Hoe een plant of bloemen correct te kopen?

Dus het langverwachte moment van het kopen van een kamerplant is aangebroken. Waar kun je dit doen? Er zijn veel opties, elk het overwegen waard. Allereerst moet je naar een gespecialiseerde bloemenwinkel komen. Daar zullen ze alles tot in detail vertellen en demonstreren: wat is wat. Het belangrijkste is om niet te vergeten dat de verkoper een doel stelt – om het product te verkopen, en al het andere is onbelangrijk. Deze regel werkt altijd en overal, waar een persoon ook een aankoop doet..

Van het hele assortiment bloemen in de winkels is zo’n 90 procent “Nederlands”, wat natuurlijk niet zo best is, maar helaas is daar geen ontkomen aan. In geen geval kan worden beweerd dat dergelijke planten slecht zijn of dat ze nep zijn. Elke “Nederlander” is heel normaal en voldoet aan zijn kenmerken, bovendien ziet hij er geweldig uit. Helaas is dit precies het probleem. Iedereen weet dat massaproductie niet op elk detail kan focussen, in dit geval de plant. Met andere woorden, alles wat in bloemenwinkels staat, op enkele uitzonderingen na, groeit in volledig neutrale en uniforme grond. Iedereen kan zelfstandig een analyse van een dergelijke bodem uitvoeren, het belangrijkste is dat er voldoende kennis is om de zaak tot het einde aan te pakken. Nieuwsgierige tuiniers beweren dat er een conglomeraat van kokos-turf is, maar wat er nog meer in dit land is, is een raadsel..

Het blijkt dus dat het leven en de bloei van elke plant van kunstmatige oorsprong is – de bloem leeft dankzij verschillende meststoffen en stimulerende middelen waarmee ze het kunnen volhouden tot het moment van verkoop of zelfs iets langer. Natuurlijk, als je een wegwerpplant koopt, is het voldoende dat er is – het is gegroeid, meerdere keren gebloeid, een lust voor het oog, je kunt het voor iets anders veranderen. Maar we zijn geïnteresseerd in aankoop voor een lange tijd, dus we moeten de plant op de juiste manier kopen. Nadat je de plant hebt gekozen die je leuk vindt, en als de prijs bij je past, kun je deze veilig kopen. Na verloop van tijd kan deze plant worden getransplanteerd..

Aangezien u nieuw bent in de sierteelt, moet u zich niet haasten om op de markt te kopen

Als de plant nog steeds niet is gekozen, moet je naar de markt. Maar pas op. De markt is een plek waar je zowel een waar meesterwerk uit de plantenwereld kunt kopen, als een exemplaar dat al lang moe is van het leven, dat alleen tot leven is gebracht omwille van de verkoop. Aangezien u nieuw bent in de sierteelt, moet u zich niet haasten om op de markt te kopen. Alleen als je vertrouwen hebt in de verkoper en zijn reputatie.

We mogen de kas niet vergeten. Hoewel ook hier niet zonder trucjes. Er zijn bijvoorbeeld stimulerende middelen, er zijn er veel, maar daar is het substraat tenminste begrijpelijk en is het raadplegen van een professional veel waard. Dit zijn geen winkelverhalen.

Planten en bloemen worden ook vaak via internet gekocht. Daar, en de keuze is enorm, en de manier van kopen is al lang populair en zeer praktisch. Het internet maakt het mogelijk om altijd en overal te kopen. Maar hier is het beter om op veilig te spelen en heel voorzichtig te kopen – het beste van alles van een professionele of op zijn minst een ervaren bloemist.

Overal waar een plant wordt gekocht, moet deze zorgvuldig worden gecontroleerd en geïnspecteerd. U hoeft geen ervaren kweker te zijn om de toestand van uw plant te begrijpen. Let allereerst op de bladeren – ze mogen geen rot, grijze of bruine vlekken hebben, de bladeren moeten elastisch zijn, insecten mogen er niet langs rennen.

Idealiter moet je een jonge plant kopen.

Idealiter moet je een jonge plant kopen. Als uw aankoop van het bloeiende type is, neem dan de bloem in het knopstadium, niet in bloeiende vorm. En nog een belangrijke nuance. Als je in de winter een plant koopt en met het openbaar vervoer naar huis gaat, is een krant een goede verpakking voor een plant, maar het is natuurlijk beter om een ​​plant in een warm seizoen te kopen, bijvoorbeeld in de lente.

Wanneer u de trotse eigenaar van een plant wordt, moet u de gekochte plant klaarmaken voor zijn vaste plaats. Om dit te doen, plaatst u de bloem tijdelijk op een schaduwrijke plek voor een snellere aanpassing. Wanneer de plant aan uw huis gewend is, kunt u hem naar een vooraf voorbereide plaats overbrengen en verzorgen, volgens de regels voor verzorging..