Maslenitsa 2017, welke datum is orthodox. Welke ambachten te doen?

Traditioneel is Maslenitsa in Rusland de meest plechtige en vrolijke wintervakantie. Het is bekend dat de datum van dit evenement elk jaar verandert. Maar in ieder geval duurt Maslenitsa precies een week, waarin feestelijke festiviteiten worden georganiseerd, ze op bezoek gaan en gewoon plezier hebben..

Maslenitsa start in 2017

Welke datum is Maslenitsa in 2017 in Rusland?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in de vraag – wanneer zal de orthodoxe Maslenitsa zijn in 2017? Zo begint het van 20 tot 26 februari. Vastenavond is een voorbode van de Grote Vasten. Oorspronkelijk wordt aangenomen dat dit een heidense feestdag is, waarbij het gebruikelijk is om drie componenten te eren: de komst van de lente, de kennismaking van de jongeren met het gezin en de voortzetting van het gezin, een eerbetoon aan de voorouders die na de dood , viel in het hiernamaals, in het lichaam van de aarde, werd een deel van de natuur, en beïnvloedt daarom ook het aardse leven.

wanneer Maslenitsa in 2017 in Rusland begint

Vastenavond tradities

Traditioneel beginnen ze zich binnen twee dagen voor te bereiden op Vastenavond. Mensen bakken pannenkoeken zoals voorheen. Het is opmerkelijk dat de eerste pannenkoek altijd aan arme mensen werd gegeven. Kinderen verzamelden op deze dag basschoenen op de werven. Met hen renden ze naar voorbijgangers en vroegen of ze Maslenitsa meenamen. Was het antwoord nee, dan sloegen de kinderen een voorbijganger met zo’n antwoord met bastschoenen. De week begon met een kleine Maslenitsa. Het duurde maar drie dagen. Op dit moment werkte iedereen hard en bereidde verschillende gerechten. Ze bouwden een besneeuwde stad. De familie van de bruidegom kwam ondertussen de familie van de bruid bezoeken om elkaar te ontmoeten en te trouwen.

In 2017 zijn Wide Maslenitsa de laatste vier dagen van de vakantie.

In 2017 zijn Wide Maslenitsa de laatste vier dagen van de vakantie. In de regel begint het allemaal met Revelry. Het is Vastenavond, die eindigt met klusjes.

Dan begint het plezier. Hier en sleeën, en vuistgevechten, en wedstrijden. Natuurlijk zijn er overal tafels, van waaruit alle deelnemers van de vakantie worden getrakteerd. Het belangrijkste amusement van onze voorouders – de Slaven – werd beschouwd als springen over het vuur. Er waren altijd liedjes en kerstliederen. Het einde van de vakantie werd altijd gehouden ter ere van de voorouders.

Mensen op Vastenavond gingen naar begraafplaatsen, droegen wodka en pannenkoeken naar de graven. Tegelijkertijd werden de voorouders om vergeving gesmeekt. In hun huizen bleven mensen gekookte maaltijden eten. Maar voedsel dat niet op was, werd niet verwijderd. Dus alles bleef op de tafels liggen. Mensen geloofden dat de voorouders ‘s nachts zouden komen en alles zouden afmaken. Op de allerlaatste dag van Maslenitsa (in 2017 – dit is 26 februari), was het noodzakelijk om een ​​beeltenis van stro te verbranden, die de personificatie was van de winter, evenals de opgedroogde oogst van vorig jaar. Vastenavond verspreid over de velden.

Zie ook de catalogus van thematische ambachten:

  • Hoe maak je een Shrovetide-pop met je eigen handen
  • DIY knutselen voor de Maslenitsa vakantie
  • Knutselen voor vastenavond doe het zelf voor kinderen

De vakantie eindigde met schoonmaken. Mensen wasten af, verbrandden etensresten en lieten niets achter. Vanaf de volgende week begonnen alle gelovigen de Grote Vasten..