Bordeaux keverék, hogyan kell elkészíteni, Bordeaux folyadék összetétele

A bordeaux -i keverék a leggyakoribb segítő az országban és a kertben. Bizonyára minden nyári lakos többször is használta üzemek feldolgozására. Ma a svoimi-rukamy.com oldalon elmondjuk a helyes elkészítéséről.

Mi a Bordeaux keverék?

Mi ez a keverék? Réz -szulfát és égetetlen mész keveréke. A megoldás célja a kártevők és gombás betegségek elleni küzdelem. A keverék egyik elemét, a réz alapú vitriolt régóta használják emberek betegségeinek kezelésére..

A réz egészen véletlenül vált üdvösséggé a betakarításhoz, tulajdonságai egy újságíró megfigyelésének köszönhetően váltak ismertté. Észrevette, hogy amikor a burgonya mindenhol eltűnik, a rézfeldolgozó üzemek közelében, a termés megmarad..

Bordeaux keverék előkészítése a kertben

Ezt a keveréket szaküzletekben értékesítik, de gond nélkül elkészítheti magát. Ehhez keresse meg a szükséges összetevőket, és keverje össze helyesen, bizonyos arányokban. A keverékhez szüksége van:

  • Rézszulfát
  • Oltatlan mész

Hogyan kell megfelelően elkészíteni a megoldást

A bordeaux -i folyadék egy százalékos oldatának előállításához szokás, hogy tíz liter vízhez legfeljebb száz gramm réz -vitriolt adunk, és legfeljebb százötven gramm meszet. A három százalékos oldathoz ugyanazon tíz liter vízhez háromszáz gramm réz és négyszázötven mész szükséges.

Rendkívül óvatosnak kell lenni a keverés során, mivel helytelen anyagkoncentráció esetén fennáll a veszélye annak, hogy megégeti vagy elrontja a növényt..