A burgonya csírázásának népi módjai egy lakásban

Növelni szeretné a burgonyatermést? Ezután március közepén gondoskodnia kell az ültetési anyag előkészítéséről. A burgonya csírázása otthon az ültetés előtt jó eredményeket ad. Ebben a cikkben megismerheti a burgonya ültetésre való előkészítésének legnépszerűbb módjait..

Hogyan lehet gyorsan kihajtani a burgonyát

Nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk az ültetési anyagot, mert a jövőben a hozam közvetlenül függ annak minőségétől. Válassza ki a rothadás vagy más elváltozások jeleit mutató gumókat. Ha a burgonya nagy részét kártevők érintik, javasoljuk, hogy az egészséges gumókat bórsavoldatba merítse fertőtlenítés céljából, 10 g víz / 10 liter víz mennyiségben. A burgonyát a csírázás előtt és az ültetés előtt szét kell válogatni, mivel a rothadt gumók újra megjelenhetnek.

Nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk az ültetési anyagot, mert a jövőben a hozam közvetlenül függ annak minőségétől. Válassza ki a rothadás vagy más elváltozások jeleit mutató gumókat. Ha a burgonya nagy része kártevőkkel fertőzött, akkor egészséges gumókat ajánlunk.Csírázott és rendszeres burgonyatermés

Tegye az előkészített gumókat dobozokba, majd kezelje őket Epin -oldattal (250 ml vízhez 10 cseppig). A csírázás során ne felejtse el nedvesíteni a gumókat. Például permetezhetők kálium -permanganát, réz -szulfát, cink -szulfát és bórsav oldattal. Ennek eredményeként kiváló minőségű ültetési anyagot kap, amely kevésbé fogékony a különböző betegségekre..

Ennek eredményeként kiváló minőségű ültetési anyagot kap, amely kevésbé fogékony a különböző betegségekre.

Néhány kertész inkább burgonyát hajt műanyag zacskóban vagy fűrészporos dobozban. Ezek a módszerek is hatékonyak, és lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt jó ültetési anyagokat szerezzen be..

Néhány kertész inkább burgonyát hajt műanyag zacskóban vagy fűrészporos dobozban. Ezek a módszerek is hatékonyak, és lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt jó ültetési anyagokat szerezzen be.

A burgonya csírázása során hő és fény hatására oldódó tápanyagok halmozódnak fel a gumók szemében, így az ültetési anyag gyorsan csírázik. Bebizonyosodott, hogy a csírázott burgonya két héttel megelőzi a nem csírázott fejlődést. Ez lehetővé teszi, hogy a gumók hatékonyabban használják fel a tavaszi nedvességet és a műtrágyát. Az ilyen burgonya ellenáll a különböző kártevőknek..

A burgonya csírázásának hagyományos módszerei az ültetés előtt

A burgonyát meleg és jól megvilágított helyiségekben kell kihajtani. A hőmérsékletet 12 és 14 fok között kell tartani. A csírázás első napjaiban a nyári lakosok azt javasolják, hogy tartsanak magasabb hőmérsékletet, ami serkenti a tápanyagok képződését.

A burgonyát meleg és jól megvilágított helyiségekben kell kihajtani. A hőmérsékletet 12 és 14 fok között kell tartani. A csírázás első napjaiban a nyári lakosok azt javasolják, hogy tartsanak magasabb hőmérsékletet, ami serkenti a tápanyagok képződését.

Nem szükséges folyamatosan magas hőmérsékletet tartani a helyiségben, mivel ez a tápanyagok teljes lebomlásához vezet, amelyet a nedvesség elpárologtatására és a légzésre fordítanak. Az ilyen gumók érzékenyebbek a gombatámadásra, mint azok, amelyek közepes hőmérsékleten csíráztak..

Módszer 1. Tegye az elkészített gumókat sekély dobozokba.

2. módszer. Csírázás műanyag zacskókban, legfeljebb 2 cm lyukakkal.

3. módszer Nedves csírázóközeg. Ennek a módszernek köszönhetően nemcsak a hajtások jelennek meg, hanem a gyökerek is, így a burgonya gyorsabban csírázik.

4. módszer A palánták segítségével, amelyeket a burgonya otthoni cserépben való csírázása után kapunk. A gumókat földbe és humuszba töltött kis tartályba ültetik. Az ültetett burgonyát legjobb üvegházba szállítani. Amikor a növény eléri a 8 cm magasságot, nyílt terepen ültethető.

A palánták segítségével, amelyeket otthon burgonya csírázása után cserepekben kapnak. A gumókat földbe és humuszba töltött kis tartályba ültetik. Az ültetett burgonyát legjobb üvegházba szállítani. Amikor a növény eléri a 8 cm magasságot, nyílt terepen ültethető.

Olvassa el még: Hogyan csírázzon burgonyát egy lakásban

A burgonyagumók oldatokkal történő kezelése nemcsak megvédi őket a kártevőktől, hanem növeli az érett burgonya keményítőtartalmát. Ha hamuval megszórja az ültetési anyagot, akkor a hozam 15%-kal növelhető..

Válassza ki a legkényelmesebbet burgonya csírázásának módja csináld magad, és előre készítsd el az ültetési anyagot. Ezen módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei, a legfontosabb az, hogy mindent időben meg kell tenni, és gondosan válogatni kell a burgonyát..