walnoot ambachten

Om te beginnen met het maken van een soort handwerk, is het niet nodig om dure materialen te kopen. Het blijkt dat veel interessante gadgets tegenwoordig kunnen worden gemaakt van handige materialen die op geen enkele manier in het huishouden worden gebruikt. Eet je bijvoorbeeld graag walnoten, gooi dan de schelpen niet weg. Vergeet niet dat je er prachtige ambachten van kunt maken. Ambachten gemaakt van notendoppen kunnen inderdaad heel divers zijn. Je kunt craften:

 • bessen en paddenstoelen,
 • grappige dieren,
 • versieringen voor in de boom,
 • omvangrijk speelgoed.

Knutselen voor kinderen van walnootschelpen

Laten we eens kijken welke ambachten gemaakt kunnen worden van notendoppen.

Lieveheersbeestje op een notendopbloem.

Bereid om een ​​ambacht te maken: 3 walnoten en plasticine.

 1. We verdelen de noten in twee helften en van plasticine moet je afzonderlijke delen van het lieveheersbeestje vormen.
 2. We bevestigen het hoofd en de elytra aan de helft van de notendop. We brengen punten op de vleugels aan met plasticine.
 3. Nu nemen we gele plasticine, rollen er een bal uit en maken deze een beetje plat. De bloembladen zullen een notendop nabootsen. Daarom hechten we 5 notendoppen aan een bol gele plasticine.
 4. Versier vervolgens de bloem met nerven. Hiervoor gebruiken we plasticine van verschillende kleuren..
 5. Daarna repareren we ons lieveheersbeestje op een bloem.

doe het zelfwalnoot diy ambachtenwalnoot doe-het-zelffoto van walnotenambachtenwalnoot schelpen diy fotoZelf knutselen met walnotenschelpen

Grappige dieren in een notendop. Knutselen voor kinderen.

In dit artikel zie je ook kinderknutsels van notendoppen. Nodig uw kind uit om dergelijke knutselwerkjes te maken en u zult zien wat hij van deze activiteit zal vinden..

Om muizen te maken, moet je walnotenschillen en grijze verf nemen. Natuurlijk zijn de schelpen grijs geverfd en zijn er van bovenaf oren en een staart aan bevestigd, die jij en je kind uit gekleurd papier moeten knippen..

walnoot ambachten

Om pinguïns te maken, worden de schelpen in twee kleuren geverfd. Hiervoor worden namelijk wit en zwart gebruikt. Dan is het de pinguïns de moeite waard om ogen te tekenen en de snavel en poten te lijmen.

doe-het-zelf walnoten knutselen

Konijntjes van walnotenschillen zijn ook heel gemakkelijk te maken. Je schildert de schelpen grijs, schildert de snuit. Vervolgens lijmen we de oren en staart aan de schaal. Tegelijkertijd gebruiken we een stuk watten voor de staart..

notendop ambachten

Voor schildpadden maken we een papieren basis, die poten, een kop en een staart heeft. Maar de schaal van een noot zal een schaal zijn.

DIY walnoten schelpen

En om zo’n grappige octopus te maken, neem je pluizig draad en notendoppen. Voor de poten worden 8 stukken van dergelijke draad gebruikt, die de poten zullen imiteren..

ambachtelijke notendoppen

Om kikkers te maken, neem naast schelpen ook pompoenpitten. Verf alle materialen groen. Daarna bevestigen we de pompoenpitten aan de schaal en tekenen we grappige gezichten voor knutselen.

knutselen van walnotenschillen

En om walvissen te maken, pak je de blauwe verf waarmee je de schelpen gaat schilderen. We bevestigen de staart aan de achterkant van de schaal en bovenop de waterstraal, die uit papier is gesneden. Onvergetelijk om de kenmerken van een muilkorf voor walvissen te tekenen.

DIY knutselen van walnoten schelpen

En om grappige bijen te maken, moet je de schelpen in zwart en geel schilderen. Maar gebruik voor de antennes pluizige draad.

Ambacht van noten – rups.

 • Voor zo’n vaartuig nemen we een vel gekleurd groen papier.
 • Je hebt ook 6 walnoothelften nodig. Je moet ze schilderen met oranje en witte verf. Daarna moet je in het midden van elke schaal een klein stipje groen tekenen..
 • Neem voor de kop van de rups een hele noot. Hierop moet je alle gelaatstrekken van de rups tekenen. Van bovenaf aan het hoofd hechten we een bundel felgekleurde draden.
 • Nu moet je de resulterende rups op een groen blad bevestigen..

welke ambachten te maken van walnotenwalnoot schelp ambachtshell ambachtenwat te maken van walnotenschillen

Walnoot applique.

Neem voor het volgende vaartuig een paar notendophelften. Schilder ze met waterverf. Neem vervolgens een vel karton en gebruik lijm om alle schelpen eraan te bevestigen. En gebruik in plaats van het midden de helft van de container, die in de Kinder-verrassing zit.

wat te doen met walnotenschillen?

Eindelijk

Over het algemeen kunnen ambachten met walnootschalen heel divers zijn. Maar hoe dan ook, hun creatie kan elk kind buitengewoon gelukkig maken. Interesseer daarom uw fidget met een dergelijke activiteit. Beheers hem en help hem. En geloof dat het hem zeker gaat lukken.