Az Armeria -t széles körben használják a tájtervezésben sziklakertek és sziklakertek díszítésére. Ez a virág eredetinek tűnik csokrok részeként vagy az ország virágágyásainak részeként. Ha úgy dönt, hogy armeriával díszíti webhelyét, akkor aggódik ültetés és gondozás nyílt területen. Válassza ki a megfelelő helyet, hogy a virág jól növekedjen, és kellemes virágzással örvendeztesse meg.

Armeria ültetése nyílt talajra

Az armeriavirág szaporításának és nyílt talajba ültetésének több módja van:

armeria rózsaszínAlpesi armeria

  1. Vetés magvakkal közvetlenül a talajba. A magokat késő ősszel kell ültetni..
  2. A piacon megvásárolható vagy saját termesztésű palántákkal történő szaporítás. A palántákat otthon termesztik, februártól kezdve. Amikor az első levelek megjelennek, átvihető nyílt talajra..
  3. Szaporítás dugványokkal. Ez az ültetési módszer lehetővé teszi az armeria szaporítását szinte az egész szezonban..

armeria magokat lombikbanArmeria magvak

Ha az armeria bokrai már 2-3 évesek, akkor próbálja meg szaporítani a bokrok felosztásával, és egymástól távol ültetve. Ha sűrűn ültet egy növényt, akkor a jövőben sűrű, gyönyörű szőnyegen kúszik..

Hogyan kell törődni a hadsereggel

Az Armeria meglehetősen szerény virág, így nem okoz sok bajt a kertészeknek. A lényeg az, hogy időben öntözze meg a virágot, távolítsa el a gyomokat, rendszeresen etesse és vágja. Az aktív növekedés és a hosszú távú virágzás érdekében az Armeria-t virágzás előtt etetik. Nyáron még néhányszor szerves és ásványi műtrágyákkal lehet etetni.

palánták armeriaArmeria palánták

Ezt a virágot fagyállónak és szárazságnak ellenállónak tekintik, bár a vadonban elsősorban a víztestek közelében nő. Az Armeriát ritkán támadják meg a kártevők, néha megfigyelheti a foltok vagy a levéltetvek nyomainak megjelenését. A megelőzés érdekében a virágot gombaölő szerekkel kezelheti..

Ha a tél havas, akkor bármilyen típusú armeria jól telel, különben le kell fednie a növényt.

Ha a tél havas, akkor bármilyen típusú armeria jól telel, különben le kell fednie a növényt.

A leggyakoribb típusok a következők:

  • Armeria tengerpartja akár 20 cm magasra is megnő, sokféle színnel vonz.
  • Armeria gyep. Ez az évelő virágzik majdnem 2 hónapig, rózsaszín vagy piros virággal virágzik. Jó vízelvezetés szükséges.

    Armeria gyepArmeria gyep

Nézze meg az armeria képeit:

Nézze meg az armeria képeit:

Ha olyan virágokat választ egy virágágyáshoz, amely egész nyáron virágzik, vagy élénk színekkel szeretné díszíteni az alpesi csúszdát, akkor az Armeria a tökéletes virág. Saját kezével egyedi tájképet készít.

Ha olyan virágokat választ egy virágágyáshoz, amely egész nyáron virágzik, vagy élénk színekkel szeretné díszíteni az alpesi csúszdát, akkor az Armeria a tökéletes virág. Saját kezével egyedi tájképet készít.Hol szálljon le a hadsereg