Hogyan lehet megszabadulni a virágszúrtól a beltéri virágokon és cserépben

A virágos keserűek vagy szarkalábak a szobanövényekkel ellátott virágtartályok nemkívánatos lakói. Nedves körülmények között jelennek meg, amikor a talajkeverék a túlzott árvíz miatt folyamatosan kellően nedves marad. Leggyakrabban ez az őszi-téli időszakban történik. A virágfürtök nem károsítják a beltéri növényeket, kivéve esztétikai megjelenésük elvesztését, de lárváik elpusztíthatják a gyökérrészt. Mivel a lárvák nagymértékben felhalmozódnak az aljzat felületén, ajánlott sürgősen új talajkeverékbe ültetni..

A virágok megjelenésének megelőzése

Annak megakadályozása érdekében, hogy a virágcserép beltéri növényekkel cserepekben telepedjen le, be kell tartania néhány egyszerű gondozási szabályt:

  • Az öntözés térfogatának és gyakoriságának meg kell felelnie a növény követelményeinek; nem szabad megengedni a talajban a túlzott nedvességet és az állandó nedvességet;
  • A következő öntözést csak az aljzat felső rétegének másfél centiméteres száradása után szabad elvégezni;
  • Ajánlott rendszeresen lazítani a talajt a tartályban;
  • Az öntözéshez használjon szokásos leülepedett vagy tisztított vizet, a kávéval vagy teafolyadékkal végzett kísérletek gyorsan vonzzák a kártevőt a növényhez;
  • Az öntözővíz lágyításához ajánlatos forralni vagy fagyasztani, adhat hozzá kis mennyiségű tőzeget;
  • A virágokat rendszeresen ellenőrizni kell a kártevők jelei tekintetében;
  • Amikor a beteg levelek megjelennek, sürgősen meg kell metszeni őket..

Hogyan kell kezelni a virágszúnyogokat

Hogyan kell kezelni a virágszúnyogokat

Amikor ezek a betolakodók megjelennek, használhatja a bevált kereskedési módszerek egyikét.

A viráglegyek nem tolerálják a gyufa által használt kén jelenlétét. Egy közepes méretű edényhez elegendő négy gyufát (kénfejjel lefelé) a talajba ragasztani különböző helyeken, és kicsit öntözni. A napi ellenőrzés során fontos, hogy a gyufákat időben lecseréljék, ha nincs kén, és legalább négy ilyen cserének kell lennie. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy szinte ingyen kezelje a kesztyűt..

Az öntözéshez gyenge mangán oldatot ajánlott használni. Ha a mangán koncentrációját túllépik, a növény gyökér része megsemmisülhet, ezért nagyon óvatosnak kell lennie az oldat elkészítésekor..

Öntözővízként gyenge oldatot vehet folyékony vécé vagy mosószappan alapján..

A talaj öntözésére és a virág permetezésére oldatot készítünk 1 liter vízből (forrásban lévő víz) és 3 fej fokhagymából. A 4 órán át infundált oldatot szűrjük és az utasításoknak megfelelően használjuk. Meg kell jegyezni, hogy a helyiség sokáig fokhagymás aromával lesz tele..

Az apróra vágott narancshéjdarabokat a virágtartály különböző részeibe kell behelyezni a talajba..

A félbevágott fokhagymagerezdeket a vágott darabokkal lefelé a talaj felszínére lehet teríteni. A fokhagyma illata nagyon erős lesz, ezért ez a módszer csak azok számára alkalmas, akik tolerálják ezt a fűszert..

Egyes termelők a Raptor használatát javasolják a kártevő elleni küzdelemhez.

Mindenféle kémiai készítményt nagyszámú kártékony rovar elleni küzdelemhez ceruza formájában (például “Mashenka” vagy “Volcano”) szintén javasolnak a virágok elpusztítására. Ceruzával vonalakat kell rajzolni a virágcserép falaira, por alakban (vagy apró forgács formájában) szétszórva a talaj teljes felületén.

Azok számára, akik nem igazán bíznak a keszeg elleni küzdelem népi receptjeiben, speciális készítményeket kell vásárolni – “Mukhoed”, “Thunder 2” és “Bazudin”.

Hogyan lehet elpusztítani egy virágcserépet (videó)

Hogyan lehet elpusztítani a talajszúnyogokatHogyan lehet elpusztítani a talajszúnyogokat