Algemene regels voor registratie

Het decor in de vorm van snoep is het meest acceptabel, omdat de hoofdvakantie ermee wordt geassocieerd. Champagne versierd met snoep voor het nieuwe jaar kan niet alleen worden gepresenteerd aan familieleden en collega’s, maar ook aan een leraar, arts en zelfs bazen. Zo’n cadeau zal hen zeker bevallen en een originele tafeldecoratie worden. Het belangrijkste voordeel van deze optie is het feit dat het twee items tegelijk combineert: champagne en snoep, dus het kan zowel een onafhankelijk geschenk als een toevoeging worden als u van plan bent het te geven aan iemand die u dierbaar is..

Om een ​​bruisend drankje te regelen, heb je de champagne zelf, snoep en dubbelzijdig plakband nodig. Vraag de ontvanger indien mogelijk naar uw favoriete snoepjes..

Controleer of u allergisch bent voor een ingrediënt, bijvoorbeeld noten, in welk geval u ervoor moet zorgen dat dit product niet in de chocolade zit. En het is beter om het niet te riskeren – en de champagne te versieren met lolly’s of karamelsnoepjes..

Starttips

Ananas is altijd als een bijzondere vrucht beschouwd, vooral in de Scandinavische landen. Het ziet er spectaculair uit als decoratie voor een feestelijke tafel. Maar vandaag kun je niemand verrassen met een gewone ananas, maar een cadeau gestileerd ervoor, ook met je eigen handen gemaakt, is een andere zaak.

Champagne en snoep zijn optimaal voor het maken van dergelijke geschenken, omdat ze tegelijkertijd aan twee vereisten voldoen:

 1. Niemand zal hoge kwaliteit snoep en alcohol weigeren.
 2. Het is het handigst om de oorspronkelijke vorm van het prototype te herhalen..

Voordat je ananas maakt van champagne en snoep, is het de moeite waard om masterclasses te bestuderen en alles voor te bereiden wat je nodig hebt. Er zijn verschillende manieren om zo’n geschenk te maken, maar de basis zal altijd een fles champagne zijn en voor decoratie heb je snoep nodig in mooie snoeppapiertjes. Hoeveel en wat – hangt af van de gekozen ontwerpoptie, maar in feite hangt het allemaal af van verbeeldingskracht en persoonlijke smaak.

Zoete verbruiksartikelen kiezen

Alle snoepjes voor het maken van decoratieve ananas zijn geschikt, maar het is het beste om je te concentreren op de voorkeuren van de persoon voor wie het geschenk is bedoeld, evenals op het ontwerp van snoeppapiertjes. Het hangt allemaal af van hoe realistisch “fruit” je uiteindelijk wilt krijgen. Meestal worden chocolaatjes gebruikt in gouden verpakkingen met een gele of bruine tint om een ​​naturalistische uitstraling te behouden. Maar het decor van witte, blauwe, zilveren, rode elementen ziet er ook prachtig uit..

een cadeau voor het nieuwe jaar

Of de snoepjes chocolade zijn of niet, is niet zo belangrijk. Het belangrijkste is dat hun vorm zo rond mogelijk is, maar de onderkant blijft plat. Dit is vooral nodig voor het gemak van bevestiging, maar ook voor de algehele esthetiek van de compositie:

 • Ferrero – gouden snoeppapiertjes passen in het ontwerp en de verfijnde smaak van snoep zal de persoon verrukken voor wie het geschenk is bedoeld.
 • Rafaello is een niet-standaard optie, omdat de afgewerkte ananas wit zal blijken te zijn, maar de smaak van deze snoepjes valt bij velen in de smaak. Bovendien is het voor een meisje bijvoorbeeld leuk om een ​​ananas van Rafaello-snoepjes in combinatie met haar favoriete mousserende wijn te krijgen, niet alleen voor het nieuwe jaar, maar ook voor Valentijnsdag of ter gelegenheid van een romantisch jubileum..
 • Gouden lelie – veel mensen houden van toffee in chocolade, en gouden snoeppapiertjes zullen de plechtigheid van het geschenk benadrukken. Plus – de beschikbaarheid van het product en het gemak om ermee te werken. Zo’n ananas wordt bijvoorbeeld een prachtig symbool van de herfstvakantie, bijvoorbeeld als cadeau voor een leraar op Teacher’s Day..

gouden lelie

Op een nota! Als uw budget het toelaat, kunt u zelfs handgemaakte chocolade kopen, verpakt in mooie folie..

Variaties met chocoladetruffels of zachte toffee Toffee zijn ook mogelijk, maar je moet dergelijke snoepjes vinden zodat snoeppapiertjes niet uit de algemene esthetiek komen. Als je je fantasie laat zien, zal het zelfs met rechthoekige snoepjes een aantrekkelijke compositie blijken te zijn.

Om één ananas te maken, heb je gemiddeld 50-100 stukjes snoep nodig, afhankelijk van de grootte.

Wat heb je nog meer nodig??

Omdat de fles champagne als basis van de compositie dient, moet je eerst beslissen wat voor fles het wordt. Het is beter om je te concentreren op de smaak van een persoon, maar ook op je eigen budget. Als er een verrassing is gepland voor het nieuwe jaar, kunt u kiezen voor een premium mousserende wijn, hoewel in de meeste gevallen elke wijn van hoge kwaliteit voldoende is. Als een persoon geen alcohol drinkt, kun je altijd een fles alcoholvrije champagne als basis gebruiken..

Ambacht

Naast de hoofdelementen heb je hulpelementen nodig:

 • Dik karton voor de standaard.
 • Decoratief groen lint voor toekomstige bladeren. Gebladerte kan ook worden gemaakt van decoratief papier zoals gegolfd of gemetalliseerd. Foamiran greens zien er indrukwekkend uit, maar je moet met dit materiaal kunnen werken. Snel en mooi zal het groene deel blijken te regelen met behulp van de tape “Aspidistr”.
 • Lijmpistool.
 • Scotch tape (normaal en dubbelzijdig), bloemencrêpe.
 • Organza of dun papier.

Op een nota! De hals kan worden versierd met een decoratief koord, sisal touw, satijnen lint.

Als je de “vrucht” een natuurlijke uitstraling wilt geven, kun je ter decoratie sisal of kokosvezel gebruiken. Allerlei strikken, linten, kralen zijn ook geschikt als extra decor..

ananas met champagne en chocolaatjes

Ananas gemaakt van snoep en champagne

Het ongebruikelijke ontwerp van de traditionele variëteit van de geschenkset is wijdverbreid onder de ambachtslieden. Het ambacht is snel en gemakkelijk gedaan, terwijl het er origineel, feestelijk uitziet. Er zijn verschillende manieren om ananas te maken van een fles champagne en snoep. Het wordt aanbevolen om alleen de juiste basis voor het geschenk, sieraden, aanvullende materialen te kiezen.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Het is wenselijk dat de fles mousserende wijn laag is, met een verlengde bodem. Dit zal het afgewerkte vaartuig uiterlijk dichter bij een exotisch fruit brengen. Als zo’n champagne niet bestaat, is het toegestaan ​​om er een te gebruiken en de karakteristieke volheid zelf te maken door extra volume toe te voegen.

Het meest realistische product wordt gemaakt van snoep in gele, groenachtige of bruine wikkels – Golden Lily, Ferrero Roche, Grand toffy, Creamo. Maar het is toegestaan ​​om te vervangen door andere. Dus ananas van Rafaello-snoepjes ziet er niet minder feestelijk uit. Om deze reden is het raadzaam om aandacht te besteden aan de voorkeuren van de ontvanger van het geschenk..

champagne ananas snoep

De aan- of afwezigheid van staarten op de wikkel doet er niet toe. Uitsteeksels op stukjes papier kunnen worden verborgen of gebruikt om holtes tussen snoepjes te maskeren.

Welke extra materialen en gereedschappen zijn nodig:

 1. Dubbelzijdige tape. Gewikkeld rond een fles voor het bevestigen van snoep.
 2. Scotch. Kan nodig zijn om volume te creëren.
 3. Toiletpapier of met de hand gewreven krant voor zachtheid. Geeft ananas rondheid, gebruikt met plakband.
 4. Dik en dik karton. Noodzakelijk om het ambacht duurzaam te maken. Het eindproduct blijkt vrij zwaar te zijn (binnen 2 kg), dus de fles moet waterpas staan.
 5. Crêpepapier of golfpapier. Gebruikt voor het frame, en kan ook dienen als decoratief element.
 6. Groene lint aspidastra. Simuleert echte bladeren, waardoor het maken van ananas veel gemakkelijker wordt. aspidastrale tape
 7. Bamboe (sisal)vezel. Helpt de losse plekjes tussen snoepjes te verbergen, geeft het product een natuurlijke uitstraling. sisal vezel
 8. Veelkleurige linten. Decoratief element, nodig om het afgewerkte vaartuig te versieren.
 9. Bloemen geel gaas. Gebruikt om wireframes te maken of voor decoratie.
 10. Groene ducttape. Het wordt aanbevolen om op het snoepje te plakken, zodat het voedingsproduct niet wordt beïnvloed door de temperatuur van de lijm. Helpt bij het verwijderen van snoeppapiertjes als het niet nodig is om holtes te vullen. Bevestigt gebladerte aan de hals van de fles.
 11. Thermisch pistool met lijmpatronen. Het is alleen mogelijk om een ​​stabiel, strak ontwerp te creëren als de details niet vallen of verschuiven onder het gewicht van het decor. Hete lijm doet het prima.. lijmpistool

  Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sterk ruikende giftige stoffen niet geschikt zijn bij het werken met voedsel..

 12. Schaar. Het gereedschap is nodig om onderdelen uit karton, papier, gaas en andere materialen te snijden.

Dit zijn slechts de meest voorkomende materialen die worden gebruikt om champagne en snoepananas te maken. Sommige ambachtslieden gebruiken ook organza, gewoon wit papier, vlechten, draden en glitter in hun ideeën. U kunt een uniek product creëren door de feestelijke set aan te vullen met een origineel decor.

Voor alle varianten is het aan te raden om vooraf een kartonnen basis op de bodem van de fles te lijmen. Om dit te doen, moet je een cirkel uit een dicht materiaal snijden, die 1 cm in diameter uit de wanden van de fles steekt. Vervolgens is het raadzaam om de blanco te lijmen met golfpapier en deze vervolgens stevig op de bodem van de mousserende wijn te bevestigen.

Frameloze manier

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om ananas te maken van champagne en snoep. De snoepjes worden direct aan de fles bevestigd. Om dit te doen, kunt u het beplakken met dubbelzijdig plakband of hotmeltlijm gebruiken. Het tweede materiaal heeft de voorkeur, omdat het vaartuig op deze manier sterker en stabieler wordt. Scotch heeft ook een pluspunt – snoep kan gemakkelijk van de ananas worden gescheurd en gegeten.

Het wordt aanbevolen om de snoepjes in de koelkast te koelen voordat u aan het werk gaat. Sommigen adviseren zelfs om het 10 minuten in de vriezer te leggen. Hierdoor worden zoetwaren tijdens het gebruik niet vervormd. Maar er is een klein nadeel – onder invloed van lage temperaturen is de chocolade bedekt met een witachtige bloei. Dit heeft op geen enkele manier invloed op de kwaliteit van de snoepjes, maar het vermindert de organoleptische kenmerken..

champagne ananas frameloze manier

De volgorde van het maken van ananas van champagne en doe-het-zelf chocolaatjes:

 1. Maak een kartonnen basis, lijm met geel of bruin golfpapier, bevestig aan een fles.
 2. Champagne kan worden voorverpakt met bamboevezel, waardoor er gaten ontstaan. Wikkel het materiaal met draden. Dit zal helpen om het probleem van holtes in de beginfase op te lossen..
 3. Bevestig vervolgens de snoepjes met een lijmpistool. Begin onderaan en stapel voorzichtig rij voor rij in een dambordpatroon.
 4. Knip blaadjes uit aspidaster of groen golfpapier. Er zijn 3-4 rijen plaatplaten van verschillende afmetingen nodig.
 5. Lijm de bladeren op stukjes isolatietape of bevestig het op een andere manier (dubbelzijdig plakband, thermisch pistool). Plaats de eerste rij 1 cm onder de opening van de fles, verdeel de rest gelijkmatig over de hals om een ​​dikke bos zonder gaten te krijgen.
 6. Versier de afgewerkte ananas met een strik of lint.

Op het frame

De handigste manier voor de ontvanger van het geschenk om ananas van champagne en snoep te maken, is door een frame van decoratief bloemengaas of crêpepapier op de fles te plaatsen. In de toekomst kunnen de snoepjes als een kous uit de champagne worden getrokken en kan de inhoud worden gedronken. In dit geval valt de hoofdbevestiging op de hals van de fles, dus er wordt speciale aandacht aan besteed..

champagne ananas op een frame

champagne ananas stap voor stap

Stapsgewijze uitvoering van het werk:

 1. Maak een kartonnen basis.
 2. Wikkel de fles stevig in crêpepapier, trek er lichtjes aan en maak het verpakkingsmateriaal recht. Laat ongeveer 1 cm lijm over en knip het overtollige weg. Plak het op, wacht tot het volledig droog is.

  De resulterende kous moet uit de fles worden verwijderd en erop worden gelegd. Je hoeft het niet te los te maken zodat het er niet afspringt, maar er mogen geen bijzondere problemen zijn als je de decoratie wilt verwijderen..

 3. Plak het snoep in een dambordpatroon in rijen vanaf de onderkant. Sluit de openingen met staarten van bruin papier, bundels sisalvezels of versier elk element extra met een bloemengaas.
 4. Maak een staart van groene aspidastral of crêpe bladeren, stevig vast op de hals van de champagne.
 5. Versier naar wens.

Hoe maak je een ananas rond als een echte??

Alleen bepaalde soorten mousserende wijn hebben een vorm die in de buurt komt van een exotisch fruit. De meeste flessen worden groter en groter. Het is ook niet altijd mogelijk om grote snoepjes te plakken die volume aan het ambacht kunnen toevoegen – mensen geven de voorkeur aan verschillende snoepjes..

In dergelijke gevallen kunt u gemakkelijk uit de situatie komen door de omtrek van de basis verder te vergroten. Dit vereist:

 1. Bedek de champagnefles met dubbelzijdig plakband.
 2. Rol meerdere lagen toiletpapier op.
 3. Fix met tape.
 4. Lijm de basis op de bodem en strek 1 cm uit over de hele omtrek van de fles.
 5. Bevestig snoep, maak een groene paardenstaart, versier.

Houd er rekening mee dat als je 50-100 snoepjes nodig hebt voor een gewone fles, er meer snoep nodig is bij een toename van het werkgebied van snoep.

voeg volume toe aan champagne ananas

DIY ananas met champagne en snoep

Ze voegen originaliteit toe aan de klassieke combinatie van chocolade en champagne door ananas in de compositie te verzamelen.

Om te werken heb je gereedschappen en materialen nodig:

 • een fles champagne;
 • favoriete halfronde chocolaatjes in een hoeveelheid van 100 stuks;
 • speciaal lijmpistool;
 • karton en een vel papier;
 • groen lint voor bladeren;
 • crêpe en tape.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap uit een fles maken. Masterclass voor beginners

De afgewerkte ananas wordt gestabiliseerd door een substraat onder de basis. De onderkant van de fles is gemarkeerd op het karton, de 1e cirkel is getekend. Om de 1e cirkel wordt een cirkel met een grotere diameter getekend. De buitenste cirkel is 1 cm groter dan de binnenste cirkel, uitgesneden. Een cirkel met een diameter groter dan de diameter van de kartonnen cirkel met 2 cm wordt uit floristische crêpe gesneden.

Zie ook: 3 recepten voor zelfgemaakte VD-40: goedkoper, effectiever, sneller dan gekocht

De cirkels zijn aan elkaar gelijmd, de randen van de crêpe cirkel zijn omwikkeld, gelijmd. De bodem van de fles is langs de rand ingevet met lijm, aan de zijkant van de kartonnen cirkel gelijmd, gedeeltelijk geplakt met crêpe.

De fles is stevig ingepakt met papier. Het papier is met tape vastgezet op een glanzende hals. Bloemencrêpe is op het papier gelijmd. Wanneer de meeste snoepjes zijn verwijderd, zal de fles gemakkelijk uit vorm raken..

De snoepjes moeten worden gekoeld voordat de ananas wordt geplukt. Ze zijn bevestigd met lijm. Lijm de 1e rij horizontaal op een kartonnen ondergrond. In de 2e rij worden snoepjes in een dambordpatroon op de crêpe geplakt. Voer alle volgende rijen op dezelfde manier uit..

Hierop moet je een paar centimeter snoepvrij papier laten liggen. Als het papier tussen de rijen snoepjes zichtbaar is, zullen lege staarten van snoeppapiertjes helpen om de holtes te verbergen..

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap uit een fles maken. Masterclass voor beginners

Ten slotte worden de bladeren gesneden uit een groen lint met puntige boveneinden. Bladeren worden rechtgetrokken met een schaar, gebogen naar het bovenste uiteinde. De bladeren zijn gelijmd aan de rand van het papier dat niet wordt ingenomen door het snoep. Dit gebeurt met een overlap in een cirkel. De onderste rij blaadjes zit verstopt onder snoepjes.

De bladeren moeten de hals van de fles volledig verbergen met de kurk. Als de bovenkant klaar is, is de ananas klaar..

Ananas gemaakt van snoep en champagne met je eigen handen wordt ook op een andere manier gemaakt. Een fles champagne is verpakt in groen glanzend papier. Bladeren plakken aan de nek.

Koele halfronde snoepjes. De staarten van de snoeppapiertjes zijn vastgelijmd aan de platte bodem van het snoepje. Snoep begint vanaf de basis van de bladeren aan de fles te kleven, waardoor de gewrichten sluiten. Snoepjes zijn strak gerangschikt in een dambordpatroon. Nadat we de bodem van de fles hebben bereikt, is het werk voltooid.

Ananasblaadjes kunnen ook gemaakt worden van snoep verpakt in groene snoeppapiertjes: maak kleine snoepjes stevig aan elkaar vast door de staarten van snoeppapiertjes met draad. Als het snoep groot is, wordt de draad verticaal door de gaten in de vrije delen van de verpakking geleid.

Videovoorbeelden

Dit is de meest veelzijdige en opvallende optie voor het decoreren van een champagnefles voor het nieuwe jaar. Voor de productie heb je nodig:

 • snoepjes in groene wikkels;
 • Champagne;
 • goud of rood lint;
 • lijmpistool.

Hoe doe je:

 1. Haal de etiketten van de fles.
 2. Neem één snoepje per keer en gebruik lijm om het zo dicht mogelijk bij elkaar op de fles te bevestigen. Probeer rechte rijen te maken.
 3. Wanneer het hele gebied is gelijmd, blijft het alleen om de toekomstige verrassing te versieren met een lint, waarbij een mooie grote strik aan de voorkant wordt vastgemaakt.

Voorbeelden met verschillende snoepjes

Zo’n mooie en heerlijke ananas kan niet alleen worden gemaakt van snoepjes met gouden snoeppapiertjes, maar je kunt ook degene gebruiken die je lekker vindt: Ferrero Roche, Rafaello, Nuga, etc..

Een andere decoroptie

versier een fles champagne prachtig met snoep

Nog maar een paar jaar geleden werd het maken van snoepboeketten ongelooflijk populair. Het is niet verwonderlijk dat dergelijke bloemen onderdeel zijn geworden van het decor en andere producten. Bijvoorbeeld flessen. Toegegeven, in dit geval moeten de bloemen meerdere keren minder worden gemaakt, letterlijk 3-7 stuks zijn voldoende. Hoe versier je een champagnefles met snoep? We maken bloemen van golfpapier, steken er snoep in en gebruiken een heet pistool om dit decor op de fles te bevestigen. Je kunt zo’n decoratie aanvullen met doornen gemaakt van inpakpapier. We rollen de kegels op en lijmen ze aan de onderkant van de fles. Om de samenstelling van bloemen en doornen op de een of andere manier te verenigen, maken we bladeren van groen doorschijnend papier. We lijmen ze tussen het verspreide decor. Als extra decoratie kunt u tarweaartjes of gedroogde bloemen gebruiken..

Ananas met mandarijnen en champagne

Snoep is niet het enige dat de vrucht karakteristieke bultjes kan geven. Vaak worden in plaats van snoep kleine mandarijnen gebruikt. Zo’n geschenk zal vooral relevant zijn voor het nieuwe jaar..

Stap voor stap ananas maken van mandarijnen en champagne:

 1. Maak een kartonnen basis onder de bodem. In dit geval hoeft u geen cirkel uit karton te snijden die groter is dan de onderkant zelf. Genoeg vlak oppervlak bedekt met golfpapier.
 2. Maak een kous voor champagne van geel of bruin golfpapier, lijm.
 3. Bind elke mandarijn kruiselings met touw, plak rond de cirkel in een dambordpatroon zoals snoepjes in de vorige voorbeelden.
 4. Versier de ruimtes tussen fruit met bamboevezel.
 5. Maak een groene staart van aspidaster.
 6. Versier naar wens met een lint of strik.

mannelijke inrichting

Bij het decoreren van champagne is het belangrijk om neutraal te zijn en niet te overdrijven, aangezien de meeste mannen terughoudendheid prefereren. Hieronder vindt u ideeën voor het versieren van een cadeau voor mannen en stapsgewijze masterclasses over de uitvoering ervan..

Rok

Een strikt en tegelijkertijd elegant cadeau is perfect om aan de baas te presenteren. Om het te maken, heb je nodig:

 • een kleine ronde of vierkante doos;
 • een fles champagne;
 • Kerstversieringen en kralen;
 • vuren tak of grote bladeren;
 • lijmpistool;
 • Dubbelzijdige tape;
 • gouden lint;
 • schaar;
 • potlood;
 • Merci chocolade.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Draai de doos ondersteboven, plaats de fles erop en omcirkel de bodem met een potlood. Knip voorzichtig een rond gat langs de omtrek met een schaar en plaats de champagne in de doos. Knip twee stroken goudband af en plak ze rond de nek en het lichaam zodat de uiteinden in een neerwaartse driehoek samenkomen, zoals op de afbeelding. Het blijkt een imitatie van een rokkostuum.

Laten we beginnen met het versieren van de doos. Bedek het met dubbelzijdig plakband en begin één voor één Merci-chocolaatjes of andere rechthoekige snoepjes te bevestigen, zolang ze maar lang en smal zijn. Laten we de ruimte rond de fles versieren. Gebruik een lijmpistool om ballen van verschillende diameters in verschillende lagen te fixeren, voeg een paar bladeren of naaldtakken toe, je kunt bovendien versieren met kegels.

Het blijft om een ​​breed gouden lint om de chocoladedoos te binden – en het cadeau is klaar.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Liaan

Snoepjes in de vorm van een wijnstok zien er erg leuk uit. Hiervoor heb je nodig:

 • een fles champagne;
 • lijmpistool;
 • ronde chocolaatjes;
 • gekleurde folie;
 • schaar;
 • vulmiddel;
 • groen gekleurd papier.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Snijd de folie of ander glanzend papier in vierkanten. Wikkel elke chocoladereep in een wikkel en zet vast door de uiteinden in een tourniquet te draaien. Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, koop dan meteen Ferrero Rocher-snoepjes. Print het druivenbladpatroon uit en teken met potlood over op dubbelzijdig groen papier. Voorzichtig knippen met een schaar.

Snijd een stuk schuim of een ander vulmiddel met een administratief mes, waardoor het een driehoekige vorm krijgt. Snijd de randen een beetje bij en verwijder eventuele scherpe hoeken. Lijm het vulmiddel op het lichaam. Begin vervolgens met het bevestigen van de snoepjes langs de buitenwanden van het schuim en bevestig ze vervolgens aan het hele oppervlak..

Versterk de gesneden bladeren bovenop de resulterende wijnstok en knoop een grote strik van een breed gouden lint.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Vrouwelijke versie

Nieuwjaarsgeschenken voor vrouwen vereisen een zorgvuldige gedachte en een zorgvuldige uitvoering. Hoe helderder en schitterender het heden, hoe prettiger het is om het te ontvangen. Overweeg verschillende opties voor prachtig ontworpen champagneflessen.

Met klatergoud

Een zeer gebruiksvriendelijke versie die binnen enkele minuten kan worden gedaan. Om het te maken heb je nodig:

 • een fles champagne;
 • lang groen klatergoud;
 • kleine kerstbal;
 • boog;
 • ovaalvormige snoepjes van elke kleur;
 • Dubbelzijdige tape.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Dek de fles mousserende drank volledig af met dubbelzijdig plakband. Begin vanaf de onderkant en breng klatergoud in een cirkel aan zodat er geen gaten zijn. Ga verder omhoog totdat je het einde van de nek bereikt. Snijd de rest af. Plaats een kerstboomspeelgoed of bal op de bovenkant.

U kunt een lijmpistool of, nogmaals, dubbelzijdig plakband gebruiken om de chocolaatjes vast te zetten. Om de versieringen mooi aan de “kerstboomtakken” te laten hangen, wordt er lijm op de punt van het snoeppapiertje aangebracht, waarna het snoepje op het lijfje moet worden vastgemaakt en lichtjes bedekt met klatergoud.

Het blijft om het geschenk te versieren met een strik of andere decoratie – en je kunt presenteren.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Met bloemen

Als u een universeel geschenk wilt presenteren dat alle hoofdattributen combineert in de vorm van champagne, chocolaatjes en bloemen, dan is deze optie iets voor u. Om zo’n compositie te maken, moet u het volgende kopen:

 • een fles champagne;
 • ronde chocolaatjes;
 • kunstbloemen;
 • spiesjes;
 • decoratief gaas;
 • lijmpistool;
 • een stuk piepschuim;
 • lint voor decoratie.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Om te beginnen wordt een stuk rechthoekig vulmiddel genomen en wordt er een gat in gesneden voor een fles champagne. De drank moet in een decoratief gaas worden gewikkeld en voorzichtig in de vuller worden gestoken. De onderkant van de standaard moet worden omwikkeld met tape en worden vastgezet met een lijmpistool.

Laten we voor bloemen zorgen. Neem een ​​​​knop en plaats deze op een houten spies of tandenstoker. Steek de chocolade erin, deze kan worden bevestigd met lijm of dubbelzijdig plakband. Vorm ongeveer 11-13 soortgelijke bloemen, afhankelijk van de grootte van de stand. Begin met decoreren. Steek de resulterende bloemen één voor één in de vuller, beginnend vanaf de onderkant, totdat het hele oppervlak bedekt is. Steek de bladeren in de openingen, ze zullen het vaartuig aanvullen.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Met “Rafaello”

Raffaello-kokossnoepjes zijn een van de meest populaire geschenken voor het nieuwe jaar. Een sprankelend drankje versierd met deze lekkernij zal een prachtig geschenk zijn. Voor decoratie heb je nodig:

 • gekleurde tape van goud of zilver;
 • steentjes;
 • Raffaello-snoepjes;
 • breed satijnen lint / organza / bloemenmateriaal;
 • lijmpistool;
 • boog.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Om het werk gemakkelijker te maken, kunt u in plaats van een lijmpistool dubbelzijdig plakband gebruiken. Vouw de stof dubbel en naai de randen om het volume te behouden. Versier de hals van de fles met gouden tape zodat de uiteinden de vorm hebben van een pijl die naar beneden wijst. Maak enkele van deze lagen.

Wikkel het lichaam in met dubbelzijdig plakband, of maak meerdere punten met lijm. Leg de eerste laag stof eronder. Lijm er een rij Raffaello bovenop en wissel het decor af met snoepjes tot je de bovenkant van de fles bereikt. Versier de stof met strass-steentjes en versier de hals met een strik.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Hartvormige chocolaatjes

Het is beter om zo’n geschenk aan je geliefde vrouw, moeder of zus te geven, omdat de andere persoon je gewoon verkeerd kan begrijpen..

Het mooie en romantische ontwerp van een fles champagne met melkchocolade in de vorm van een hart zal helpen om je gevoelens te uiten en je soulmate te plezieren. In dit geval wordt aanbevolen om champagne te selecteren met een gekleurde hals van roze of rood..

Om zo’n compositie te maken, moet u kopen:

 • Champagne;
 • kleine doos;
 • plakband;
 • vulmiddel;
 • knutselpapier;
 • transparant inpakpapier;
 • houten spiesen;
 • hartvormige pralines in een gouden, roze of rode wikkel.

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Allereerst moet je de doos versieren met een breed lint dat is vastgebonden met een mooie strik. Vervolgens moet u de omtrek van de fles op de vuller markeren en de sjabloon voorzichtig snijden met een administratief mes. Plaats de standaard in de doos en plaats de champagne erin. Trouwens, voor dit geschenk is het beter om een ​​kleinere fles te kiezen, zodat de snoepjes het kunnen bedekken..

Laten we nu naar de chocolade gaan. Snijd het kraftpapier in grote vierkanten en het inpakpapier in kleine. Wikkel de chocolade in een transparante wikkel en draai de tourniquet waarin de spies wordt gestoken. Zet vast met plakband. Nu moet je elke spies in kraftpapier wikkelen en in de vuller steken. Er moeten twee rijen chocolaatjes zijn..

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

Hoe mooi is het om een ​​cadeau in te pakken

Voor zo’n geschenk is geen extra verpakking nodig. Maar als je voor de bezorging moet zorgen voor de veiligheid of als je een verrassing wilt maken zonder reclame te maken voor de inhoud, kun je de ananas het beste in een rol golfpapier wikkelen. U kunt floristische film gebruiken. Het is het beste om de bovenkant van de verpakking te versieren met een decoratieve strik, een koord of lint.

Wie kun je geven?

Ananas gemaakt van snoep en champagne is een universeel geschenk. Dit kan worden gepresenteerd:

 • Collega’s of manager.
 • Vriendin of vriendin.
 • Aan de leraar of de behandelend arts.
 • Mama of oma, al zullen papa’s en opa’s ook een lief cadeau met een sprankelende verrassing niet weigeren.

Liefhebbers van snoep en champagne zullen blij zijn met zo’n verrassing.

Originele cadeaus worden het meest gewaardeerd. Het is de moeite waard om een ​​paar uur vrije tijd door te brengen om dierbaren of collega’s te verrassen. Het belangrijkste is dat u niet op het nieuwe jaar hoeft te wachten, een verrassing is geschikt voor elke vakantie of speciale gebeurtenis.

Ananas van snoep en champagne – foto-ideeën voor doe-het-zelf knutselen

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video

DIY-ananas van snoep en champagne: stap voor stap een fles maken - een masterclass voor beginners, foto, video