eikels ambachten

Waarschijnlijk houden veel kinderen ervan om natuurlijke materialen te verzamelen terwijl ze in de herfst buiten wandelen. Kinderen verzamelen werkelijk alles in hun spaarvarken. Het kan gevarieerd worden: kegels, kastanjes, twijgen en eikels. Als we het over eikels hebben, dan zijn ze op bijna elke hoek verkrijgbaar. En vandaag bieden we u interessante ambachten van eikels voor kinderen, die u met uw eigen handen kunt maken..

Eenvoudige doe-het-zelf eikels

Plasticine en eikels hond.

Het is erg handig voor kleuters om verschillende ambachten te maken. En om dergelijke ambachten te maken, worden totaal verschillende materialen geselecteerd. Maar in dit artikel hebben we besloten om het eenvoudigste en meest interessante handwerk van eikels aan te bieden, dat gebruikelijk is om in de herfst te maken..

Om zo’n schattige hond te krijgen, moet je een paar eikels en plasticine voorbereiden. Verbind eerst de eikels met plasticine. Vorm vervolgens de rest van de details van zwarte en bruine plasticine..

ambachten van eiken eikels

Je kunt ook met je kind een grote verscheidenheid aan dieren maken van plasticine en eikels..

foto van handwerk van eikels

Schepen gemaakt van eikels.

Als je niet weet hoe je van eikels knutselt, dan zal deze publicatie je helpen om nieuwe knutselideeën te zien die je zeker leuk zult vinden. Om een ​​vloot eikels te maken, moet je de eikenvruchten wassen en drogen. En naast de eikels zelf, moet je het volgende voorbereiden:

  • naald, draad, schaar;
  • droge eikenbladeren, tandenstokers;
  • berkenschors in kleine stukjes, lijmpistool.

eikel ambachteikels ambachtenDIY eikelskijk eikel ambachteneikel ambacht

Voortgang:

  1. U moet eerst de mast opzetten. Hiervoor neem je een grote eikel en prik je deze aan de zijkant met een naald. Je moet een tandenstoker in het gat steken dat bleek. Een scherpe tandenstoker moet in de diepten van de eikel worden geduwd. Dergelijke acties zullen helpen om een ​​​​mast te maken..
  2. Vind nu wat eikenhouten bladen in je collectie. Neem: een heel deksel, een half deksel en een deksel in een steel.
  3. Je moet de helft van het deksel aan het bredere deel van de eikel bevestigen. Dit wordt de achtersteven van het schip. Het deksel met de steel bevestigen we aan het smalle deel van de eiken eikel. En de hoes die je nog hebt, zal een standaard zijn. En het moet aan de zijkant van de eikel worden bevestigd.
  4. We zetten de boot op een horizontaal oppervlak en nemen een eikenblad. Het moet worden doorboord en op de mast van de boot worden geplaatst. Je zeil is klaar. Maar de bovenkant van de mast, als deze lang is, moet worden ingekort.
  5. Om de mast te monteren, moet u een draad nemen, die aan de achtersteven moet worden bevestigd. Dan wikkelen we het om de mast en binden het aan de boeg van de boot. Dan bevestigen we de vlag helemaal bovenaan de mast.

Je kunt ook experimenteren en nog een paar bootopties maken..

eikel handwerk foto's

Nog een paar eikeldieren.

Als je niet weet welke ambachten van eiken eikels je thuis kunt maken, bekijk dan nog een paar ideeën. U kunt bijvoorbeeld een schattig varken of lam maken. Ook zal het uit eikels blijken om een ​​vrolijke kleine man te maken..

knutselen van eikels voor kinderen foto

Kleine mensen van onrijpe eikels.

Onrijpe eikels zijn ook geweldig voor het maken van interessante ambachten. Je kunt er bijvoorbeeld grappige mensen van maken. Gebruik tandenstokers en lijm om deze wezens te maken. Raap ook eikels op met doppen waarop het takje blijft zitten.

DIY eiken eikel ambachten

Sneeuwmannen gemaakt van groene eikels.

Maak leuke sneeuwpoppen met je kind. Gebruik hiervoor grote groene eikels en rijpe kleine eikels. Lijm de doppen op de kleine eikels en teken er dan de ogen op – dit wordt het hoofd van een sneeuwpop. Ga naar het groene lichaam met plasticine. Gebruik voor decoratie kleine reepjes warm materiaal, dit worden sjaals.

knutselen van eikels voor kinderen foto

Cool speelgoed.

Als je een groot aantal eikels hebt verzameld in het bos of in het park, probeer er dan schattig speelgoed van te maken. Verf gewoon de eikels en sta versteld van het resultaat dat je kunt krijgen..

lichte ambachten van eikels

De snuit van een lam uit een eikel.

Om het gezicht van een lam te maken, knip je eerst de oren uit het witte materiaal. Verwijder de dop van de eikel en lijm de oren eraan vast. Bevestig daarna deze delen aan de eikel zelf. Teken tot slot de ogen van een schattig lam op de eikel..

eikel ambacht

Acorn cap theeservies.

Om zo’n ongewone theepot en kopjes te maken, hoef je alleen de eikeldoppen te nemen. Het is ook de moeite waard om plasticine te gebruiken, waaruit je extra details kunt vormen..

lichte ambachten van eikels

conclusies

Over het algemeen kun je veel verschillende ambachten maken van herfstmateriaal zoals eikels. In dit artikel hebben we slechts enkele van de opties voor ambachten van dit materiaal gegeven. We hopen dat je onze ideeën zeker leuk zult vinden en dat je dergelijke ambachten graag thuis zult maken.

Adblock
detector