoren voor te bereiden en kennis te maken met enkele ideeën over kinderambachten.

In dit artikel hebben we besloten om veel stapsgewijze en prachtig ontworpen masterclasses van allerlei moeilijkheidsgraden voor je voor te bereiden. We hopen dat je zeker iets voor jezelf kunt vinden en kiezen dat echt de moeite waard en interessant is. Dus hier zijn verzamelde herfstambachten voor de kleuterschool. Deze nieuwe items zul je zeker leuk vinden.

Egels zijn allemaal anders

Wist je dat de oude Sovjet-tekenfilm – Egel in de mist vijftien jaar geleden werd erkend als de beste tekenfilm? Ja. Opgemerkt moet worden dat een egel geen eenvoudig dier is.. Het verdient zijn belichaming met behulp van allerlei natuurlijke materialen..

Omvangrijke egel van zaden en plasticine.

Een zeer zuinige en altijd vrolijke egel, die paddenstoelen op zijn stekelige rug draagt, kan in de herfsttijd uw gezellige huis bezoeken. Om dit te doen, moet u enkele van de eenvoudigste natuurlijke materialen inslaan, wat vrije tijd hebben en uw kinderen bij dit bedrijf betrekken. Om zo’n egel met je kinderen te maken, heb je nodig:

 • been gespleten,
 • folie,
 • bruine en zwarte plasticine,
 • PVA-lijm,
 • ongeschilde zaden,
 • bladeren en eikels voor decoratie.

herfstambachten voor de kleuterschool nieuwe items

Voortgang:

De basis van de egel moet van folie zijn. Hiervoor kun je direct een groot stuk folie pakken en er een druppelvormige blanco van maken, of apart een balletje voor het lijfje van de egel rollen, een kleine sokkegel en alles in elkaar zetten door het in folie te wikkelen. Het lichaam van de egel moet bedekt zijn met zwarte plasticine en de snuit moet bruin zijn. Deze fase in de vervaardiging van een egel is erg belangrijk. U kunt het aan uw kind toevertrouwen. Trouwens, hij zal niets kunnen bederven, en dan kunnen alle fouten worden verborgen.

De snuit van de egel moet worden ingevet met een klein laagje PVA-lijm. Het touw moet ook licht worden bevochtigd met lijm, en zo strak mogelijk, rij in rij, wikkel de snuit ermee, beginnend bij de tuit. In dit stadium kunt u een tijdje stoppen en de lijm wat tijd geven om te drogen. Er moet aan worden herinnerd dat het drogen van nature moet plaatsvinden. Met behulp van drogen, bijvoorbeeld op een verwarmingsapparaat of met een haardroger, zal de plasticine gewoon smelten en zijn vorm verliezen.

knutselen herfst herfst in de kleuterschool

De volgende fase in dit werk wordt decoratie genoemd. Met behulp van zaden is het noodzakelijk om naalden te maken voor onze schattige egel. Dit werk moet vanaf het hoofd worden gestart en de rijen zaden moeten worden gespreid. De naalden moeten heel strak tegen elkaar in de plasticine worden gestoken..

herfstambachten in de kleuterschool van natuurlijk

Vervolgens moet je het gezicht van de egel vormgeven met een neus en ogen van plasticine. Wat de paddenstoelen betreft, ze kunnen heel eenvoudig worden gemaakt van gewone eikels, nadat ze hun doppen eerder hebben bedekt met bruine plasticine. Als je wilt, kun je echte bladeren aan de paddenstoelen bevestigen. Met behulp van plasticine moet je de paddenstoelen die je hebt gekregen aan de achterkant van de egel bevestigen. De resulterende schattige egel zal niet alleen je kinderen kunnen plezieren, maar je ook helpen veel positieve emoties te krijgen van het gezamenlijke creatieve proces.

Droog blad egel applique.

In dit artikel zie je een verscheidenheid aan herfstambachten gemaakt van natuurlijke materialen voor de kleuterschool. Als je in een herfstpark loopt, heb je dan een enorm en mooi boeket gele bladeren weten op te pikken? Het is geweldig! Je kunt er karton en lijm aan toevoegen en je krijgt een schattige egel. En u hoeft alleen maar een omtrek te tekenen. Uw kind zal de folders graag zelf lijmen. Hij moet alleen laten zien hoe het moet..

herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Egel-applique van zaden.

Als je het idee leuk vond om zaden voor egelnaalden te gebruiken, maar een zeer groot en volumineus ambacht lijkt je erg moeilijk te maken? Speciaal voor jou hebben we weer een vrij eenvoudige masterclass voorbereid. Daar vind je een grappige egel, plasticine en zaden.

Probeer een beetje doorzettingsvermogen te tonen en je kunt gemakkelijk een mooi en niet ingewikkeld ambacht voor een kleuterschool maken.

herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Papieren egel.

Nu zullen we je nog een heel interessant idee aanbieden dat zelfs een kind uit een jongere groep aankan. Een heel schattig en origineel applique met het gebruik van herfstbladeren zal je wat vrije tijd kosten. Het wordt ook geleverd met een speciale sjabloon voor het uitsnijden van gewoon papier. Dit vereenvoudigt dit werk nog meer..

herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Paddestoelen

Dankzij ons artikel met kleurrijke foto’s kun je op de kleuterschool leren hoe je herfstambachten maakt met het thema herfst. Je denkt waarschijnlijk, wat kun je nog meer de kleuterziekenhuizen verrassen, die keer op keer handwerk van je kind verwachten? We bieden je aan om realistische paddenstoelen te maken met de eenvoudigste materialen die voorhanden zijn.

Voor deze baan heb je nodig:

 • zetmeel en water,
 • katoen wol,
 • dikke draad en lange nagels,
 • karton,
 • penselen en verf,
 • PVA-lijm,
 • maanzaad en droge thee.

Eerst moet je samen met je kind de soorten paddenstoelen kiezen die je wilt maken. Neem dik karton en knip er cirkels uit voor onze toekomstige hoeden. Elk van deze cirkels moet worden doorboord met een spijker. Hij zal de basis vormen voor de toekomstige poot van de schimmel. U kunt in plaats daarvan dikke draad gebruiken. Maar we raden u aan enkele tientallen “paddenstoelenpoten” te kopen in een gewone bouwmaterialenwinkel.herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Nu is het tijd om de pasta te koken. Hiervoor moet je eerst een liter water aan de kook brengen. En roer in een koudwatermachine vijf eetlepels aardappelzetmeel. Licht roerend kokend water, giet er zetmeel in met een klein stroompje. Breng de pasta aan de kook, onder voortdurend roeren. Alles! Onze pasta is nu klaar voor gebruik. En je hoeft alleen maar te wachten tot het afgekoeld is. Vervolgens moet je de paddenstoelblanco met pasta bedekken. Dan moet je hoeden en een bal uit watten rollen, ze in pasta dopen en ze vervolgens aan de dop van de schimmel bevestigen. Vervolgens moet je katoen om de poot van de paddenstoel wikkelen.

U moet deze procedure meerdere keren herhalen totdat u een paddenstoel van de gewenste vorm en grootte krijgt. Het is absoluut noodzakelijk om overtollige lijm uit de watten te persen! De resulterende blanco’s moeten grondig worden gedroogd in een warme oven of op een radiator. In dit stadium zien je paddenstoelen er al heel mooi uit. Nu is het tijd voor creatief werk! Dit is verf! Zij is het die je witte blanks kan veranderen in prachtige herfstpaddenstoelen! Je kunt het ambacht met bijna elke verf schilderen: gouache, acrylverf, aquarellen. Je kunt de doppen van de paddenstoel schilderen, waarbij je de geselecteerde soorten als basis neemt. Het is noodzakelijk om te wachten tot de verf volledig droog is. De punt van het been moet worden bedekt met een klein laagje PVA-lijm en gedompeld in theebladeren of maanzaad. Hiermee kunnen de overblijfselen van de aarde worden gesimuleerd. Om de schimmel extra chique en glans te geven, kun je hem afdekken met een glanzende vernis. U kunt ook een originele mand met paddenstoelen regelen – dan wordt uw ambacht zeker gewaardeerd! En het geheim van het maken van echte paddenstoelen zal de verbeelding prikkelen van al die mensen die ze al heel lang zagen. Dit zijn zulke mooie paddenstoelen na het werk..

herfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialen

Als je geen geschikte mand bij de hand hebt, dan is dit helemaal niet eng! Je kunt een mooie en originele compositie regelen met mos, droge en naaldtakjes, evenals echte droge bladeren in een eenvoudige kartonnen doos of op een kleine hennep. Je kunt ook je eigen mand met krantenkokers maken of zelf weven.

Herfst bomen

Je kind heeft zich vast al afgevraagd waarom de bomen in de herfst hun mooie felgroene outfit beginnen te veranderen voor geel blad? Dit betekent dat de tijd is gekomen om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Nou, en ook een verlangen naar creativiteit inboezemen!

Plasticine boom.

We brengen een eenvoudige en originele toepassing van plasticine onder uw aandacht. Zelfs een klein kind kan het aan.

herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Om te beginnen, moet je eerst karton en gekleurde plasticine voorbereiden. Teken een boomstam op dik karton. Dan moet je het kind proberen om veel lange en dunne worsten van plasticine in twee of drie tinten bruin te rollen. Vervolgens moet je ze langs de hele boomstam lijmen, waarbij je alle tinten afwisselt om het realistisch te maken. Nu moet je de takken en de hele omtrek van de stam invullen. Vervolgens moet je een paar twijgen toevoegen, zodat je een weelderige kroon krijgt. Nu moet je veel dunne worsten van oranje, rode en gele kleuren uitrollen. Elke resulterende worst moet worden opgerold met een spiraalvormige slak. U kunt er zeker van zijn dat uw kind dit proces erg leuk zal vinden! Vervolgens moet u de resulterende spiralen willekeurig op de kruin van de boom lijmen en deze in de gewenste maat vormen. Met behulp van de groene plaat moet je de wiet maken. En plant haar dan bij een boom. U kunt de resulterende applicatie aanvullen met vallende bladeren. als resultaat krijg je een mooie en originele foto! Een helder frame kan het decoreren en het expressiever maken.!

knutselen over het herfstthema voor de kleuterschoolknutselen over het herfstthema voor de kleuterschoolknutselen over het herfstthema voor de kleuterschoolknutselen herfst herfst in de kleuterschoolknutselen herfst herfst in de kleuterschoolknutselen herfst herfst in de kleuterschool

Applicatie “Confettiboom”

We blijven je knutselen met het herfstthema voor de kleuterschool. Een heel interessant en origineel idee van een herfstboom is om deze hieronder te decoreren met papieren confetti, we hebben als voorbeeld een stap-voor-stap masterclass voor je gegeven. Na. Confetti is heel eenvoudig en je kunt jezelf snijden met een perforator! En met deze techniek kun je vrij snel een enorm bos laten groeien.!

Pompoenzaadbomen

Is het je ooit opgevallen dat het zaad van een gewone pompoen op een blad lijkt? Maar creatieve mensen weten dit niet alleen, maar gebruiken deze gelijkenis ook om mooie applicaties te maken. hieronder zie je een detailfoto van de masterclass.

knutselen over het herfstthema voor de kleuterschool

Ongewone graanbomen

Om ambachten te maken, kunnen gewone geverfde granen worden gebruikt. Als je papaver, rijst of gierst in je bakken hebt, probeer dan deze methode voor het maken van applicaties te leren. Of deze optie:

 “Macaroni” boom.

De modern veilige samenstelling van pasta en de originele vorm maken het mogelijk om ze te gebruiken in de creativiteit van kleuters. Om dit te doen, moet je pasta vinden in de vorm van kleine strikken of bladeren en je eigen unieke boom laten groeien.

knutselen over het herfstthema voor de kleuterschool

Ongebruikelijke “knop” bomen.

En als je huis per ongeluk veel allerlei knoppen heeft, dan laten we je zien hoe je ze kunt gebruiken. Van hen kun je een mooi, helder paneel maken, dat zeker een decoratie kan worden voor een kinderkamer of een landhuis. En als je jezelf uitrust met een tang en draad, kun je de kunst van knopbonsai onder de knie krijgen.

knutselen herfst herfst in de kleuterschool

Pompoen

Het volgende herfsttuinambacht gemaakt van natuurlijk materiaal is eenvoudig in uitvoering. Men hoeft dit proces alleen maar van naderbij te bekijken. De herfst is de tijd om te oogsten. En zelfs als je niet bezig bent met het oogsten van een echt gewas, kun je iedereen verrassen met een pompoen gemaakt van nylon. Je kunt het maken voor de herfstknutselwedstrijd, of gewoon voor jezelf. Bekijk daarnaast de zeer opwindende techniek voor het maken van nylon groenten en fruit..

Om dit te doen, heb je nodig:

 • vulmiddel (synthetische winterizer of schuimrubber, gewone watten kunnen ook geschikt zijn).,
 • geverfd karton,
 • draden en naalden,
 • dun draad,
 • klein stukje draad,
 • schaar,
 • groene tape,
 • verf en penselen.

herfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialen

Van het vulmiddel dat je hebt voorbereid, moet je een bal vormen met een luis, een toekomstige pompoen. Bedek het vervolgens met geel nylon in drie lagen. Bind vervolgens de schaal vast met een draad en knip het overtollige af. Gebruik een naald om de truien met draad te maken. Ze moeten op dezelfde afstand worden gedaan, totdat je volledig in een cirkel om het hele werkstuk hebt gelopen. Maak van kleine stukjes dunne draad blanco’s van een rond bedrijf voor bladeren. Bedek ze vervolgens met groen nylon en maak de uiteinden ervan vast met een draad en verwijder ook het overtollige. Vervorm de bladeren enigszins, waardoor ze een realistische uitstraling krijgen. En wikkel de uiteinden van de draad met 5 tape. Wikkel het stuk vervolgens in met tape. En wikkel het dan om je hand en verwijder de resulterende spiraal. Hierdoor ontstaat een twijgrank. Je bevestigt hem aan de pompoen. Dan moet je een tak van de pompoen verzamelen, waarbij je geleidelijk de antennes en bladeren verbindt met een plakband. Bevestig vervolgens een takje met bladeren aan de staart. Om je pompoen er zo realistisch mogelijk uit te laten zien, kunnen de holtes oranje gekleurd worden. En verwijder overtollig vocht met een servet. Als resultaat van je werk krijg je een heel origineel herfstcadeau, dat met je eigen handen is gemaakt..

herfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialenherfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialenherfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialenherfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialenherfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialenherfsthandwerkwedstrijd van natuurlijke materialen

Spectaculaire compositie van natuurlijke materialen

Droog gras en twijgen, trossen viburnum, licht gladde stenen, zand en dennen kunnen chic dankzij je fantasie veranderen in een mooie en gezellige binnenplaats met een klein houten huisje onder een rieten dak. Dit vaartuig ziet er schattig en origineel uit. En je kunt het zelf maken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een wandeling te maken in het dichtstbijzijnde park..

Boeket van esdoornbladeren

Met het begin van de herfst streven veel gouden bladeren ernaar om in je handpalm te vallen. Als je door zo’n herfstpark loopt, kun je gemakkelijk een enorm boeket esdoornbladeren verzamelen. Maar zijn natuurlijke schoonheid zal helaas vrijwel onmiddellijk in uw huis verdwijnen. Maar je kunt het repareren. En wij helpen u op onze beurt om prachtige rozen te maken met esdoornbladeren. Dit boeket zal in staat zijn om een ​​sfeer van herfstcomfort in uw appartement te creëren en u en uw kinderen lang met warmte te verrassen..

knutselen herfst herfst in de kleuterschool

Herfstknutsels van twijgen en draden

Nadat je een beetje van je verbeelding hebt getoond, kun je knutselen voor de kleuterschool maken van droge takken die in het park zijn verzameld. Maar het kan er ook mooie en effectieve interieurdecoraties van maken..

Eenvoudig knutselen met papier

Originele herfstbladeren kun je zelf maken. En een eenvoudige papieren zak kan gemakkelijk worden veranderd in een prachtige boom met een weelderige kroon..

Je kunt met je eigen handen ongewone herfstbladeren maken en een lege papieren zak kan worden veranderd in een pittoreske boom met een spreidende kroon..

Herfstboek voor kinderen

Als je kind na een wandeling een enorme stapel bladeren in huis heeft gehaald, dan kun je van dit herbarium een ​​klein herfstboekje maken. Met behulp van onze masterclass leer je hoe je zelf de pagina’s van zo’n boek kunt ontwerpen, en je kleine kind plakt er zelf prachtige bladeren op. Het is beter om de meest ongelooflijke en interessante ideeën te nemen voor latere implementatie in verschillende ambachten uit de natuur. Leer verschillende technieken, leer uw kinderen erover. Probeer schoonheid te zoeken in de eenvoudigste dingen: in de originele takken van een slanke berkenboom, die achteloos een voor een met helder gebladerte verspreid is, in een onopvallende wilde bloem op het pad thuis … probeer de natuur te vertrouwen en luister vaker naar de wensen van uw kind, en uw persoonlijke fantasie. En pas daarna kun je gemakkelijk mooie en unieke kinderambachten maken met het thema – Herfst voor de kleuterschool.

herfst ambachtelijke tuin van natuurlijk materiaal

Eindelijk

Dus in veel onderwijsinstellingen wordt in de regel een speciale wedstrijd voor ambachten van natuurlijke materialen gehouden. In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om herfstambachten te maken. Maar als je je inspant, krijg je ongelooflijke schoonheid..