Bórsav növényekhez, műtrágyaként használható

Műtrágyák nélkül egyetlen növény sem fog aktívan növekedni és fejlődni. Manapság a kertben lévő uborka, paradicsom és fák szerves és ásványi összetételeinek választéka olyan nagy, hogy néha elfelejti a legegyszerűbb műtrágyákat, amelyeket otthon is elvégezhet. Bórsav egyszerűen szükséges növények számára, ezért széles körű alkalmazást talált a tapasztalt nyári lakosok körében.

Mi a bórsav

A bór kulcsszerepet játszik a virágok, fák és cserjék fejlődésében, elősegíti a normál fotoszintézist, javítja az anyagcserét és az anyagok szintézisét. A bórsav az egyik legolcsóbb bórvegyület, amelyet széles körben használnak műtrágyák gyártásához. Megjelenésében ez a sav szagtalan por, kifejezett színű. A kertben hatékony ásványi műtrágyaként használható a gyümölcstermők buja virágzásához, a magvak csírázásához, a kártevők elleni védelemhez, beleértve a hangyákat is..

A bórsav az egyik legolcsóbb bórvegyület, amelyet széles körben használnak műtrágyák gyártásához.

Bórsav növényi permetezéshez

Erdei talajokon bórvegyületeket kell használni. Az ilyen táplálkozás különösen fontos a magas karbonáttartalmú mocsaras területeken vagy savas talajon. A savat fekete talajú területeken is használják.

Erdei talajokon bórvegyületeket kell használni. Az ilyen táplálkozás különösen fontos a mocsaras területeken.

Bórhiány esetén a paradicsom rothadni kezd az országban, ezért időben kell permetezni. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, különben még rosszabb eredményt ér el. A paradicsom permetezésére szolgáló oldat elkészítéséhez vegyen be egy csomag bórsavat, és hígítsa fel egy liter vízben. Először hígítsa fel forró vízzel, majd töltse fel az oldatot egy literre. Ez elegendő a 10 négyzetméteren növekvő növények permetezéséhez..

Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, különben még rosszabb eredményt ér el. A paradicsom permetezésére szolgáló oldat elkészítéséhezA paradicsom permetezése bórsavval

Szezononként háromszor ajánlott permetezni a növényeket bórsavval. Az első alkalommal a rügyek megjelenése során, a második – a virágzás során, a harmadik – az első gyümölcsök megjelenésekor.

Hogyan kell megfelelően alkalmazni a bórsavport

A bórsavat széles körben használják a mezőgazdaságban, azonban ismernie kell a pontos arányokat, hogy ne károsítsa a magokat vagy a növényeket. Ha serkenteni akarja a magok csírázását, akkor vegyen egy liter vizet, és hígítson benne 0,2 g port. A tapasztalt nyári lakosok 24 órán át áztatják a sárgarépát, hagymát, répát és paradicsomot. Az uborka, a káposzta és a cukkini magja akár fél napig is áztatható. Ha sok mag van, akkor talkumot és bórsavport kevernek össze..

A bórsavat széles körben használják a mezőgazdaságban, azonban ismernie kell a pontos arányokat, hogy ne károsítsa a magokat vagy a növényeket. Ha serkenteni szeretné a vetőmag csírázását, akkor vegyen be egy litertVégezzen második permetezést bórsavval

A talajt bórsav oldattal kezelik, mielőtt palántákat ültetnek a helyszínre. Ebben az esetben a talajt egy oldattal öntözzük, amely egy liter vízből és egy zacskó porból áll. Annak elkerülése érdekében, hogy a talajban ne legyen bórvegyület, az ültetés előtt öntözze a sorokat egy vödör 10 négyzetméterenként.

A bórsavat gyökérműtrágyaként használják. Szükség van arra az esetre, ha a talajban erősen hiányzik a bór, ami a növények éhezését okozza.A bórsav fokozza a virágzást

A bórsavat gyökérműtrágyaként használják. Szükség van arra az esetre, ha erősen hiányzik a bór a talajban, ami a növények éhezését okozza. A sav helyes használatához legfeljebb 0,2 g port hígítunk egy liter vízzel. Ne feledje, hogy a port forró vízben kell hígítani, majd már hidegen is hígítható.

A bórhiány jelei a növényekben

Az eperben a bór hiányát a levelek alakjának megváltoztatásával és a szélek halálával határozhatja meg. Az almafa levelei megvastagodnak, akár idő előtt le is eshetnek. A fák erős bórhiánya miatt a felső ágak elhalnak, a virágok gyorsan kiszáradnak, és a gyümölcsök hibásak.

Az eperben a bór hiányát a levelek alakjának megváltoztatásával és a szélek halálával határozhatja meg. Az almafa levelei megvastagodnak,Bórsav permetezés

A szőlő is sokat szenved a bór hiányától. A leveleken klorotikus foltok jelennek meg, a petefészkek gyakorlatilag nincsenek, ezért a termés kicsi. Néhány éven belül egy fiatal fa elpusztul, ha bórhiány van a talajban. Ezért fontos a gyökérkötés és a permetezés..

Olvassa el még: Gyakori paprika betegségek

A paradicsomon jól láthatóak a bór hiányának jelei a talajban. Ha sok új hajtást lát a gyökérből, a szárak nagyon gyengék, és a gyümölcsök barna foltokkal rendelkeznek, akkor a talajt bórral kell etetni, és még jobb, ha a magokat előzetesen savas oldatban kell áztatni..

A paradicsomon jól láthatóak a bór hiányának jelei a talajban. Ha sok új hajtást lát a gyökérből, a szárak nagyon gyengék,Egészséges zöldségek bórporral történő megtermékenyítés után

A bórsav nagyon széles körű alkalmazást talált a növények számára, ezért megvásárolhatja oldat készítéséhez és a hozam növeléséhez. Saját kezével finom és környezetbarát zöldségeket és gyümölcsöket termeszthet, ha helyesen gondoskodik róluk.

Adblock
detector