Cactusparodie - thuiszorg. Parodieteelt, transplantatie en reproductie. Beschrijving, soorten. Foto

Parodie (Parodia) is een miniatuurvertegenwoordiger van de Cactus. Deze kleine plant kwam naar ons uit de gebieden van Uruguay, Noord-Argentinië, Paraguay, Zuid- en Centraal-Bolivia. Een parodie is een cactus die geprononceerde ribben heeft. Elke rib is voorzien van knobbeltjes. Elk van deze tuberkels heeft stekels van verschillende lengte en diameter. De parodie bloeit heel mooi. Badstofbloem, helemaal bovenaan de plant. De zaaddoos, evenals de zaden zelf, zijn klein, net als stof.

Parodiezorg aan huis

Parodiezorg aan huis

Locatie en verlichting

De parodie heeft een plek nodig in de kamer waar hij het meeste direct zonlicht krijgt. Om brandwonden te voorkomen, moet de plant echter geleidelijk aan de felle zon wennen. Op een korte winterdag heeft de parodie extra kunstlicht nodig zodat de duur van de zomer- en winterdagen ongeveer gelijk is. Voelt zich heerlijk buiten in de zomer, maar verdraagt ​​geen regendruppels.

Temperatuur

In de zomer en lente is de optimale temperatuur voor het houden van een parodie ongeveer 22-25 graden. In de herfst-winterperiode is de cactus slapend, dus het is beter dat hij in een ruimte staat met een temperatuur van 10 tot 12 graden. Temperaturen onder de 7 graden worden voor hem als fataal beschouwd. Parodie heeft een constante toevoer van frisse lucht nodig, maar het wordt niet aanbevolen om in de tocht te blijven.

Lucht vochtigheid

Luchtvochtigheid is geen doorslaggevende factor bij het kweken van een parodie.

Luchtvochtigheid is geen doorslaggevende factor bij het kweken van een parodie. De cactus zal zich goed voelen en genieten van de bloei, zelfs in de droge lucht van een stadsappartement.

Water geven

In de lente en de zomer moet de parodie matig water geven, omdat de bovengrond opdroogt. Vanaf de herfst wordt de watergift geleidelijk verminderd. In de winter is de plant in rust en heeft hij misschien helemaal geen water nodig..

De grond

Grond voor het kweken van een parodie kan kant-en-klaar worden gekocht in een gespecialiseerde winkel, of je kunt het zelf samenstellen. Het is noodzakelijk om blad-, veen- en grasgrond te mengen, zand en steenslag toe te voegen.

Topdressing en meststoffen

De parodie heeft in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig.

De parodie heeft in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig. Gebruik hiervoor een universele topdressing voor cactussen, verdund in een zeer zwakke concentratie. Bemestingsfrequentie – 2 keer per maand.

Overdracht

Een parodie heeft zelden een transplantatie nodig. De reden dat de cactus in een grotere pot moet worden getransplanteerd, is omdat hij wortels heeft in de drainagegaten. De bodem van de pot moet bedekt zijn met een royale laag drainage, zodat het water in de grond niet lang stagneert en het wortelstelsel niet vernietigt.

reproductie parodie

reproductie parodie

Er zijn twee manieren om een ​​parodie te reproduceren: met zaden en uitlopers. Het is erg moeilijk om uit zaden een volwassen plant te krijgen. Zaden ontkiemen een paar dagen na het planten bij een temperatuur van ongeveer 20-25 graden, maar beginnen dan te langzaam te groeien. Het kan zelfs twee jaar duren, maar de zaailingen hoeven niet in aparte containers te worden getransplanteerd..

De nakomelingen verschijnen vaak op de moederplant. Deze kweekmethode heeft de meeste voorkeur en is effectief. De telg wordt van de hoofdplant verwijderd en overgebracht naar een nieuwe pot. De transplantatieprocedure moet in het voorjaar of de vroege zomer worden uitgevoerd..

Ziekten en plagen

Parodie kan worden aangetast door ongedierte zoals schaalinsecten, wolluizen en spintmijten. Je kunt ze bestrijden met behulp van insecticide preparaten in de vorm van een oplossing volgens de bijgevoegde instructies..

Populaire soorten parodie

Populaire soorten parodie

Parodie gouden stekelig (Parodia aureispina) – is een kleine cactus, de stengel is bedekt met knobbeltjes van ongeveer 6 cm in diameter. Het oppervlak bestaat uit ribben. Er zijn 6 centrale en 40 radiale doornen, de grootste en langste heeft een haak aan het uiteinde.

Parodie van gouden naald (Parodia chrysacanthion) – is een kleine cactus, die zelden meer dan 10 cm in diameter bereikt. De stekels zijn wit, de middelste is de grootste, niet in een haak gebogen. Hij bloeit met gele mooie bloemen van een vrij groot formaat.

Parodie sneeuw (Parodia nivosa) – is een compacte cactus. Naarmate de plant groeit, strekt de stengel zich uit in de vorm van een cilinder. De lengte van de stengel kan 15 cm bereiken en de diameter is ongeveer 8 cm Elke rib is bedekt met knobbeltjes met stekels. Hij bloeit met prachtige felrode bloemen van ongeveer 5 cm in doorsnee.

Parodie van Schwebs (Parodia schwebsiana) – Dit is een kleine cactus, bolvormige stengel, diameter van 12 tot 14 cm, hoogte van 10 tot 12 cm Het heeft grote stekels, de centrale is gebogen in de vorm van een haak. Hij bloeit met felrode bloemen van klein formaat.

Parodie Leninghaus (Parodia leninghausii) – is een cactus met een lange steel in de vorm van een cilinder. Diameter steel – ongeveer 15 cm, hoogte – ongeveer 60 cm. De bloemen zijn geel-wit, diameter – ongeveer 6 cm.

Parodie magnifiek (Parodia magnifica)

Parodie magnifiek (Parodia magnifica) – bereikt een hoogte van ongeveer 15 cm De stengel is bolvormig, groen met een blauwe tint. De ribben zijn diep ingesneden. De diameter van de bloemen is tot 4-5 cm, van een lichtgele tint.

Parodie veranderlijk (Parodia mutabilis) – heeft een bolvormige stam, een diameter van ongeveer 8 cm.De centrale stekels hebben een kruisvormige opstelling. Hij bloeit met kleine bloemen van een goudgele tint.

Parodie van de Maas (Parodia maasii) – is een kleine cactus, de stengel is bolvormig, maar wordt cilindrisch naarmate hij ouder wordt. De hoogte van de stengel is zelden meer dan 15 cm, de ribben zijn diep ingesneden en in een spiraal gedraaid. Bloemen rood met een koperen tint, klein formaat.

Parodie kleinzaad (Parodia microsperma) – een cactus die al op jonge leeftijd een bolvormige stengel heeft. Naarmate hij groeit, neemt de stengel een cilindrische vorm aan met een hoogte van ongeveer 20 cm en heeft hij ongeveer 20 spiraalvormig gedraaide ribben. Stekels bevinden zich op de ribbenknobbels. De plant bloeit met oranje bloemen met een rode tint, je vindt er ook exemplaren met goudgele bloemen.

Parodie op Faust (Parodia faustiana) – een bolvormige cactus van compact formaat. Heeft ribben, gedraaid in een spiraal, slechts 24 doornen.Bloemen met een goudgele tint.

Parodie Haagen (Parodia haageana) Is een cactus met een grote stengel, waarvan de hoogte ongeveer 20 cm bereikt. Kleine bruine stekels bedekken de plant volledig. Kleine bloemen, rode tint.