Csináld magad fogaskerekű-osztó, rajzok, fényképes utasítások

Sokan még mindig kandallóval és tűzifával fűtik vidéki házaikat és nyaralóikat, de meglehetősen nehéz darabolni őket, és drága vásárolni. De jelenleg sokkal könnyebbé vált a fa aprításának folyamata, például gyakran használnak fogasléces és fogaskerék -osztót. Ezenkívül nem szükséges megvenni, saját maga készítheti el, és ugyanakkor kevés pénzt költhet.

A működési elv nagyon egyszerű, és hasonló a fűrészüzem munkájához, csak a fát kell elhelyezni a csúszdán, amelyen keresztül a vágószerszámra esik.

Hogyan készítsünk saját kezű rack és fogaskerék-osztót

A fahasító, amely a rönköt a késhez nyomja, fogaskerékre és hidraulikusra van osztva. Meg kell jegyezni, hogy sokkal egyszerűbb a fogaskerekek készítése..

Először is rajzot kell készítenie a jövőbeli fahasítóról, mellesleg nem kell saját maga csinálnia, jelenleg sok rajzot talál a neten. Ezután számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget, és vásárolja meg azokat.

Elkezdi összeszerelni a fahasító keretét, erre a legjobb, ha I-gerendát, meglehetősen vastag sarkot, fémcsatornát, profilcsövet vásárol. Ezután össze kell kapcsolnia az egészet saját kezével, a rajzra támaszkodva. Ezután folytassa a dugattyú beszerelését, amely biztosítja a fa legegyszerűbb mozgását a vágógéphez, jobb, ha acél vágótárcsát használ..

Mi az a fogasléces és fogaskerék -osztó

Fontos a biztonsági óvintézkedések betartása is, különben nemcsak károsíthatja a műszert, hanem saját magát is. A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a rönkök a vágóelemhez való mozgásának sebessége a lehető legkényelmesebb legyen az Ön számára, és tegye készülékét a lehető legbiztonságosabbá az áramütés okozta károktól, és ne terhelje túl..