Laptop reparatie en installatie

Laptop reparatie en installatie

De technologische vooruitgang gaat meedogenloos vooruit. Om het tempo bij te houden, moeten moderne mensen met de tijd meegaan, en soms zelfs een stap voor zijn. Personal computers zijn onmisbaar geworden, niet alleen op het werk, maar ook thuis. Pc’s hebben echter één belangrijk nadeel: ze zijn stationair. Op basis hiervan kopen steeds vaker mensen laptops voor persoonlijk gebruik. Ze zijn compact, je kunt hem niet alleen gemakkelijk van kamer naar kamer dragen, maar ook meenemen naar je werk, op reis, naar elke plaats waar je hem nodig hebt..

Mensen die niet gehecht zijn aan het kantoorleven kunnen zich niet voorstellen zonder laptop. Dankzij hem blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, kijk je in de trein je favoriete film of luister je naar muziek.

Mensen die niet gehecht zijn aan het kantoorleven kunnen zich niet voorstellen zonder laptop. Dankzij hem blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, kijk je in de trein je favoriete film of luister je naar muziek. Om alle mogelijkheden van een laptop optimaal te benutten, hebben ze een Wi-Fi-punt waarmee u toegang hebt tot internet. U kunt hiervoor ook modems gebruiken..

Vroeg of laat gaat alle apparatuur kapot of geeft een storing. Hetzelfde gebeurt met laptops. Daar zijn genoeg redenen voor. Dit kan een onjuiste werking zijn of de installatie van software die niet voor hen bedoeld is..

Als u een, zelfs kleine, laptopstoring opmerkt, kunt u het beste de hulp inroepen van professionals. Uiteraard is het raadzaam om het probleem niet uit te stellen, maar zo vroeg mogelijk op te lossen. Dit kan in de toekomst niet alleen uw apparatuur redden, maar ook de levensduur verlengen..

De redenen om contact op te nemen met het servicecentrum kunnen zijn:

• Lang proces om het besturingssysteem te starten.

• Het systeem meldt allerlei fouten.

• Sterke verwarming van de processor.

• Blauw scherm (in dit geval kunt u niet langer aarzelen).

DIY-laptopconfiguratie

Voordat u de nieuw aangeschafte apparatuur gaat gebruiken, moet deze worden ingesteld. Het kan zijn dat je een laptop hebt aangeschaft met een reeds geïnstalleerd besturingssysteem en drivers, maar deze past niet bij je en wil deze graag vervangen. Hier kunt u ook de hulp van professionals inroepen, maar u kunt alle configuratie van de laptop zelf doen. Om dit te doen, hoeft u geen speciale kennis te hebben..

U hoeft alleen het besturingssysteem op uw laptop te installeren:

De schijf van het besturingssysteem waarvan de installatie zal plaatsvinden.

Driverpakket (ze worden ofwel met de laptop meegeleverd, of u kunt ze downloaden van het wereldwijde netwerk, na installatie van het besturingssysteem).

Het Windows-besturingssysteem installeren op een laptop

1. De harde schijf voorbereiden en opschonen (als deze niet leeg was, moet u alle gegevens erop kopiëren naar een schijf of flashstation).

2. De schijf met de stuurprogramma’s moet bij de hand zijn. Als het er niet is, zal het van internet worden gedownload..

3. Het belangrijkste waar mensen die het systeem voor de eerste keer installeren op stoppen, is de manier van laden van de laptop. In ons geval moet u ervoor zorgen dat de installatie vanaf schijf gaat. De procedure is vrij eenvoudig, het belangrijkste is om voorzichtig te zijn.

Ga naar het BIOS-menu is alleen mogelijk op het moment van direct laden van de laptop. Om dit te doen, moet u continu op de F2- of DEL-toets drukken (afhankelijk van het model, zie de instructies). Door constant kort te drukken mis je het juiste moment niet en kom je in het menu. De bediening in dit menu gebeurt door pijltjes op het toetsenbord, de muis is nog niet actief. We selecteren de BOOT-optie, waarin we ervoor kiezen om op te starten vanaf cd / dvd. Om de wijzigingen op te slaan, drukt u gewoon op de F10-toets. Gebruik de toetsen “+” en “-” om het cd-rom-item helemaal naar boven te verplaatsen. Nu, tijdens het opstarten, biedt de laptop aan om op een willekeurige toets te drukken (de inscriptie is in het Engels) om de installatie vanaf de schijf te starten.

Het Windows-besturingssysteem installeren op een laptop

4. De volgende stap is het partitioneren van de harde schijf. Dit is nodig zodat een deel van de schijf naar het besturingssysteem gaat (ongeveer 100 gigabyte), de rest kan voor persoonlijk gebruik worden achtergelaten. Er worden dus twee lokale stations “C” en “D” gemaakt. Vervolgens kunt u beginnen met het installeren van het besturingssysteem op de “C”-schijf. Wanneer de schijf is gedefinieerd, moet u de partitie selecteren: “Format in NTFS”.

5. Tijdens het installatieproces, wanneer de bestanden zijn gekopieerd, vraagt ​​het programma u om de seriecode van het product in te voeren. Het staat vermeld op de doos met de installatieschijf.

6. Wanneer de installatie is voltooid, zal de laptop u vragen om een ​​naam en wachtwoord in te stellen voor de gebruikersaccount.

7. De laatste fase is de installatie van een compleet pakket stuurprogramma’s voor uw laptop. Als u geen installatieschijf hebt. U zult tijd moeten besteden aan het zoeken naar de benodigde programma’s op internet. Dit punt mag niet worden verwaarloosd, omdat dit kan leiden tot een storing van de laptop. Sommige services werken niet correct, er is mogelijk geen geluid.

Bekijk de video over het onderwerp: Windows installeren op een nieuwe laptop

Hiermee is de installatie van het besturingssysteem en de configuratie van de laptop voltooid. Zoals je kunt zien, is het proces, hoewel lang, best leuk en niet ingewikkeld. Nadat u alle benodigde programma’s hebt geïnstalleerd, moet u terugkeren naar het BIOS-menu en de prioriteit instellen om de laptop op te starten vanaf de harde schijf en de wijzigingen opslaan met de F12-knop. Nu kunt u genieten van het werk van uw computer en alle benodigde programma’s installeren. Kijk ook onder het kopje DIY reparatie