Op welke leeftijd beginnen met het leren van het vak?

Kralen is toegestaan ​​vanaf zeven jaar, wanneer het kind al naar school gaat en gewend is om lang aan tafel te zitten. Om kinderen voor deze vaardigheid te interesseren, begint de leerkracht met een inleidend betoog. Het omvat de geschiedenis van de opkomst van kralen, welke kenmerken de overhand hebben in verschillende landen, vertellen over de weeftechnieken.

Bij de introductieles krijgen kinderen kant-en-klaar kralenwerk. Een inleidend woord en een demonstratie van ambachten kunnen creativiteit boeien en het doel van het werk aangeven.

Voor beginnende kinderen is de les opgebouwd met een analyse van basisconcepten:

 • wanneer ze een draad als basis nemen, geen draad;
 • welke kenmerken tijdens het weven komen tot uiting in een nylondraad;
 • wat is het verschil tussen speciale kralennaalden en gewone kralen?.

In de eerste lessen worden kralen vervangen door kralen, ze zijn prettig in de hand te houden en met elkaar te verbinden. Zodra ze de techniek een beetje onder de knie hebben, schakelen ze over op kralen. De eerste oefening is het rijgen van veelkleurige kralen aan een touwtje. Je kunt één toon gebruiken, maar de taak zal interessant zijn en de kinderen zullen snel de basis van het weven onder de knie krijgen als de draad wordt omgezet in een gestreepte rups of een regenboog.

In de tweede les pakken ze al een draad en maken er structuren op. Je kunt kits kopen voor creativiteit met diagrammen of ze zelf maken.

Kralen voor jongere kinderen is gebaseerd op eenvoudige patronen, omdat deze schoolkinderen snel moe worden, hun aandacht hebben versnipperd en gebrek aan doorzettingsvermogen hebben. Met kinderen van zeven jaar maken ze een bloem, een hart, een ring, een vlinder.

Hoe kralen te kiezen om te weven?

Bij het kiezen van kralen om een ​​product te maken, moet je begrijpen wat de meester ervan gaat maken. Voor het maken van sieraden, bloemen of haken heb je verschillende kralen nodig.

Het assortiment kent variaties in fabrikant, vorm, samenstelling en maat. Glaskralen worden als de meest duurzame beschouwd, Japanse kralen zijn gladder en benzinekleuren zijn het meest persistent. Maar zelfs kralen van lage kwaliteit kunnen nuttig zijn bij het weven, bijvoorbeeld in koraal.

kraal maat:

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

Gebruik de standaardtabel op de foto om de maat van de kralen te bepalen.

Het geeft de diameter van de kralen aan van 1 tot 24 en mm. Het eerste getal is het geschatte aantal kralen dat in 1 inch past.

Als je kralen op een rij met gaten naar boven op een inch-liniaal zet, kun je bepalen met welke maat de kralen overeenkomen doordat er zoveel stukjes in 1 inch passen.

Maat 24 is bijvoorbeeld ongeveer 24 stuks met een diameter van 0,98 mm.

Het is onmogelijk om de exacte grootte van de kralen te bepalen, omdat de productie van zo’n klein materiaal niet tot op een honderdste millimeter nauwkeurig kan worden aangegeven..

Daarom zal er altijd een kleine fout in de metingen zijn..

Soorten kralen

Naast de grootte van de kralen, kan deze ook worden ingedeeld op fabrikant en vorm.

Kralen zijn:

 • rond (met afgeronde wanden);
 • hex;
 • cilindrisch;
 • in de vorm van een donut;
 • bugels zijn lang;
 • glazen cabine;
 • zand.

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

Volgens het materiaal zijn kralen:

 • glas;
 • keramiek;
 • plastic.

Grote fabrikanten van kralen:

 • China;
 • Tsjechisch;
 • Japan.

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

Chinese kralen zijn de goedkoopste, maar ook de meest ongelijke

Chinese rocailles zijn de goedkoopste en meest ongelijke van allemaal. Hetzelfde wordt ruwweg gemaakt door India en Taiwan. Het wordt verkocht in grote verpakkingen van 50 g..

Je kunt het gebruiken om precieze sieraden te maken, bijvoorbeeld vlechten, geweven eieren, maar je moet zorgvuldig kalibreren en kralen van vergelijkbare grootte selecteren. Het is het meest geschikt voor het maken van bomen, ragfijne kettingen en andere weefsels waar een perfecte maatvoering niet nodig is..

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

Tsjechische kralen zijn kwalitatief geverfd

Tsjechische kralen zijn gladder en hebben een hoogwaardige kleur. Het wrijft niet af in de handen, het geeft goed glans. Elk sieraad kan ervan worden geweven, de maatfouten zijn zo onbeduidend dat het onmogelijk is om met het blote oog te bepalen.

Japanse kralen zijn de meest nauwkeurige van allemaal. Ze maken het volgens de modernste technologieën en kalibreren elke kraal met computerprecisie. Het is het meest geschikt voor het weven van mozaïek, het maken van dikke gekleurde vlechten, het vlechten van eieren en andere items die maximale kraalidentiteit vereisen..

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

Japanse kralen zijn een van de beste

Bovendien hebben Japanse kralen een breder gat dan de rest, waardoor je meerdere keren een draad of vislijn kunt rijgen zonder bang te zijn dat de kraal zal barsten..

Glaskralen zijn de sterkste en meest duurzame. Maar bij het kiezen van een glazen cabine moet er rekening mee worden gehouden dat het gevaar bestaat dat de werkdraad wordt doorgesneden met de ongesneden randen van de kralen. Plastic kralen zijn meestal groot en geschikt voor het maken van goedkope sieraden en producten, omdat plastic er zelf goedkoop uitziet. De verf erop is over het algemeen niet duurzaam..

Kalibratie

Als de financiën het desondanks niet toelaten om dure gekalibreerde kralen te kopen, dan zijn er verschillende manieren om Chinees te kalibreren. Een daarvan is om zoveel mogelijk kralen aan een lange naald te rijgen en op het oog de stukjes te sorteren die op maat passen. U kunt dezelfde optie op een liniaal plaatsen en de correspondentie nauwkeuriger zien..

Stap voor stap kralen maken voor beginners met een foto, een diagram. Bloemen, armbanden, dieren

U kunt kralen ook thuis kalibreren.

Sommige ambachtslieden vinden ingenieuze zeefjes uit blikken uit en maken gaten met een priem van de diameter die nodig is. Met deze methode kunt u grote en kleine kralen kalibreren uit een algemeen pakket Chinese kralen..

Basis weeftechnieken (schema’s)

Kralen voor kinderen, patronen waarvoor je kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment, is een nuttige bezigheid. Er zijn verschillende technieken.

Mozaïek techniek

Bij het beheersen van de vaardigheden van het weven van mozaïekkralen, moeten kinderen de meest toegankelijke patronen voor waarneming worden aangeboden. Een onderscheidend kenmerk is de uitlijning van de kralen in een duidelijk dambordpatroon. Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen twee soorten mozaïeken.

Zelfs mozaïek weven

Bij het kiezen van de 1e rij moet er een even aantal kralen zijn.

Zou nodig hebben:

 • ronde kralen van dezelfde grootte;
 • sterke draad;
 • dunne naald, geschikt voor de diameter van de kralen.

Kralen voor kinderen. Eenvoudige patronen voor beginners die dieren, sleutelhangers, bloemen weven

Volgorde aanbrengen in:

 1. Op de draad is het raadzaam om eerst 1 stopkraal te draaien, die op een afstand van ongeveer 7-8 cm van het uiteinde wordt verschoven. Er wordt 2 keer een naald doorheen gehaald. In de toekomst wordt deze kraal verwijderd..
 2. Een duidelijk aantal kralen zijn geregen. In het voorbeeld is dit nummer 10.
 3. Vervolgens wordt 1 kraal op de naald gezet en door het gat van de tweede kraal uit de set gehaald. Herhaal dit, sla 1 stuk over. Na deze actie worden er 3 rijen van elk 5 kralen gevormd.
 4. De vergrendelingskraal wordt verwijderd en de uiteinden worden vastgebonden om 1 stuk vast te zetten en verder op te pakken, waarbij de naald door elke uitstekende kraal wordt geleid.

Oneven mozaïek weven

Bij het rijgen van de 1e rij is een oneven aantal kralen nodig. U moet ook de in elkaar grijpende kraal bevestigen om het werk te vergemakkelijken..

Kralen voor kinderen. Eenvoudige patronen voor beginners die dieren, sleutelhangers, bloemen weven

Kralen voor kinderen. Vreemd geweven patroon.

Volgorde aanbrengen in:

 1. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om 7 kralen te bellen.
 2. Vervolgens wordt de naald in de 3e kraal vanaf de rand gestoken, 1 stuk wordt geregen en gaat op dezelfde manier verder tot het einde van de rij.
 3. Hier ontvouwen ze zich, rijgen de kralen en weven ze door de uitstekende kralen van de vorige rij.

Herhaal alle acties, focus op het diagram.

Weefmethoden

Om iets moois te maken, moet je beslissen over het weefpatroon, grote kralen kopen. Voor de allerkleinsten en onervaren is het beter om te beginnen met volumineuze producten. Ze vereisen geen superieure vaardigheid. Er wordt een minimum aan tijd besteed aan het invullen ervan..

Soorten kralen

Er zijn verschillende regels voor het kiezen van verbruiksartikelen:

 • de kleur en vorm van de kralen moeten overeenkomen met het patroon;
 • gebrek aan defecte onderdelen;
 • kraal nummer.

Beginners zijn beter af met draad. Ze modelleert, in tegenstelling tot vislijn, gemakkelijk de contouren van verschillende objecten. Het wordt bovendien aanbevolen om een ​​set naalden te kopen. De belangrijkste methoden van kralen: mozaïek, baksteen, cirkel. Mozaïek weven wordt beschouwd als een eenvoudige techniek voor het maken van verschillende producten..

Kralen voor beginners

Principes van de schakeling:

 • het uitvoeren van werk op één draad;
 • het aantal kralen is een veelvoud van twee;
 • het vierde canvas bestaat uit een even aantal kralen van de eerste rij;
 • de tweede rij begint met een set van één kraal, en dan nog een, maar vanaf het einde van het niveau;
 • de volgende kraal wordt getrokken en de naald wordt vanaf het einde van de rij door 4 gehaald.

De rij eindigt met het eerste element geregen op een draad. Het kan worden onderbroken als er zigzagbewegingen worden gemaakt door alle niveaus..

Bakstenen schema

Het weven van baksteen wordt, in tegenstelling tot mozaïek, in een andere richting uitgevoerd en kost veel tijd. Vanwege de gelijkenis worden de schakelingen vaak in hetzelfde product gebruikt..

Eieren maken van kralen: een eenvoudig schema

Wevende muur

Baksteenkralen:

 • de eerste rij is gemaakt van vijf kralen;
 • Er worden 2 stukken op de draad gezet en dan 3;
 • de naald gaat door de tweede tegenover het weven en 3 in beweging;
 • de naald gaat door 4 kralen en dan door 3, maar in de andere richting.

De laatste stap wordt uitgevoerd met betrekking tot 5 kralen. De naald keert terug naar de startpositie en telt af door alle kralen. De tweede rij wordt indien nodig uitgebreid. Om dit te doen, moet u 2 stuks toevoegen. Na het naaien wordt de draad door een andere kraal van de 2e rij getrokken.

Kat met kralen

Als de zesde wordt getypt, wordt de naald met de draad van boven naar beneden door de 5e kraal gestoken en door de 4 eerste twee niveaus teruggetrokken. De uitbreiding van het canvas wordt uitgevoerd op het 2e en 3e niveau en na het vierde wordt het smaller: de eerste twee stukken worden geregen en de steek wordt onder de draad uitgevoerd. Elementen 6-7 zijn verbonden in de vierde rij en op het tweede en vijfde niveau keren ze terug naar hun oorspronkelijke positie.

Cirkel en parallel

Om een ​​dier of een bloem te maken moet men het cirkel- of frans weven onder de knie hebben. Dikke draad wordt gebruikt voor de basis van het laatste element. Aan de basis zijn kralen geregen en vanaf de onderkant is een dunne staaf met kralen bevestigd. Twee draden moeten parallel worden geplaatst en met één krul aan elkaar worden vastgemaakt. Op deze manier worden bogen verkregen.

Frans weven

Een andere draad wordt aan de achterkant van de staaf bevestigd en aan de hoofdstaaf bevestigd. Om een ​​laken te krijgen, moet je verschillende van deze bogen weven. Hun bevestiging wisselt van bovenaf en vervolgens van onderaf. De draad van de laatste rij wordt met twee windingen vastgezet. Ongeveer 0,5 cm van het uiteinde van de draad is gebogen in de decoratie.

Een interessante selectie van weinig bekende historische feiten over kralen

Het is gemakkelijker voor een kind om een ​​dierenfiguur te weven met een parallelle techniek. In dit geval zijn de elementen van de eerste twee niveaus aan één kant geregen en de tweede is gericht naar de eerste rij, maar door de details van het 2e niveau. De rijen worden naar het midden van de lijn getrokken. De tips worden aan weerszijden van het speelgoed naar buiten gebracht. Met deze techniek kunt u platte en driedimensionale producten maken..

Kralen voor beginners

Kruis en boom

Om mooie dingen te maken, heb je de volgende verbruiksartikelen en gereedschappen nodig: stenen, kralen, armbanden, kettingen, kleine en grote naalden, vislijn, draad, potlood, schaar, geruit notitieboek voor diagrammen. Om de beading correct en stap voor stap uit te voeren, wordt aanbevolen om een ​​werkplek voor te bereiden: een tafel, een lamp.

Beginners moeten beginnen met eenvoudige producten – armbanden, flagella. Ze kunnen worden gedaan in een kloosterstijl..

Kruispatroon met kralen

Dergelijk weven is gemakkelijk voor beginners om te leren:

 1. Er worden 4 stuks op de lijn gezet.
 2. Het ene uiteinde is aan weerszijden van de laatste kraal in de andere richting geregen. Op deze manier wordt een kruis verkregen..
 3. Zet 1 stuk rechts aan en 2 links.
 4. Het rechter uiteinde wordt door de laatste kraal gehaald..

Volgens het patroon moet je weven tot het einde van de rij. Vervolgens worden 3 stukken aan de rechterkant geplaatst. Het daaropvolgende weven wordt zo uitgevoerd dat de bovenste kralen van de 1e rij zich aan de basis van een ander niveau bevinden. Het handwerk gaat volgens dit principe door totdat het vereiste aantal rijen is gemaakt..

Kralen voor de echte beginners

Beginners zullen snel de techniek van het maken van een boom kunnen leren:

 1. Voor de bladeren wordt de draad in stukken van 80 cm . gesneden.
 2. Je hebt 7 cm groene kralen nodig.
 3. Een streepje van 20 cm wordt waargenomen vanaf de rand van de draad.
 4. Twists zijn gemaakt van 3 stuks.
 5. De draad is zigzag gedraaid.

Zeven takken worden gecombineerd tot één compositie. Om te voorkomen dat de boomstam dun wordt, heb je een bloementape nodig die om de basis wordt gewikkeld. De resulterende boom wordt geplant op gips in een pot. Je kunt met een markeerstift strepen tekenen die berkenbast imiteren.

Roos en kerstbal

Stap voor stap kralen maken

Beginners kunnen met hun eigen handen een eenvoudige roos of violet maken. Voor de basis van de bloem moet je een draad van 10 cm afsnijden en voor de stengel – 50 cm, aan de basis worden 5 kralen geregen. Kralen worden verzameld op 2/3 van de draad om een ​​boog te vormen. De knop bestaat uit 5 bogen.

Wat u moet weten bij het decoreren van een kralenharnas met pin-eindschakelaars?

De bloembladen worden op dezelfde manier verzameld. Om een ​​​​scherpe vorm te geven, wordt aanbevolen om ze op de as te verbinden, waarbij een hoek van 45 graden wordt aangehouden. In de volgende stap wordt de roos geoogst. 3 bloembladen zijn horizontaal gebogen, maar in tweeën gebogen. Tegelijkertijd buigen ze iets naar buiten. Om te voorkomen dat het midden afbrokkelt, wordt de draad stevig samengedrukt. De bloembladen zijn met flossdraden aan de stengel gebonden.

Een andere originele kralenversiering is een kerstbal. Om het te maken worden kleine kralen en 2 vislijnen van 3 cm lang gebruikt.Het transparante decor is door twee vislijnen geregen. Vervolgens worden de kralen afzonderlijk aan elk stuk vislijn geregen. Om de kern te maken, rijg je twee lijnen door de witte kralen. Elk stuk is geregen door 2 blauwe kralen. Dit principe wordt gevolgd totdat de resterende links zijn gemaakt..

Zorgvuldige voorbereiding

Om een ​​​​gepland evenement te starten, moet men niet nalaten om zorgvuldig over alle nuances na te denken, de lege plekken zullen helpen om alle acties correct te coördineren om het eindresultaat te bereiken. Aan de vooravond van de vakantie kun je letten op allerlei patronen van een kerstboom gemaakt van kralen, het gemaakte ding past in het plechtige interieur van elke kamer.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Benodigd gereedschap

Gereedschappen en verbruiksartikelen worden van tevoren voorbereid, handwerkwinkels bieden een goede selectie componenten tegen betaalbare prijzen. Om de beginfase van het ontwerpen van nieuwjaarsambachten van kralen te starten, hebt u het volgende nodig:

 1. Basismateriaal in verschillende tinten.
 2. Basis in de vorm van een vislijn of draad.
 3. Tang, briefpapiermes, naalden.
 4. Kwaliteitslijm, verf of lak.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

De afmetingen van elk detail moeten worden aangepast aan de optie die u leuk vindt, het zal moeilijk zijn om te kiezen, aangezien er een groot aantal landen is die allerlei soorten kleuren aanbieden en elk van hen is ongewoon mooi van uiterlijk.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Je kunt thuis naar draad zoeken, het is mogelijk dat er in de garage of kast een streng van geschikte dikte is, die al lang vergeten is. DIY-kralenambachten, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp, kunnen het gebruik van verschillende hulpgereedschappen vereisen, één ding is zeker, elke persoon moet degene kiezen die voor hem geschikt is om mee te werken. Tang kan worden vervangen door rondbektang, schaar komt om het mes te vervangen.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Werkmomenten

Spectaculaire composities met volumineuze figuren zullen kralenambachten voor het nieuwe jaar nog aantrekkelijker en schattiger maken. Beginners in deze branche kunnen zich wenden tot de schema’s en zich houden aan de aanbevelingen, het proces zal soepel en natuurlijk verlopen.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Om vertrouwd te raken met een dergelijk document, is het belangrijk om de regels voor het lezen van de instructies te begrijpen, met behulp van cijfers erin, wordt de volgorde van het rijgen van kralen bepaald.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Manipulaties met een naald bij het maken van kerstboomversieringen van kralen zullen worden weergegeven in de vorm van pijlen in de richting van het scherpe uiteinde, de rij observeren en alle kleuren correct combineren, het eindresultaat zal u zeker verrassen met zijn schoonheid.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Als de overvloed aan pijlen of symbolen niet helemaal duidelijk wordt, kun je de videomasterclass bekijken, alle vragen en misverstanden van sommige punten lijken niet zo onoverkomelijk.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Idee voor beginners

Beginners moeten hun handen onder de knie krijgen voordat ze aan serieuze en complexe ontwerpen beginnen, zelfvertrouwen en ervaring zullen erg nuttig zijn. Zodat ambachten gemaakt van kralen en draad de wens om te oefenen niet ontmoedigen, moet je beginnen met armbanden, ze zijn heel eenvoudig uit te voeren, maar in kennis van de techniek zijn ze onvervangbaar.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Eerst wordt aan een van de uiteinden een lus gemaakt, hierdoor vallen de geregen elementen niet uit en begint de vorm te verschijnen. Door alle kleuren en maten te combineren, kunt u beginnen met het monteren van de armband, gewone foto’s van het voltooide model helpen goed bij het werken aan ambachten van kralen.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Belangrijk! Het is voldoende om de foto voor je op tafel te leggen en alle stappen te nemen om je doel te bereiken.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Je kunt verven combineren in armbanden, geleid door persoonlijke voorkeuren, als dit een toekomstig cadeau is voor een geliefde, moet je zijn meest favoriete tinten kiezen. De laatste stap is om alle elementen met een lus te bevestigen, het laatste stuk te rijgen, een uniek en onnavolgbaar ding is klaar.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Verschillende nuances

Bij het nemen van de eerste stappen naar succes in ambachten voor het nieuwe jaar van kralen, is het beter om de voorkeur te geven aan grote details, nadat je op grote kralen hebt getraind, zal het werken met kleine niet langer zo nauwgezet lijken.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Om de materiaalkosten tijdens de bespantraining te verlagen, kunt u Chinese elementen kopen, de producten zijn niet helemaal geschikt voor professionele en complexe manipulaties. Van de minnen is het vermeldenswaard:

 1. Verschillende diameters van werkstukken in één bundel.
 2. Na verloop van tijd verliest het voltooide kunstwerk zijn rijkdom..
 3. Breekbaarheid.

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Lus weven

We zullen dit werk uitvoeren met behulp van de lusweeftechniek. Dit is de eenvoudigste techniek die u kunt gebruiken om platte ambachten te maken. Deze techniek heeft ook zeer eenvoudige weefpatronen. Om de technieken van lusweven onder de knie te krijgen, hebben beginners nodig:

 1. Kralen;
 2. Draad;
 3. Tang of schaar.

We beginnen een lus te vormen en typen op de draad het vereiste aantal kralen voor het onderdeel. Daarna geven we de draad de vorm van een lus en handelen op een van de volgende manieren:

 1. We draaien de uiteinden van de draad eronder onder de kralen om het te fixeren (zie figuur 1-a);
 2. Het is noodzakelijk om de draad door het gat van één kraal aan één kant te leiden (Figuur 1-b);
 3. We passeren beide uiteinden kruiselings door één kraal, van verschillende kanten (Figuur 1-c).

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

Begrijp dat een segment kan dienen om één lus te voltooien, of u kunt er twee of meer lussen op maken (Figuur 2). Elementen van bloemen en bomen, bloemblaadjes en bladeren, worden heel vaak geweven met behulp van de lustechniek. Maar als individuele elementen helemaal niet moeilijk zijn om uit te voeren, dan zijn er een groot aantal nodig om bomen en bloemen te maken, wat betekent dat je geduld moet hebben.

Speelgoed maken

Een krokodil is een eenvoudig stuk speelgoed. Het kan van kralen worden gemaakt als je een specifiek patroon volgt. Kralen met een donkere kleur worden voorlopig door de draad geprikt. Deze methode creëert de neus van een krokodil. Om het te repareren, wordt parallel weven gebruikt in het midden van het segment..

Krokodil kraal

Het ene uiteinde van de lijn wordt opgevangen door 2 groene kralen, die naar de tuit worden getrokken. Er wordt een tweede stuk lijn in geïntroduceerd. Na het repareren wordt het tweede niveau verkregen. De derde rij bestaat uit 3 stukken en 4 – uit vier. In de vijfde rij wisselen elementen van groen en een andere kleur elkaar af. Zo worden krokodillenogen gemaakt.

Na de vijfde rij versmalt de figuur tot drie delen. Voeg twee lussen toe om de voeten te maken. Omdat de buik groter is dan het hoofd, worden kralen toegevoegd. Geleidelijk wordt de buik smaller en aan het einde worden de achterpoten gevlochten. Om een ​​staart te maken, heb je 1 rij van twee kralen nodig, en aan het einde – één.

Originele dingen gemaakt van kralen en leer

Om complexe producten te maken met kralen, is het aan te raden om de knooptechniek onder de knie te krijgen: knopen worden tussen de elementen gelegd, wat flexibiliteit en de gewenste vorm geeft. Met deze technologie worden verschillende dieren gemaakt..

Vlinder in de techniek van lussen volgens het patroon

Materialen voor de vlinder:

 • lange draad ongeveer 30 centimeter;
 • twee kralen voor donkere ogen;
 • voor veelkleurig

  verschillende kleuren.

We beginnen een vlinder te weven volgens het schema:

 • Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  We rijgen een lichtbruine kraal op de draad precies in het midden en halen dan beide uiteinden van de draad naar elkaar toe (schema 1). En dan, op dezelfde manier, volgens het schema, blijven we het lichaam weven tot het moment dat het eerste paar onderste vlindervleugels is gemaakt;

 • Verdeel de draad in twee helften. Op elk van de draden rijgen we 15 kralen van felle kleuren en maken een lus in de vorm van de onderste vleugel van een vlinder, zoals in het diagram, en rijgen de uiteinden van de draden door de vijfde kraal op het geweven lichaam naar elkaar toe . We proberen de kralen te versterken, strakker te weven zodat de vlinder integraal is – we krijgen de onderste vleugel. We gaan verder met het weven van het lichaam door nog een kraal te typen. Verder, precies dezelfde manipulaties als met de onderste vleugels, doen we met de tweede – de bovenste, alleen verhogen we het aantal kralen tot vierentwintig. Er worden twee identieke vleugels verkregen; Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen
 • Laten we verder gaan met het maken van de ogen. Om dit te doen, ontkoppelen we de draad en kiezen we een donkere kraal aan elk van de uiteinden en bevestigen ze volgens ons schema, waarbij we de draad door het midden van elk van de kralen brengen;
 • Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  We verbinden de draad met elkaar en maken de kop af met één kraal;

 • We geven de antennes vorm door het overtollige deel van de draad af te knippen;
 • Spreid de vleugels en het lichaam van de vlinder en plant het op de bloem!
 • Hier zijn enkele meer eenvoudige schema’s waarmee beginners prachtige vlinders en motten met hun eigen handen kunnen maken:

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  In de vroege stadia van het lesgeven aan kralenwerk worden diagrammen gebruikt die een idee geven van hoe een heel kunstwerk uit een stapel kralen tevoorschijn komt! Deze make-over verheugt altijd beginners. Na verloop van tijd kan dit leuke tijdverdrijf voor sommige kinderen uitgroeien tot een echte hobby of een beroep worden..

  Er zijn veel tutorials en publicaties voor beginners en kinderen om hen te helpen de basisprincipes van kralen onder de knie te krijgen..

  Kralen vlinder

  En nu gaan we verder met een complexer weven. We brengen een masterclass onder uw aandacht met een diagram en stapsgewijze foto’s, waarin we zullen praten over het maken van een vlinder van kralen. Het werk wordt uitgevoerd met dezelfde knoopsgattechniek en de volgende materialen:

  1. Kralen voor het lijfje en vlindervleugels naar jouw smaak;
  2. Donkere kralen voor de ogen;
  3. Een stuk draad van dertig centimeter lang.

  vlinder patroon

  We beginnen met het maken van het lichaam van een vlinder. Het is niet moeilijk om te voltooien, zelfs voor beginners..

  Kies een bruine kraal en verplaats deze naar het midden van het segment. Verbind beide uiteinden met elkaar, zet ze tegelijkertijd vast met drie kralen en verplaats de bevestigingskralen naar de eerste kraal. Als resultaat hebben we de onderkant van het lichaam van de vlinder. Daarna weven we de onderste vleugels van de vlinder:

  1. We maken een set van vijftien felgekleurde kralen en trekken hetzelfde uiteinde door het gat van de eerste. Verplaats dezelfde eerste kraal heel strak naar het lichaam van de vlinder en bevestig ze aan elkaar met de vingers van de ene hand en draai de lus vast met de andere hand;
  2. Laten we dezelfde lus aan de andere kant maken. Verzamel opnieuw vijftien kralen en haal dit uiteinde door de allereerste van de hele set..

  Veelkleurige vlinders

  Weef vervolgens het middendeel van het lichaam langs de weg. Om dit te doen, combineert u beide uiteinden van de draad om er twee kralen op te verzamelen..

  De volgende stap is het weven van de bovenste vleugels:

  • we maken een set van twintig kralen aan één kant van de draad en rijgen deze in de allereerste kraal uit deze set;
  • we rijgen nog twintig kralen aan de andere kant, en op dezelfde manier rijgen we het in de eerste kraal uit de set.

  Vervolgens weven we de bovenkant van het lichaam en het eerste deel van het hoofd. Voor dit doel verzamelen we aan beide uiteinden van de draad, op verzoek van het schema, twee kralen tegelijkertijd. Om de ogen compleet te maken, verzamelen we een kraal aan een van de uiteinden en aan de andere kant. Voor de bovenkant van het hoofd van de vlinder, combineer beide draden samen en zet er een kraal op. Het blijft om het weven te voltooien en de antennes voor onze vlinder te voltooien. Om dit te doen, knipt u de overtollige draad af en draait u de uiteinden. Beginnerstip: vorm je vleugels en antennes en je vlinder is klaar.

  Sneeuwmeisje van kralen

  het is beter om te assembleren uit duurdere componenten, de handgemaakte productie zal rustiger en sneller zijn en het model zelf zal er soepel en elegant uitzien. Dierenfiguren gemaakt van hoogwaardige materialen zien er heel geloofwaardig uit; dergelijke ideeën zijn erg gewild bij kenners van handwerken.

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Kralen aap

  De volgende masterclass zal gewijd zijn aan een ander ambacht voor beginners in de parallelweeftechniek, met een eenvoudig en toegankelijk patroon. Deze techniek is, net als de vorige, eenvoudig en daarom geschikt als het weven van kralen voor kinderen. Nu gaan we een schattige aap met je maken. De les wordt aangevuld met stap-voor-stap foto’s van het circuit. Bereid de volgende materialen voor:

  1. Bruine kralen;
  2. Beige kralen;
  3. Kralen zwart voor het kijkgaatje;
  4. Een grote beige tuitkraal;
  5. Draad of lijn.

  Dit is het moment om het eenvoudigste voorbeeld van parallel weven met foto’s voor beginners te geven..

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Aan een stuk vislijn rijgen we kralen voor de eerste twee rijen in een hoeveelheid van drie stukken, één kraal voor de eerste rij en twee voor de tweede. We plaatsen de kraal in het midden en na de twee resterende trekken we de tweede lijn in de tegenovergestelde richting, naar de eerste toe. Daarna moet de lijn aan beide uiteinden worden getrokken, maar in verschillende richtingen. Nu verzamelen we op elk van hen vier kralen en steken het tweede uiteinde kruiselings door hun gaten, zoals in de eerste keer. Het aantal rijen en kralen in elk van hen wordt uitsluitend bepaald in overeenstemming met de weefpatronen. Nadat u alle rijen hebt voltooid, bevestigt u de regel op een handige manier. Dit gaat allemaal over de basisprincipes van parallel weven voor aspirant-kinderen. Nu kun je beginnen met het maken van een aap.

  Apenschema

  We zullen eerst de snuit weven. De hele voorhelft en bovenrug zijn gemaakt op dezelfde draad en vouw dit weefsel dan als een accordeon. Probeer zo te werken dat de draad niet buigt en de uiteinden op dezelfde manier worden samengetrokken..

  Op de negende rij weven, en op dezelfde draad, moeten we de oren van de aap voltooien. Let op de foto’s, waar links van het hoofdschema een aparte foto van de negende rij staat

  De eigenaardigheid van het werken aan een kralenaap is dat zijn poten apart van het hoofdweefsel moeten worden gemaakt, wat te wijten is aan onze schema’s. We zullen stukken draad van vijftig centimeter lang maken en we zullen er poten op maken. Nadat ze klaar zijn met weven, moet de draad op het lichaam van de aap worden bevestigd. Om dit te doen, leidt u het door die rijen die in het diagram als “patte” zijn gemarkeerd..

  Er zit geen staart op de diagrammen die bij de les zijn gevoegd, maar dit is te repareren, omdat het gemakkelijk te voltooien is zonder een diagram. Weef hiervoor vier rijen kralen. Elk van deze rijen moet twee kralen bevatten. Om de gewenste staartlengte te bereiken, voegt u rijen van één kraal toe aan het weefsel.

  Als onze aap klaar is, kunnen de extra staarten door de dichtstbijzijnde rijen worden teruggetrokken. Knip vervolgens uit en laat twee millimeter over om te vouwen. Met deze bewerking worden de resterende stukjes draad verborgen..

  Let op de foto van een aap die aan een boomtak hangt, of binnenshuis op een tafellamp. Een charmant ambacht dat elk kind, en zelfs een volwassene, veel plezier zal bezorgen. Je kunt het buigen zoals je wilt en de rondingen van de armen en benen veranderen zoals je wilt..

  Hert gemaakt van kralen en kralen

  En de laatste les voor beginnende naaisters zal je vertellen over het weven van koraal. Voor ons werk zullen we de volgende dingen voorbereiden:

  • 10 kleine parelkralen;
  • 16 middelgrote parelkralen;
  • 4 grote parelkralen;
  • bruine kralen voor hoorns;
  • draad.

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Bestudeer zorgvuldig de diagrammen op de foto die bij de les is gevoegd. We weven hoorns voor ons reekalf uit vijf stroken, los van het lichaam zelf. Verbind ze vervolgens met het lichaam met behulp van de uiteinden van de draad, haal ze door de kralen en draai ze met een andere draad. Het diagram bevat een tekening van slechts één hoorn, maar zoals je begrijpt, moet je er twee weven. Laten we het nu hebben over de techniek van het weven van koraal..

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  We doen dit aan de hand van het voorbeeld van één tak, die we weven van kralen, glaskralen en een stuk draad van 50 centimeter lang (je kunt een vislijn nemen). Als je een klein kind lesgeeft, moeten de bugels worden vervangen. Gebruik in plaats daarvan lange kralen met afgeronde randen. Op de foto’s ziet u kralenpatronen. Definieer om te beginnen het midden van het lijnsegment en selecteer een hiel. Deze kraal wordt naar het midden verplaatst en de lijn wordt gebogen. Buig de lijn in geen geval. We gebruiken geen naald voor het werk, omdat naalden erg gevaarlijk zijn voor kinderen..

  Pak aan de twee verbonden uiteinden van de vislijn drie lange kralen (of bugels). Dan moet een van hen van de tweede worden gescheiden en moeten er opnieuw drie lange kralen op worden gedaan. Daarna rijgen we meer kralen en keren we terug door de eerder verzamelde kralen.

  Nu verbinden we de vislijnen en rijgen er twee lange kralen aan. Tegelijkertijd kunt u zelf hun aantal variëren en er zoveel aanwerven als u wilt. Dit is de koraalweeftechniek. Nadat ze deze techniek onder de knie hebben, kunnen zelfs beginners gemakkelijk een hert maken..

  Een armband

  Meisjes nemen graag deel aan creatieve activiteiten met betrekking tot de vervaardiging van verschillende armbanden van kralen. Voor beginnende vakvrouwen kunt u de volgende versie van het opengewerkte product aanbieden:.

  Benodigd materiaal:

  • vislijn 50 cm lang;
  • kralen (u kunt een of twee tinten nemen);
  • sluitingen voor armband.

  Kralen voor kinderen. Eenvoudige patronen voor beginners die dieren, sleutelhangers, bloemen weven

  Stap voor stap uitvoering:

  1. Rijg 4 kralen op de lijn en verplaats ze naar het midden.
  2. Steek het ene uiteinde van de lijn door de laatste kraal.
  3. Verzamel 1 op het linker lijnsegment en 2 kralen aan de rechterkant.
  4. Het linkeruiteinde wordt vanaf de rechterkant door de bovenste kraal geleid.
  5. Nu zijn er 2 kralen geregen op de linker lijn, en 1 kraal op de rechter lijn.
  6. Ik steek het rechteruiteinde door de kraal linksboven.

  Deze acties worden herhaald totdat de armband de gewenste lengte heeft bereikt. De randen kunnen worden genaaid of aan beide uiteinden worden speciale bevestigingsmiddelen bevestigd..

  Oorbellen

  Nadat ze het kleurenschema vakkundig hebben gekozen met de hulp van volwassen familieleden, kunnen kinderen onafhankelijk exclusieve oorbellen van kralen weven.

  Benodigd materiaal:

  • kralen – blauw, roze, rood, geel;
  • kralen zijn zilverachtig;
  • haken;
  • vislijn 45 cm lang.

  Kralen voor kinderen. Eenvoudige patronen voor beginners die dieren, sleutelhangers, bloemen weven

  Stap voor stap uitvoering:

  1. Verzamel 5 blauwe kralen en plaats ze dichter bij een rand van de lijn.
  2. Ze gaan door het tweede lange uiteinde, dat de werkende zal zijn, kruiselings door de extreme kraal, waardoor de ring wordt gesloten.
  3. Rijg een kraal en een roze kraal. Vervolgens wordt in een omgekeerde beweging de vislijn door de kraal en de tweede kraal van de ring getrokken. Pak een kraal met een kraal weer op en herhaal de beweging. Er zouden in totaal 5 van zulke kleine bloembladen moeten zijn..
  4. Breng het werkende uiteinde van de lijn in een roze kraal. Een rode kraal, een kraal en een rode kraal zijn geregen. De lijn wordt door de volgende roze kraal gehaald en opnieuw gezet. Lopen de hele cirkel rond.
  5. Richt de rode kraallijn naar de roze. Verzamel 3 gele kralen en haal de vislijn door de volgende rode kraal, evenals de kraal en nog een rode. De gele set is weer gemaakt. Herhaal 4 keer.
  6. In het vijfde interval verzamelen ze 2 gele kralen, rijgen dan de haak en opnieuw 2 gele stukjes.

  Om het product stabiliteit te geven, trekt u nogmaals de lijn langs de gehele buitenrand en snijdt en bevestigt u de lijn..

  Bloemen

  Kralenbloemen kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende weeftechnieken. Kinderen die parallel weven onder de knie hebben, kunnen worden aangeboden om een ​​boeket vergeet-mij-nietjes te maken.

  Kralen voor kinderen. Eenvoudige patronen voor beginners die dieren, sleutelhangers, bloemen weven

  Benodigd materiaal:

  • dunne koperdraad;
  • ronde grote rocailles van groene, blauwe en gele kleur.

  Stap voor stap uitvoering:

  1. Ze beginnen met het weven van bloemen. Knip 10 cm van de draad af. Ik heb er 1 gele en 5 blauwe kralen op gezet. Verplaats ze naar het ene uiteinde en laat ongeveer 3 cm draad achter na de gele kraal.
  2. Het werkende uiteinde van de draad die uit de blauwe kraal komt, moet door de 2e, 3e, 4e en 1e (gele) kraal worden geleid. Plaats de gele kraal voorzichtig in het midden van de bloem en draai beide uiteinden van de draad eronder.
  3. Knip voor een blad nog 20 cm draad af en doe er 1 groene kraal op.
  4. Vervolgens worden er aan het ene uiteinde 2 stukken geregen en met het tweede gaan ze door beide gaten naar.
  5. Met behulp van de parallelle weeftechniek blijven ze een blad vormen en krijgen ze 3 kralen in de 3e rij, in de 4e en 5e – elk 4 stuks
  6. In de 6e rij beginnen ze de hoeveelheid te verminderen, 3 stuks rijgen.
  7. In de laatste 7e rij zijn er 2 kralen en de uiteinden van de draad zijn gedraaid.
  8. Bevestig het blad op de stengel van een kant-en-klare bloem.

  U kunt meerdere bloemen en bladeren op één stengel bevestigen of een boeket van enkele knoppen vormen. Het kind kan verschillende opties belichamen.

  Gedetailleerde video voor beginners

  Video: Masterclass libellenkralen volgens het schema

  Foto van kralenambachten

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Knutselen van kralen met schema's: fotovoorbeelden en video's --- instructies, een beschrijving van het maken van ambachten van kralen

  Adblock
  detector