spa's in 2018 honing appel noot

Traditioneel worden in 2018 Spa’s gevierd: honing, appel, noot. Orthodoxe christenen vieren deze feestdagen elk jaar. De 3e Verlosser is al een traditie geworden en combineert volks- en orthodoxe feestdagen, de overgang van zomer naar herfst.

Waar komt de naam Spa vandaan?

Het is afkomstig van de Slaven, met de Doop van Rus, toen Jezus Christus de Verlosser (kortom, Verlosser) werd genoemd, kwam de feestdag de kerkelijke kalender van augustus binnen – de maand. Getimede 3 spa’s tot drie oogstdata – honing, appels en noten, evenals tot bepaalde kerkdata.

feestdagen data.

Van jaar tot jaar worden de spa’s op dezelfde data gevierd, en dit jaar zal geen uitzondering zijn:

  • 14 augustus wordt Honing.
  • 19 augustus – Appel.
  • 29 augustus – Nut.

spa's in 2018 honing appel noot

Honing Redder

Op welke datum wordt de honingredding gevierd in 2018? Deze datum is 14 augustus. Er wordt aangenomen dat honing tegen die tijd al rijp genoeg is voor het verzamelen en oogsten voor de winter. Daarvoor mag het volgens de traditie niet gegeten worden, en na inwijding in de kerk op het Feest van de Verlosser van Honing is het al mogelijk.

Hij wordt ook Macovey genoemd. Papaver rijpt ook in deze aantallen, maar in de kerkelijke traditie komt deze naam van de 7 martelaren van het Oude Testament – Makoveev.

En het wordt ook wel de Verlosser op het Water genoemd. Nogmaals, traditioneel worden de putten schoongemaakt en winterklaar gemaakt. En in open stuwmeren is het volgens legendes niet meer mogelijk om te zwemmen.

Apple Spa’s

Als je je afvraagt ​​welke datum Apple in 2018 heeft bewaard, dan bevat dit artikel ook deze informatie. Ooit werd het gevierd als de eerste Verlosser. Appels werden al volop gezongen in de boomgaarden en de gastvrouwen waren ze actief aan het oogsten voor de winter. Ze moesten ook eerst in de kerk worden ingewijd bij de feestdienst, en pas daarna worden gebruikt voor voedsel of voor bereidingen..

In het oude Rusland, vóór deze Heiland – 19 augustus – aten ze niets behalve komkommers, alle groenten en fruit begonnen pas na 19 augustus actief te worden geconsumeerd.

spa's in 2018 honing appel noot

Notenkuuroorden

En nu is het tijd om noten te verzamelen en te oogsten voor de winter. Het wordt ook Khlebny genoemd, op dezelfde datum is in de regel ook het belangrijkste werk aan het oogsten van graan voor de winter aan de gang. En hij heeft een andere naam – Verlosser op doeken – er zijn herfstbeurzen begonnen, waar je draden en stoffen kon kopen. En na deze periode werd aangenomen dat de herfst al was aangebroken.

Eindelijk

Dankzij dit artikel kunt u meer te weten komen over wanneer de Spa’s in 2018 zijn. Vier deze feestdagen eerbiedig en dan zal de genade van God je veel geluk brengen.