Phytophthora a paradicsomon

A talajba ültetés után a fiatal paradicsom palánták meglehetősen védtelenek a különböző betegségek okozta károk ellen. Nem képes ellenállni a kisebb fagyoknak vagy falánk kártevőknek. A paradicsom legfontosabb ellensége a kertben egy veszélyes gombás betegség – a késői folt..

A késői folt a növény veresége az alacsonyabb gombák által, amelyek parazitálják. Ezek provokálják a rothadás megjelenését és a zöldségtermés hervadását. A betegséget gombás spórák terjesztik. Nemcsak magukat a növényeket fertőzik meg, hanem a talajt is, amelyen a paradicsom nő. A nedves esős idő növeli a kár valószínűségét és a késői folt terjedésének sebességét. A késői folt a nyár második felében is aktiválódik, amikor nappal és éjszaka megnő a levegő hőmérséklete közötti különbség..

A fitophthora első jelei a paradicsomon a szürkésbarna foltok megjelenése a száron és a leveleken. Ezek a paradicsom alsó rétegein jelennek meg, és nagyon gyorsan elterjednek az egész növényre..

A fiatal paradicsomnövények phytophthora fertőzés elleni védelme érdekében speciális szerekkel kell kezelni őket. Az egyik leghatékonyabb a furacilin.

Paradicsom feldolgozása késői foltból furacilinnel

Paradicsom feldolgozása késői foltból furacilinnel

A Furacilin sárga tabletta. Erős antimikrobiális hatása van. A tabletták könnyen elérhetőek a gyógyszertárakban, nagyon kedvező áron. A furacilin segítségével az emberek gyógyítják a bakteriális fertőzéseket, harcolnak a bőr és a körmök gombája ellen.

Hogyan készítsünk furacilin oldatot

Gyógyászati ​​oldat készítéséhez 10 furacilin tabletta és 10 liter víz szükséges. Korábban a tablettákat a lehető legalaposabban össze kell törni. Célszerű meleg, legfeljebb 30 ° C -os vizet használni.

Az elkészített oldatot többször is fel lehet használni. Elég könnyű hűvös, sötét helyen tárolni. Ezenkívül a késői folt elleni küzdelem minden tulajdonsága jól megőrződik 14 napig..

Hogyan kell feldolgozni a paradicsomot

A paradicsom bokrokat késői foltból dolgozzák fel furacilin oldat permetezésével. A paradicsom leveleit és szárát jól meg kell nedvesíteni. Javasoljuk, hogy permetezze reggel vagy este. Ez az eljárás esős vagy szeles időben is elfogadhatatlan..

A maximális hatás érdekében a permetezést háromszor kell elvégezni. Az első alkalom a paradicsom virágzása előtt van. A második – az első petefészkek megjelenése után, de legkorábban 10 nappal az első permetezés után. A harmadik – ősszel, az éjszakai hőmérséklet csökkenése után.

SZUPER VÉDELEM A FITOFLUORA ELLEN !!! LEGJOBB JOGORVOSLAT!SZUPER VÉDELEM A PHYTOFLUORA ELLEN !!! LEGJOBB JOGORVOSLAT!