Instructies voor het gebruik van meststof kalium humate vloeibare turf

Biologische landbouw wordt steeds populairder onder boeren. Veel specialisten in de landbouw en particuliere tuinders en bloementelers stappen over op het telen van natuurlijke gewassen zonder het gebruik van verschillende chemische toevoegingen en dressings. Een belangrijke rol in deze moderne technologieën wordt gespeeld door humaten, in het bijzonder kaliumhumaat.

Ongeveer zes decennia geleden toonde de beroemde professor Lydia Hristeva de effectiviteit van humaten in de praktijk. Nadat ze humuszuren uit de grond had geïsoleerd, die werden vertegenwoordigd door een oplossing van natriumzouten, gebruikte ze ze om de planten water te geven. Deze oplossing droeg bij aan de versnelde groei en ontwikkeling van gewassen. Tegenwoordig worden preparaten op basis van humaten in veel landen gebruikt en geproduceerd en is er veel vraag naar in de landbouw. Elk jaar wordt deze industrie herboren in de productie van milieuvriendelijke en veilige producten voor de gezondheid. Agrariërs begonnen massaal humaten te gebruiken bij hun activiteiten.

Wat zijn humaten??

Humaten zijn een verscheidenheid aan preparaten die zijn gemaakt van zouten van humuszuren

Humaten zijn een verscheidenheid aan preparaten die zijn gemaakt van zouten van humuszuren, die gemakkelijk oplossen en een effectieve oplossing worden voor gebruik in verschillende industrieën. Kalium- en natriumzouten vormen de basis en het concentraat van humus, dat de biochemische processen in de bodem direct aanstuurt. Talloze groepen van dergelijke medicijnen worden gebruikt om uitgeputte en arme percelen te herstellen, bij het boren van land, in de milieupraktijk, in de plantenteelt en veeteelt, maar ook in de bouw en de geneeskunde..

De voordelen van humus

Humus wordt gevormd bij de afbraak van biologische producten en hun afval. Hoe meer organische stof en minder zuurstof, hoe efficiënter het proces van humusophoping. Nuttige biochemische processen in de bodem onder invloed van humaten komen alleen voor bij drie hoofdcomponenten – bodem, water en planten.

 • Humaten verbeteren de samenstelling van de bodem en vullen deze met voedingsstoffen, stimuleren de groei van gewassen en beschermen ze tegen giftige producten en zware metalen.
 • Humus helpt de grond te verwarmen, omdat het met zijn hulp het donker maakt.
 • Humus is in staat om het benodigde bodemvocht vast te houden, omdat het water in grote hoeveelheden kan vasthouden.
 • Met behulp van humus kun je de samenstelling van de grond veranderen. Zo worden zanderige kruimelige gebieden met humus samenhangend en worden stroperige kleigronden in combinatie met humus losse.
 • Bij gebruik van kaliumhumaat is er een versnelde opname van voedingsstoffen door planten uit bodem en water.

Impact van kaliumhumaat op verschillende gewassen

Verschillende gewassen reageren individueel op deze bemesting, zodat ze grofweg in groepen kunnen worden ingedeeld op basis van het effect en de mate van impact:

 • Sterke reactie treedt op in groentegewassen.
 • Goede reactie – in maïs, luzerne, tarwe en gierst.
 • Zwakke reactie – in peulvruchten.
 • Minimale impact op zonnebloem en pompoen.

Kalium humaat lijkt op gemalen koffie. Het heeft dezelfde kleur en vergelijkbare vloei-eigenschappen. Het wordt gebruikt als topdressing voor kamerplanten en voor bloemen in het open veld. Deze veelzijdige meststof is in staat om het volume van het gewas ten goede te veranderen, ongeacht verschillende onvoorziene situaties en onverwachte weersomstandigheden..

Instructies voor het gebruik van humaten

Instructies voor het gebruik van humaten

Met het juiste en tijdige gebruik van humaten is een goede oogst gegarandeerd. Bemesting kan in principe in verschillende stadia van plantontwikkeling en groei. Het is alleen nodig om rekening te houden met het verschil in toepassing tussen eenjarige en vaste planten. Bemesting is zeer noodzakelijk voor een eenjarige plant in de beginfase van ontwikkeling en vóór de vorming van voortplantingsorganen. Meerjarige gewassen hebben voeding nodig na het planten of verplanten naar een nieuwe plek om de wortel van de planten te versterken en te behouden.

Bemesting met humaten wordt op verschillende manieren uitgevoerd:

 • Bij het weken van zaden voor het zaaien of voor het verwerken van ander plantmateriaal.
 • Bij het water geven.
 • Bij bladbehandeling (bijvoorbeeld bij sproeien).

Elk type gewas heeft zijn eigen bemestingssnelheid, die wordt aangegeven in de instructies voor de voorbereiding. Het is ten strengste verboden om deze aanbevelingen in meer of mindere mate te schenden, aangezien het resultaat een negatief resultaat zal zijn. De groei en ontwikkeling van planten kan vertragen, wat verder zal leiden tot een lage opbrengst. Het wordt aanbevolen om het preparaat zo te verdelen dat een klein deel wordt gebruikt voor het weken van zaden en sproeien, en een groot deel voor het water geven aan de wortel, dat wil zeggen voor het voeden van de wortel van de plant..

Om de opbrengstfactor te verhogen, kunnen humaten worden gebruikt in combinatie met andere minerale componenten en sporenelementen. Het aantal componenten van elk afzonderlijk zo’n complexe meststof hangt af van het specifieke gewas en van de geselecteerde dressings. Humus kun je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met compost, mest en humus. Mest en compost bevorderen de snelle groei van micro-organismen indien behandeld met een humate oplossing ongeveer 2,5-3 maanden voor gebruik. Voor 10 kg compost of mest is 10 g humate nodig. Zo’n complexe meststof wordt op de grond aangebracht bij het graven of in vloeibare vorm bij het water geven.

Toepassing van turf kalium humaat (in vloeibare vorm)

Toepassing van turf kalium humaat (in vloeibare vorm)

Het preparaat bestaat voor 80% uit de basisstof en is een geconcentreerde donkerbruine vloeistof met een groeistimulerende werking. Bij het verwerken van natuurlijke turf zijn veel nuttige stoffen geëxtraheerd, die bij de bereiding worden gebruikt. Dit zijn kalium, talrijke sporenelementen, evenals stikstof en fosfor. Al deze actieve organische stoffen zijn uitstekende plantenvoeding en natuurlijke afweer..

Deze meststof kan in alle stadia van de plantontwikkeling en op alle mogelijke manieren worden toegepast. De vloeistof moet worden verdund met water volgens de bijgevoegde instructies (voor een apart gewas) en worden gebruikt voor het weken van plantmateriaal, spuiten en worteltoediening, het weken van zaailingen.

Een uitstekend effect wordt geleverd door veenkaliumhumaat als voedingsmiddel voor de bodem. Het helpt om organische componenten op het land te verhogen. Het moet worden geïntroduceerd in de vorm van een geconcentreerde oplossing, volgens de aanbevelingen van de fabrikant. In combinatie met organische, chemische en minerale meststoffen neemt de effectiviteit van het medicijn meerdere keren toe. Er zijn geen verboden om humate te combineren met kalium en stikstof, maar het wordt niet aanbevolen om het te mengen met fosforpreparaten. De nieuw gevormde verbindingen zullen niet kunnen oplossen met een dergelijke vermenging. Preparaten die fosfor bevatten, moeten apart van andere meststoffen worden toegepast..

Het mengen van organische en chemische stoffen moet voorzichtig gebeuren als u niet zeker bent van het eindresultaat. Door kleine doses van verschillende elementen te mengen, kun je hun reactie gemakkelijk volgen. Wanneer een homogene vloeistof wordt gevormd, kan kunstmest worden gebruikt, maar wanneer sediment eruit valt, kan dit niet.

De methode van bladbehandeling met complexe meststoffen (met kaliumhumaat, pesticiden en mineralen) heeft niet alleen een gunstige invloed op de ontwikkeling van planten, maar vermindert ook aanzienlijk de hoeveelheid nitraten en giftige stoffen in hun samenstelling.

Toepassing van het medicijn humate kalium “Prompter”

Dit universele preparaat onderscheidt zich door zijn samenstelling doordat het minerale en organische stoffen combineert. De belangrijkste voordelen van de “Prompter” kaliumhumaat onder andere preparaten:

 • Vermindert de rijping van gewassen aanzienlijk.
 • Verbetert de immuniteit van planten en verhoogt de weerstand tegen vele ziekten.
 • De kiemkracht van zaadmateriaal neemt aanzienlijk toe.
 • Het is een uitstekende geleider van voedingsstoffen van de bodem naar de plant.
 • In korte tijd is het in staat om de bodemvruchtbaarheid te herstellen en de samenstelling te verbeteren.
 • Bevordert een gezond en sterk wortelstelsel.
 • De weerstand van planten tegen klimaat- en weersveranderingen, tegen alle ongunstige weersomstandigheden neemt vele malen toe.
 • De kwaliteit van het geoogste gewas neemt toe en de houdbaarheid neemt toe door de verlenging van de houdbaarheid.

Meestal wordt deze meststof gebruikt om kamerbloemen te voeden. Met strikte inachtneming van de aanbevolen doseringen in de instructies, wordt aanbevolen om de meststof 2 keer per maand te gebruiken van maart tot oktober en 4 keer van november tot februari.

Toepassing van turf kalium humaat (in poedervorm)

Het voordeel van het medicijn is als volgt:

 • Helpt giftige stoffen en nitraten 2 keer te verminderen.
 • Versterkt de immuniteit en verhoogt de weerstand tegen plagen en ziekten.
 • Bevordert snelle groei en rijping.
 • Bevordert de vorming en versterking van het wortelgedeelte van planten.
 • De hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines wordt aanzienlijk verhoogd.
 • Bevordert de vorming van hoogwaardige humus door de snelle ontwikkeling van microflora.
 • Herstelt de bodemvruchtbaarheid.
 • Verhoogt de plantweerstand tegen droogte en koud weer.

Kalium humate in het land. Hoe de structuur van een zoute site te verbeteren (video)

Kalium humate in het land. Verbeter de structuur van het zoute gebied.Kalium humate in het land. Verbeter de structuur van het zoute gebied.