Hogyan lehet átültetni egy hortenzia ősszel egy új helyre saját kezével. Videó

A fa hortenzia az egyik legszebb növény, amelyet minden nyári lakos szeretne a kertjében. Ennek a bokornak az őshazája Észak -Amerika, azonban jól nő hazánk területén. A hortenzia termesztése nyílt terepen, üvegházban és akár saját kezű lakásban is elvégezhető. Meghívjuk Önt, hogy tájékozódjon, hogyan kell átültetni egy hortenzia ősszel egy új helyre, hogy jó termést kapjunk.

Olvassa el még: A hortenzia nem virágzik, mit kell tenni

Hogyan ültessünk egy hortenzia helyesen

Ne feledje, hogy a hortenzia nem szereti a gyakori újratelepítést, ezért komolyan kell venni az ültetési hely kiválasztását. A hortenzia helyének naposnak kell lennie, hogy más fák koronája ne árnyékolja a bokrot..

Ne feledje, hogy a hortenzia nem szereti a gyakori újratelepítést, ezért komolyan kell venni az ültetési hely kiválasztását.

Az ültetési lyuknak elég mélynek, körülbelül 0,5 m -nek kell lennie. Ha több hortenzia bokrot szeretne a közelben ültetni, akkor figyelje meg a köztük lévő távolságot, mivel a bokor nő az életkorral. Feltétlenül humuszt, tőzeget és homokot kell hozzáadni a gödörhöz, valamint műtrágyákat, hogy a bokor új helyen gyökerezzen. Az ültetéshez a legjobb 4-5 éves palántákat venni, mivel ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

Az ültetési lyuknak elég mélynek, körülbelül 0,5 m -nek kell lennie. Ha több hortenzia bokrot szeretne a közelben ültetni, akkor figyelje meg a köztük lévő távolságot, mivel a bokor nő az életkorral. Dobára mindenképpen szükség van a gödörbenA humusz bevezetése a gödörbe ültetés előtt

Ha ősszel új helyre ültetett egy hortenzia, akkor tavasszal vágja le az összes virágzatot. Nagyon fontos ezt úgy tenni, hogy a bokor jól növekedjen a jövőben. Néha a hortenzia jobban virágzik egy új helyen, mint a régiben, és a virágzat színe akár megváltozhat, ha a talaj savasabb lesz.

Miért érdemes új helyre ültetni a hortenzia ősszel?

Tavasszal és ősszel is megengedett a hortenzia új helyre történő átültetése, de tavasszal ezt sokkal nehezebb megtenni. A helyzet az, hogy a gyökérrendszer károsodásának kockázata nő, míg tavasszal a növény virágzásra készül, és alkalmazkodnia kell ahhoz, hogy új helyen éljen. Ezért a tapasztalt kertészek ősszel javasolják a hortenzia ültetését. Ebben az esetben tavasszal már lehet várni az első virágzásra..

Tavasszal és ősszel is megengedett a hortenzia új helyre történő átültetése, de tavasszal ezt sokkal nehezebb megtenni.Őszi fa hortenzia transzplantáció

Virágzás idején soha ne ültesse újra a hortenzia bokrokat, mert akkor nő a növények halálának kockázata. Az ültetést kora ősszel vagy késő tavasszal kell elvégezni, amikor a bokor elhalványult.

Hogyan kell megfelelően gondozni a hortenzia ősszel

Fontos nemcsak a hortenzia bokrok megfelelő átültetése, hanem a növény megfelelő gondozása is. Ne feledje, hogy az esős évszak ősszel kezdődik, ami azt jelenti, hogy csökkentenie kell a hortenzia öntözését. Ősszel ásványi műtrágyákkal kell trágyázni. A bokrokat évente körülbelül négyszer trágyázza meg, hogy bőségesen virágozzanak.

Nézze meg a videót: Hortenzia. Hogyan ültessünk bokrokat?

A hortenzia ősszel metszhető, de ne felejtse el ősszel feldolgozni a vágásokat. Ha a tél kemény, akkor a bokrokat földdel kell borítani. A túl hortenzia levágása nem éri meg, jobb, ha letépjük a leveleket az alján.

A hortenzia ősszel metszhető, de ne felejtse el ősszel feldolgozni a vágásokat. Ha a tél kemény, akkor a bokrokat földdel kell borítani. A túl hortenzia levágása nem éri meg, jobb, ha letépjük a leveleket az alján.Fotó a szoba hortenzia

Tudva, hogyan kell átültetni egy hortenzia ősszel egy új helyre, ízlés szerint díszítheti a webhely tájképét. Ültessen gyönyörű, különböző típusú bokrokat a helyszínre, és lepje meg másokat.