De geschiedenis van het uiterlijk van een modieuze trui

In het midden van de vorige eeuw waren het deze Noorse truien met herten die de klassiekers van het breien waren. Ze zijn al tientallen jaren op rij niet uit de mode. Merk op dat het retropatroon enigszins verschilt van moderne breipatronen, maar sommige vrouwen houden van precies de patronen die ze tientallen jaren geleden voor handwerk gebruikten. Op de onderstaande foto ziet u een voorbeeld van zo’n retro-schema..

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Deze truien met herten waren de gekoesterde droom van jonge mannen en vrouwen in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Zoals we allemaal weten, komt mode altijd terug na een omzet van meerdere decennia. Tegenwoordig is de Noorse rendiertrui weer in zwang, op het hoogtepunt van zijn populariteit. Hij is te zien op catwalks en modeshows van verschillende niveaus..

De vervaardiging van hertentruien is een jacquardbreisel, dus ze worden als winter beschouwd. Hertentruien zijn extreem dik en warm dankzij de techniek die wordt gebruikt bij het jacquardbreiproces. Handwerk wordt gedaan met draden van verschillende tinten, die constant worden uitgerekt of gekruist aan de verkeerde kant van het werk. Het is deze techniek die leidt tot de vorming van een zeer dicht canvas..

Het moderne patroon van patronen met herten is iets anders dan het vorige, en is een combinatie van een dierfiguur met geometrische figuren, kerstbomen en sneeuwvlokken, op een iets andere manier gemaakt.

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Op de foto zie je een stijlvol model van een herentrui met een hert, sneeuwvlokken en geometrische motieven, die een hoge opstaande kraag heeft. Dit model is een van de meest relevante van de afgelopen jaren en is erg populair bij mannen van alle leeftijden.. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Noorse truien met herten zijn perfect voor fashionista’s en fashionista’s die op vakantie zijn in de skigebieden. Ze passen goed bij een ski-joggingbroek en zien er geweldig uit.. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

En in het dagelijks leven zullen dergelijke truien met herten je look perfect aanvullen, stijlvol en effectief maken.. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Dames en meisjes combineren jacquardtruien met een broek of een rok. Ze zien er geweldig uit in elke interpretatie..

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Truien breien met naalden: welk garen is geschikt?

Een trui heeft per definitie geen sluitingen en een hoge kraag kan de vorm hebben van een standaard of dubbelgevouwen zijn, waardoor de nek mooi en strak aansluit met een dubbele vouw. Op de naalden kunnen talloze patronen worden gebreid, waardoor je echt exclusieve warme truien van verschillende modellen kunt maken.

Om met breinaalden te werken, worden meestal draden gebruikt van de volgende materialen:

 • wol;
 • halfwol;
 • kasjmier;
 • gemengde vezels, enz..

Om originaliteit en warmte te geven, wordt het breien van warme dingen vaak uitgevoerd met toevoeging van pluis of met bouclé-draden. Het hangt af van de eigenschappen van het garen hoe warm de trui zal zijn, dus de draden worden geselecteerd op basis van het functionele doel van het ding: er is een verschil of de eigenaar van gebreide kleding naar de bergen gaat of gewoon voor een wandeling in een stedelijk gebied, om in een kantoor te werken of te studeren, enz. … Synthetische stoffen en puur katoen worden niet aanbevolen voor gebruik.

Gebreide trui: hoe te regelen

Breinaalden zijn een uniek hulpmiddel waarmee u een kunstwerk kunt maken bij het breien van een trui. U kunt dit kledingstuk bij het breien op de volgende manieren versieren:

 • een combinatie van verschillende patronen;
 • ornamenten van geometrische vormen, enz.;
 • kleurenplotafbeeldingen;
 • pompons;
 • vlechten en aranen;
 • borduurwerk;
 • kwasten van garen van de hoofd- of afwerkingskleur;
 • gekleurde strepen, enz..

Vooral grote ruimte opent zich voor ambachtslieden die kindertruien op de naalden breien. Er zijn geen enkele beperking op het gebied van decoratie en kleurenschema’s. Heldere, comfortabele kleding zonder sluitingen, versierd met afbeeldingen van dieren, helden van kindersprookjes en tekenfilms kan een ideaal cadeau zijn voor het nieuwe jaar, Kerstmis.

Zelfs moedige vertegenwoordigers van het sterkere geslacht zullen waarschijnlijk geen warme en rijk ogende trui weigeren die op de naalden is gebreid. Noorse patronen zijn hier geschikt, evenals strikte ornamenten van geometrische vormen. Wat betreft vrouwen, voor hen is een trui niet alleen warme kleding, maar ook een prachtig origineel ding dat een versiering van de garderobe van elke fashionista kan worden..

Patroon locatie

Opties voor het plaatsen van dieren op een trui:

 • afwisseling van strepen van jacquardpatronen door het hele product (herten, sneeuwvlokken, harten, zesblaadjes, enz.);
 • het lint met herten bevindt zich in het midden van de trui en de boven- en onderkant worden aangevuld met strepen van andere ornamenten;
 • strepen met herten zijn aan de boven- en onderkant van de trui, en andere patronen omlijsten ze, waardoor de middelste vlakte overblijft (soms is het gebreid met verschillende arans), of het midden is ook gevuld met ornamenten;
 • herten kunnen op een trui aan de ene kant of naar elkaar toe worden geplaatst;
 • soms is zo’n trui iets waarop één groot dier in detail is gebreid, en niet in de vorm van een diagram, zoals bij ornamenten. Het is moeilijker en tijdrovender dan het maken van een jacquardstrook, maar het breien ervan is iets gemakkelijker door minder verandering van kleurvlakken..

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Dergelijke producten kunnen niet alleen voor mannen of alleen voor vrouwen worden genoemd. Afhankelijk van het geselecteerde schema en kleurenschema, zijn ze perfect voor mama en papa, en zoon en dochter. En als je ze meteen voor het hele gezin knoopt en samen een herfstfietstocht maakt, trek je als stijlvol, modieus gezin zeker de aandacht..

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Het breipatroon van dergelijke patronen voor kinderen is delicater en zoeter, voor papa – brutaler. Voor een moeder kan het schema van zo’n trui romantische motieven bevatten (bijvoorbeeld harten).

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Als je familie verliefd is geworden op dergelijke motieven, kun je naast truien ook andere dingen breien: sjaals, mutsen, wanten, sokken. Je hebt een hele kledingkast voor je huishouden, die nu wordt voorzien van verschillende soorten noodzakelijke warme dingen..

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Bij het uitvoeren van veelkleurige motieven zijn er verschillende punten die aandacht vereisen:

 • de strengen zullen constant in de war raken, dus je moet zorgen voor de container waarin ze zich zullen bevinden (een doos met gaten voor draden, een oude ketel met een tuit, enz.);
 • wanneer u dergelijke patronen volgens het schema breit, moet u de lussen van elke kleur zorgvuldig overwegen;
 • vanaf de zelfkant moet het garen netjes in elkaar gevlochten zijn, zodat er geen gaten of krappe plekken aan de rechterkant zijn.

Workshop over het breien van een trui met een tekenfilmhert

We bieden je een masterclass met stapsgewijze foto’s, waarin je leert hoe je zo’n trui met een jacquardpatroon kunt breien. Een grappig en schattig hertengezicht fungeert als een patroon. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

De damesversie van de trui kan op dezelfde manier worden gebreid, maar de kleur moet lichter of helderder worden gekozen. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Het model op de foto is gebreid met zeer dikke draden, dus het handwerk kost niet veel tijd. U moet achthonderd gram garen kopen in de kleur die wordt verwacht voor de achtergrond van het canvas. Daarnaast zullen we vijf verschillende tinten garen voorbereiden, bij voorkeur qua kleur vergelijkbaar met die op de foto. Vervolgens heb je breinaalden nr. 4, nr. 6 nodig, en je kunt aan de slag.

Houd er rekening mee dat alle draden die bij het werk betrokken zijn, van dezelfde dikte en kwaliteit moeten zijn..

 1. Bij het breien met breinaalden worden patronen van patronen gebruikt 2×2 elastisch en vooroppervlak.
 2. We zetten achtenzestig lussen (P) op voor de rug, en we breien elf P met een elastische band twee aan twee. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding
 3. Daarna zullen we overschakelen naar grotere naalden, en nu werken we aan naalden nummer 6, waarbij we kousen breien.
 4. Wanneer de lengte van de stof veertig centimeter (cm) van het uiteinde van het elastiek is, is het noodzakelijk om P af te trekken om het achterste armsgat te vormen. Hiervoor sluiten we elke rij drie, twee en één lus door de rij.. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding
 5. Het armsgat moet vierentwintig cm lang zijn, waarna de schouderlussen moeten worden gesloten. Tegelijkertijd wordt een nekomtrek gevormd, sluitend van het midden van P naar links en naar rechts drie keer drie P, dan slechts één P.
 6. De voorste plank is op dezelfde manier gebreid, maar de hals is iets anders gemaakt. Je moet vijf keer in het midden van de rij sluiten, twee lussen.
 7. Nadat je een plank van vijftien cm lang van het elastiek hebt gebreid, moet je beginnen met het maken van een jacquardpatroon. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Het enige probleem hier is het hebben van een goed circuit. In dit geval maakte de naaister onafhankelijk het schema, op basis van een mooie tekening van een vrolijk en ondeugend hert. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Het is noodzakelijk om de grootte van de tekening te berekenen, deze vervolgens te delen door het aantal P en rijen, en vervolgens de tekening eenvoudig over te brengen op een vel papier bekleed met een doos. Als alles goed is gedaan, brei je precies zo’n mooie voorplank van een trui met hert..

  Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

 8. Om een ​​mouw van een trui met hert te maken, moet je met breinaalden nr. 4 dertig P bellen en met een elastische band twee aan twee elf rijen breien.
 9. Dan breien we met de voorste steek op naalden nr. 6. Tegelijkertijd voegen we lussen toe, in elke zesde P tien keer met één aan beide kanten.
 10. We breien veertig cm na het elastiek, dan vormen we een afronding.
 11. We sluiten van twee uiteinden door een rij, eerst drie eenheden, dan twee P, en twaalf keer één P.
 12. Dan moet je alle P’s van de laatste rij sluiten. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding
 13. Het blijft om de kraag van de trui te breien met een hert. We zetten vierenzestig P op en breien met naalden nr. 6 zestien cm met een elastische band twee aan twee.
 14. Daarna naaien we vier P’s met de satijnsteek aan de voorkant en naaien we de lussen met een speciale naad.. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

 15. Om een ​​trui met een hert in elkaar te zetten, moet je de zogenaamde onzichtbare steek aanbrengen. Verberg de resterende draden van de zelfkant van het canvas. Het is beter om de niet-geweven stof vanaf de binnenkant van de plank te lijmen, zodat de afbeelding niet buigt tijdens het dragen. Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

  Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

We breien een trui met hert volgens de videoles

Gebreide trui met hert voor heren

Een warme trui met een jacquardpatroon in de vorm van een hert wordt beschouwd als een modieus en stijlvol item in de herengarderobe. Veel vakvrouwen zijn geïnteresseerd in het breien van een trui met breinaalden van herten? Het werk is natuurlijk nauwgezet, maar er is niets ingewikkelds aan. U kiest zelfstandig de stijl van de trui, maakt een patroon voor het toekomstige product. Je kunt ook absoluut elk patroon van herten kiezen om te breien..

Het advies! Voor het breien van een warme trui is een garen bestaande uit wol en acryl geschikt. Eerst moet je metingen doen, een patroon bouwen en het exacte aantal lussen berekenen.

Gebreide trui met hert voor heren

Benodigde materialen:

 • garen, bestaande uit polyamide en wol, blauw – 500 g;
 • wit garen – 450 g;
 • rondbreinaalden maat nr. 5.5, nr. 6.

Stapsgewijze beschrijving van het proces:

 1. Je kunt zo’n hertentrui voor een jongen breien met breinaalden. De lay-out zal identiek zijn, houd alleen rekening met de maat die u nodig heeft..
 2. De maat van het eindproduct is gelijk aan de volgende afmetingen: borstomtrek – 104 cm, productlengte – 70 cm, mouwlengte langs de binnenzoom – 50 cm.
 3. We zullen een trui breien met garen van twee kleuren.
 4. Voordat we aan het werk gaan, nemen we metingen, bouwen we een patroon, rekening houdend met de verkregen gegevens.we nemen metingen, bouwen een patroon, rekening houdend met de ontvangen gegevens
 5. We beginnen met het breien van de achterste plank. Om dit te doen, verzamelen we op breinaalden van maat nr. 5.5 op de klassieke manier 85 lussen.
 6. We breien op een hoogte van 10 cm met een elastische band 1×1, dat wil zeggen, we wisselen een voorkant en een averechte af.
 7. In de laatste averechte rij van het elastiek breien we alle lussen zonder uitzondering met averecht.
 8. In dezelfde rij gaan we aan de slag met breinaalden met een grotere diameter..
 9. We breien twee rijen wit garen met de voorste steek, dat wil zeggen, in de voorste rijen breien we alle lussen met de voorste en in de verkeerde respectievelijk met de verkeerde.
 10. Nu gaan we verder met het breien van het patroon volgens schema nr. 1.we gaan verder met het breien van het patroon volgens schema nr. 1
 11. We breien de achterste plank in de hoogte volgens het patroon van de derde tot de 14e rij. Vervolgens breien we een patroon van 15 tot 20 rijen. We herhalen het laatste rapport nog drie keer.
 12. Vervolgens breien we een keer verticaal een patroonherhaling van rijen 21 tot 38.
 13. Vanaf de volgende rij beginnen we het product te breien volgens schema nr. 2.we beginnen het product te breien volgens schema nummer 2
 14. We breien symmetrielussen voor het rapport. Ze zitten mogelijk niet in uw product..
 15. Vervolgens herhalen we tweemaal het rapport van figuur A, bestaande uit 17 lussen.
 16. Tussen de rapporten breien we één lus volgens het patroon, averecht of voorkant.
 17. Nu gaan we verder met het breien van het patroon B rapport, ook bestaande uit 17 lussen. We herhalen het het vereiste aantal keren.
 18. Geleid door het schema nummer 2, breien we een rug van 39 tot 56 rijen.
 19. Wanneer de rug een lengte van 47 cm bereikt, beginnen we de lussen voor het armsgat in elke tweede rij te sluiten.
 20. We doen het als volgt: een keer – vier lussen, een keer – twee lussen, twee keer – elk één lus. Als gevolg hiervan hebben we nog 69 lussen in het werk..
 21. Als we 56 toeren breien volgens patroon nr. 2, gaan we verder met het breien van een patroon volgens patroon nr. 3.we gaan een patroon breien volgens schema nummer 3
 22. We laten ons leiden door deze conventies om de kleur van het garen correct te bepalen.We laten ons leiden door deze conventies
 23. We breien de patroonherhaling verticaal van rij 57 tot 89. Nu breien we een patroon volgens schema nr. 3, beginnend bij rij 90. We herhalen het rapport verticaal tot 95 rijen het vereiste aantal keren totdat het product van de gewenste lengte is verkregen.
 24. Sluit bij een armsgathoogte van 21 cm de lusjes voor de halslijn. We tellen 21 steken in het midden. We sluiten ze en we breien de zijdelen apart, maar symmetrisch.
 25. Om de halslijn af te ronden, sluiten we in de volgende tweede rij twee lussen aan de binnenkant..
 26. Na een armsgat van 23 cm hoog te hebben gebreid, sluit u de resterende 20 schouderlussen aan één kant. Op dezelfde manier binden we het tweede deel van de schouder vanaf de nek.
 27. Voor het breien van de voorste plank verzamelen we hetzelfde aantal lussen als voor de achterkant. We breien alles op dezelfde manier, geleid door patronen van patronen. Het enige verschil is de diepte van de halslijn.
 28. Na het breien van de uiterwaarden, op 13 cm hoogte, tellen we 19 lussen in het midden.
 29. We zetten ze over op een hulpbreinaald of speld.
 30. Terwijl we de lussen op de extra breinaald laten en doorgaan met het breien van de zijdelen.
 31. In elke tweede rij sluiten we één keer twee lussen en elk drie keer één lus. Dit is nodig om de ronding van de nek te breien.
 32. Na 23 cm vanaf het begin van het armsgat te hebben gebreid, sluit u de resterende 20 schouderlussen aan één kant. Op precies dezelfde manier breien we de schouder aan de andere kant..
 33. Voor het breien van mouwen draaien we op de klassieke manier op breinaalden maat nr. 5.5 41 lussen.
 34. We breien op een hoogte van 10 cm met een elastische band 1×1. We breien de laatste rij volledig vanaf de zelfkant van het elastiek met averechte lussen.
 35. In dezelfde rij gaan we breien met breinaalden met een grotere diameter. We breien met garen van een andere kleur twee rijen met de satijnsteek aan de voorkant.
 36. Voeg in de eerste rij van het vooroppervlak vier lussen toe. Nu hebben we 45 loops in het werk.
 37. Vanaf de derde rij breien we een patroon volgens schema nr. 1.
 38. We breien één rapport van 3 tot 14 rijen. En van 15 tot 20 rijen herhalen we het rapport twee keer..
 39. We gaan door met het breien van de mouwen volgens hetzelfde patroon van 21 tot 38 rijen.
 40. Om schuine kanten te breien, voegen we aan beide kanten in elke achtste rij op een rij vier keer één lus toe, in elke zesde rij voegen we zes keer 1 lus toe.
 41. Als resultaat kregen we 65 lussen op de naalden..
 42. Vervolgens gaan we naar schema nummer 2, we breien een patroon van 39 tot 56 rijen.
 43. Vanaf de 57e rij van de mouw gaan we een patroon breien volgens schema nr. 3. We breien één rapport verticaal van rij 57 tot 70.
 44. Herhaal het patroon van 71 tot 80 rijen verticaal, herhaal het vereiste aantal keren.
 45. Op een hoogte van 50 cm beginnen we de mouwrand te breien, aan beide zijden symmetrisch in elke tweede rij sluiten we 1 keer vijf lussen, een keer – drie lussen, 2 keer – 2 lussen elk, 5 keer – 1 lus elk, 1 tijd – 2 lussen en 1 keer – drie lussen.
 46. Sluit de resterende lussen op de naalden.
 47. Eerst verbinden we de voor- en achterplanken langs de schoudernaden..
 48. We brengen de lussen over van de extra breinaald naar de cirkelvormige. We verzamelen lussen rond de halslijn en breien met een elastische band 1×1 ongeveer 18 cm. De halslijn is klaar.
 49. Nu naaien we de mouwen in, naaien we de zijkanten van de trui met een gebreide naad en verbinden we de mouwen langs de binnenkant.

Video: Hoe brei je een herentrui met hert

Hoe je een stijlvolle trui breit met breinaalden van herten in een masterclass

Opties voor patroonlocatie:

 • we wisselen strepen van jacquardpatronen door het hele product af;
 • plaats een patroon met herten in het midden van de trui, vul de vrije ruimte met geschikte ornamenten;
 • we plaatsen een patroon met herten aan de boven- en onderkant, uit andere patronen stellen we een monochromatisch midden van een trui samen of vullen het met arans, vlechten, elk ander geschikt gebreid patroon;
 • herten kunnen zowel in één richting als naar elkaar toe worden vastgebonden;
 • een hert op een trui kan niet alleen schematisch worden gebreid, maar ook in de vorm van één heel dier, deze optie is bewerkelijker dan jacquardstrepen, maar het is iets gemakkelijker gebreid vanwege minder verandering van kleurelementen.

Een trui is een integraal onderdeel van een herengarderobe, hij zal perfect warm zijn in de winterkou, goed passen bij een broek of jeans, bovendien zal een trui met een heldere print helderheid en creativiteit toevoegen aan elk saai beeld.

Voor werk heb je nodig:

 • 600 g wit garen;
 • 250 g gekleurd garen;
 • rechte naalden nummer 8;
 • rondbreinaalden nummer 8.

Bij het kiezen van een garen kunt u het beste de voorkeur geven aan warme en zachte soorten die acryl- en wollen draden combineren..

Bij het breien van een jacquardpatroon is het de moeite waard eraan te denken dat ongebruikte draden aan de achterkant van het werk niet mogen worden uitgerekt..

Breipatroon:

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Herentrui en verband.

Een geweldige optie voor mannen die houden van een stijlvolle en casual look.

Maten in de beschrijving: 46 – 56 pp.

Voor deze trui heb je 550 – 600 g zwart garen, 250 – 300 g wit gemêleerd garen, rechte naalden nr. 2.5 – 3.5, 3 – 4 en rondbreinaalden nr. 2.5 – 3.5, 3 – 4 nodig.

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Jacquard damestrui.

In een damesgarderobe kan je niet zonder een warme trui. Een interessant jacquardpatroon voegt romantiek en etnische charme toe aan het beeld, zo’n trui zal gemakkelijk zowel een casual alledaagse outfit als kantoorkleding aanvullen, en het strikte beeld verdunnen met een casual patroon.

Verschillende voorbeelden van interessante vrouwelijke afbeeldingen gemaakt met een gebreide trui met herten zijn te zien op de onderstaande foto..

Kindertrui met hert.

Welk kind houdt niet van een vrolijk en grappig patroon op kleding? Kinderen dragen graag jacquardtruien, want deze veelkleurige sneeuwvlokken, sterren, herten en andere motieven verrukken het kinderoog zonder overdrijving. Een trui, gebreid van zacht en warm garen, die niet prikt en wrijft over de gevoelige huid, zal zeker de favoriet van uw kind worden..

Een ongecompliceerd patroon van kerstbomen en herten is geschikt voor zowel meisjes als jongens, en het belangrijkste is dat het elk kind zeker zal bekoren.

De gegeven beschrijving toont de maat voor ongeveer 5 – 6 jaar.

Voor werk heb je nodig:

 • 170 g wit garen;
 • 100 g terracotta garen;
 • 30 g elk van bruin en groen garen;
 • rechte naalden nummer 3.5 en 4;
 • rondbreinaalden nummer 3.5.

We breien een trui met hert: video masterclass

Felle damestrui met hert

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Voor werk hebben we nodig:

 • garen (75% wol, 25% polyamide, 65 meter per 50 gram) 4 (5) 5 (6) 6 (7) roze strengen, 7 (8) 10 (11) 11 (12) witte strengen en 3 (4) 4 (5) 5 (6) bordeauxrode strengen.
 • brei met eenvoudige breinaalden nr. 5.5 en nr. 6, en cirkels. cn. Nr. 5,5 (40 cm).

De dichtheid van het breien moet 16 p x 18 p zijn. personen. ch. en cn. Nr. 6 = 10 x 10 cm.

We kunnen truien breien in verschillende maten: XS, S, M, L, XL, XXL.

Onder voorbehoud van het in acht nemen van de breidichtheid, zijn de afmetingen van het eindproduct als volgt:

breedte: 84-92-100-108-116-124 cm;

lengte: 55-57-59-61-63-65 cm;

mouw aan de binnenkant: 44-45-46-47-47-48 cm.

Patroon en schema

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Weefmethoden

Om een ​​jacquardornament te breien volgens het gekozen patroon, zijn de draden van elke kleur aan de verkeerde kant op verschillende manieren met elkaar verweven:

 • weven (in het werk, een streng van de geselecteerde kleuren, tijdens het breien, zijn hun draden verweven tussen secties van verschillende kleuren). In dit geval is het mogelijk dat er gaten aan de voorkant (met een zwak weefsel) of aangespannen delen (met een strak weefsel) worden gevormd;

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

 • sluiting (draden van een andere kleur zijn verstrengeld na elke gebreide lus en blijven aan de verkeerde kant). Deze breimethode is betrouwbaarder, maar vereist zorgvuldig uitrekken zodat het garen van een andere kleur niet uit het gezicht gluurt;

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

 • kruising (deze optie wordt gebruikt wanneer een groot patroon wordt gebreid) – er kunnen meerdere bollen van dezelfde kleur in het werk zijn: elke nieuwe gekleurde sectie wordt gebreid van een afzonderlijke bal, bij het wisselen van draden kruisen ze van binnen naar buiten en een andere kleur wordt geïntroduceerd in het breien;.

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Tip: om een ​​mooi product met gekleurde vlakken te breien, moet je ervoor zorgen dat het garen van dezelfde dikte is (of nog beter, van dezelfde kwaliteit, koop hiervoor garen van hetzelfde merk). Om een ​​trui met herten- of andere gekleurde patronen te breien, moet je voorzichtig, netjes en attent zijn. Misschien zal de eerste ervaring met dergelijk breien niet erg succesvol zijn, het product zal “onhandig” uitkomen. Daarom, voordat u een groot object met een ornament bindt, oefen op controlemonsters, bereken de aanhaalkracht van de draden, werk met meerdere ballen, let op wanneer het diagram wordt gelezen (zie hieronder). Wanneer de breikwaliteit van het testpatroon bij je past, kun je een groot ding breien.

Met een prachtig ornament

Een mooie fantasie trui breien is niet eenvoudig, het vergt veel ervaring en gevoel voor de combinatie van kleuren en patronen. De combinatie van strepen op de voorkant met dunne koorden op de achterkant en gekleurde ornamenten langs de borstlijn is een zeer effectief en uniek herenmodel.

Schema: 7 lussen aan de voorkant, 3 averecht, 3 lussen gaan naar de hulpbreinaald en laten aan het werk, 3 voorkant, 3 averecht; herhaal het rapport tot het einde van de rij. Brei de achterste rijen zoals de steken eruitzien. Doe kruisingen om de 4 rijen.

Wanneer het canvas borstniveau bereikt, moet je naar het vooroppervlak en het gekleurde ornament gaan. Voeg een draad van een andere kleur toe aan het werk, brei een ornament volgens het patroon en wissel de hoofddraad af met een extra draad. Wanneer het gekleurde ornament klaar is, ga je terug naar het patroon met harnassen en knoop je het detail vast.

Geribbeld

Het ribpatroon is horizontaal, verticaal of diagonaal in reliëf strepen, zeer geschikt voor herentruien. Bij het breien van een trui met een verticale rib wordt een gewoon elastiek gebruikt. Bij het breien van horizontale strepen worden meerdere rijen van het voorvlak afgewisseld met rijen van het averechte oppervlak.

Een geribbelde herentrui kan worden gebreid met de breitechniek van bovenaf (werk begint met de kraag met het “Verticale rib”-patroon, waarna de lussen worden verdeeld, de schouders, rug, voorkant, mouwen worden vastgemaakt) of op de gebruikelijke manier (elk stuk is apart geknoopt volgens het patroon, de details zijn genaaid, de kraag is gestrikt, het elastiek aan de onderkant en aan de manchetten kan weggelaten worden).

Kraag golf

De golfkraag past op bijna elk model wintertrui voor heren. Na alle nodige berekeningen worden eerst de lussen op de breinaalden voor de rug getekend. U kunt direct beginnen met breien vanuit het geselecteerde patroon. Wanneer het breien het niveau van de ribbenkast bereikt, voert u aan beide kanten aftrekkingen uit voor de armsgaten. Gebonden aan de halslijn, brei de halslijn en schouders.

Het voorste deel verschilt van het achterste alleen in een diepere snit. Mouwen kunnen recht of taps toelopend worden gestrikt. Na het monteren van het product begint het werk met de kraag. Zet rondbreinaalden op rond de hele omtrek van de uitsparing. Kraag gebreid met elastische band 1×1. Kraaghoogte moet ongeveer 20 cm zijn.

Fotolessen truien breien met een hert

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding

Breien van een trui met hert volgens het schema met foto- en videobegeleiding