Hogyan építsünk garázst saját kezűleg. Leírás és videó

A garázs építése összetett folyamat, amelyet a legjobban a magasan képzett szakemberekre kell bízni. De ha úgy dönt, hogy maga végzi az építkezést, akkor ismernie kell a folyamat algoritmusát és mindenféle szabályt. Ebben a cikkben néhány ajánlást adunk a hogyanra hogyan kell saját kezűleg garázst építeni minimális költséggel.

Hogyan építsünk garázst saját kezűleg

Tehát hol kezdje? Először fejezze be papíron a jövő garázsának tervét. A terv elkészítésekor néhány szabályt be kell tartani. Először is, a garázsnak legalább három méterre kell lennie a főépülettől. Érdemes megfontolni azt is, hogy a jövőbeni szerkezetnek legalább 5 méterre kell lennie minden víztesttől, hogy elkerülje az alap erózióját vagy az anyagok idő előtti bomlását..

A következő lépés az alapok lerakása. Az alapokat többféleképpen lehet lerakni. Ha úgy dönt, hogy cölöpalapot használ, ehhez kis nyílásokat kell ásnia a jövő garázsának szélei mentén. A nyílásoknak legalább 1,5 méter mélynek kell lenniük. Ezt követően meg kell tölteni őket nagy törmelékkel, és fel kell homokozni. Ezután magukat a cölöpöket kell telepíteni. Erősíthetők nagy kövekkel, vagy fémhorgonyokkal, amelyeket a törmelék alá fektetnek..

Nézze meg a videót: Cölöp alapozás garázshoz

Ha úgy dönt, hogy szalag alapot telepít, akkor egy gödröt kell ásnia a jövő garázsának kerülete körül, 1,5 méter mélységig. Ezután töltse meg zúzott kővel, körülbelül 10-15 cm-t. Továbbá az alaplapokat lefektetik.

Az alapozás után folytatjuk a falak lerakását. Ha úgy dönt, hogy téglafalakat készít, akkor el kell kezdenie a lerakást a sarokzónából. Ha úgy dönt, hogy falakat készít a hamutömbből, akkor az ajtó felől kell elkezdenie a lerakást. A falazat befejezése után az épített falat gerendákkal kell rögzíteni. A gerendákat általában horgonyokkal rögzítik.

Hasznos videó: szalag alapozás garázshoz

A következő lépés a tető felszerelése és felállítása. Ha úgy dönt, hogy a tetőt laposra, lejtés nélkül készíti el, akkor csak a tetőt kell leraknia pala vagy fémlemezekkel, majd szigetelnie kell tetőfóliával és fednie kell vízszigeteléssel.

Ha úgy dönt, hogy lejtős tetőt épít, akkor először gerendákat (lehetőleg fából) kell felszerelnie. A gerendák felszerelése után a pala lerakása, valamint a szigetelés és a szigetelő ragasztása.

DIY garázs – jó videó

https://youtube.com/watch?v=Ahp9mjDALqI

Amint ebből a cikkből megtudta, a garázs építése nem olyan nehéz, a legfontosabb, hogy az alapvető építési szabályokat vezesse. Most a saját kezével megteheti garázst építeni járművéhez.