Kályha-kandalló otthon, fatüzelésű hosszú égés, hogyan kell elkészíteni. Videó

A kandallókályhákat a szokásos kályhák jó analógjának tekintik, és széles körben használják bármilyen helyiség fűtésére. Előnyük abban rejlik, hogy az üzemanyag betöltési ideje jelentősen megnő, miközben a hőátadási paraméter magas szinten marad. A tűzifa mellett speciális brikett vagy akár szén is használható tüzelőanyagként. Javasoljuk, hogy hosszú ideig vegyük figyelembe a kandallókályha jellemzőit egy házban, amely fatüzelésű. Válasszon kiváló minőségű és hatékony fűtőberendezéseket saját kezével.

Kandallókályha elrendezése fatüzelésű otthon számára

A kályhák különböző típusúak lehetnek, miközben funkcionalitásukban és árukban különböznek. Néhány egyszerű sütőtípust saját kezűleg készíthet. Ez a kályha képes lesz a ház, a melléképület és a garázs fűtésére..

Egy közönséges kályhában a tűzifa elégetésének elve mindig ugyanaz, a tűzifa felülről lefelé ég.

Ebben az esetben a hőátadás jelentősen csökken, és az égéstermékek nem adják át teljesen a hőt a helyiségbe. Lassabb oxigénkapcsolat esetén a tűzifa több hőt bocsát ki, mivel jobban kiég..

Nézze meg a videót: DIY hosszú égésű sütő

Az egyik leggyakrabban használt sütőmodellt tekintik "Bubafonya", amely a fejlesztőjéről kapta a nevét. Ez a kemence vastag falú vashengerből (hordó) áll, amelynek lapos, vastag anyagból készült hegesztett alja van. A hordó felső részén egy lyukat készítenek az oldalán, és egy csövet hegesztenek hozzá, amely eltávolítja a füstöt a helyiségből. A henger tetején van egy levehető fedél, amelyen egy lyuk van egy behelyezhető csővel a jobb felfújás érdekében.

Az egyik leggyakrabban használt sütőmodellt tekintik

Egy kis tárcsát hegesztenek a cső aljára, amely kisebb átmérőjű, mint a hordó belső falai. Fa égetésekor ez a tárcsa dugattyúként működik, és lemegy, amikor a fa mennyisége csökken. A tárcsa alja a jobb légkezelés érdekében, szabad formájú hegesztőcsíkok.

Érdekes cikk: Akkumulátor fűtéshez, telepítéshez

A füst e tárcsa körül hajlik, és oldalról átmegy az elágazócsőbe. Az elágazócső magas csőhöz van csatlakoztatva (3 méter magasról). A tűzifa lerakása 8 órás munkavégzésre hajlamos. Ugyanakkor a hamu gyakorlatilag nem képződik.

A füst e tárcsa körül meghajlik, és oldalról átmegy az elágazócsőbe. Az elágazócső magas csőhöz van csatlakoztatva (3 méter magasról). A tűzifa lerakása 8 órás munkavégzésre hajlamos. Ugyanakkor a hamu gyakorlatilag nem képződik

Az ilyen kemencének természetesen vannak hátrányai:

 1. Páralecsapódás a csőben, ha gyengén felmelegszik, amit el kell engedni.
 2. Az égési folyamatot ellenőrizni kell annak elkerülése érdekében, hogy a hulladék a helyiségbe kerüljön..

Olvassa el még: Hogyan készítsünk egy tégla kandallókályhát

Kényelmesebb és ismertebb lehetőség a kandallókályha. Ennek a kályhának van egy nyúlványa a kémény bejárata előtt, amely lecsavarja a füst spirált, és visszairányítja a tűzhelybe. Egy ilyen, számos hajlítású kémény miatt a gázok mennyisége minimális mennyiségben távozik kifelé. A gázkimenetet speciális csappantyú szabályozza.

Kényelmesebb és ismertebb lehetőség a kandallókályha. Ennek a kályhának van egy nyúlványa a kémény bejárata előtt, amely lecsavarja a füst spirált, és visszairányítja a tűzhelybe. Egy ilyen, számos hajlítású kémény miatt a gázok mennyisége minimális mennyiségben távozik kifelé. A gázkiáramlást speciális redőny nézet szabályozza.

Ennek a sütőnek előnyei vannak:

 1. Az égés során csökken az oxigénfogyasztás.
 2. Ezzel párhuzamosan fokozódik a hőátadás..
 3. A szén -monoxid szén -dioxiddá alakul.
 4. Ritkábban fordul elő tűzifa a csökkentett gázpazarlás miatt.
 5. A munka ellenőrzése nem szükséges.
 6. Üzemanyag formájában jobb tűzifát, brikettet használni, de nem szenet.kályha kandalló egyszerű lehetőség

Teljesen lehetséges, hogy önállóan készítsen angol tűzhelyet, de ehhez építési ismeretekre van szükség. Ezért:

 • Kiválasztják az építkezés helyét.
 • Anyagot vásárolnak.
 • Az alapozás készül.
 • A kandalló építése és a behelyezett elemek felszerelése folyamatban van.

Süt "Bubafonya" 5 mm vastagságú fémhengerből készült. Egy hordó, egy nagy gázpalack, egy nagy cső egy része alkalmas. Az alja és a nyaka hegesztett a munkadarabhoz. A burkolat befelé hajló élekkel készül. A fedél közepén lyuk készül, amelynek átmérője nagyobb, mint a kémény.

Nézze meg a videót: Faégető kazán hosszú égéshez – egyszerű, olcsó, gazdaságos

A test tetejéről lyukat vágnak ki a kéményhez, és hegesztenek egy elágazócsövet. Ezután csatlakozik a kéményhez. A mozgó rész készül. Tárcsát hegesztenek a csatornába. Az útmutatók alulról vannak rögzítve a lemezhez. Ezután a kályhát a fő helyére szerelik fel, csatlakoztatják a kéményhez, és elvégzik a tűztér tesztelését. A sütő és a fal közé reflektor van rögzítve, amely megakadályozza a fal felmelegedését.

Hosszú égő fatüzelésű kályhák biztosítsa a ház vagy más helyiségek fűtését megfelelő gyártással és telepítéssel sok éven keresztül. Ugyanakkor a tűzifa és a hőátadás fogyasztása más kályhákhoz és kandallókhoz képest sokkal magasabb. Csináld magad a kandallókályhákat, és élvezd a vidéki ház kényelmét a hideg napszakban is.