„Csináld magad” utak a favágásoktól. Lépésről lépésre, videó

Nehéz elképzelni egy kényelmes külvárosi területet, ha nincsenek rajta kerti utak. Az utak nemcsak a pavilonnal, a medencével vagy a kerttel kötik össze a házat, hanem kulcsszerepet játszanak a tereprendezésben is. Ha nem akarsz sok pénzt költeni, próbáld ki favágásokból utakat készíteni csináld magad. Egyszerű és eredeti módja a terület díszítésének és kényelmes áthelyezésének egyik zónából a másikba.

Hasznos cikk: Csempe az ország ösvényeihez

Lépésről lépésre: hogyan készítsünk vágásokat vágásokból

A munka megkezdése előtt készítse elő az összes szükséges anyagot:

  • Vágások kenderből vagy fákról
  • Homok
  • Kavics
  • Vízszigetelő szövet
  • Fűrész
  • Kalapács
  • Szintmérő
  • Homokkal nedvesítő víz
  • Lapát
  • Kanalak

tervezési lehetőség egy nyaralóhoz

A munka megkezdése előtt gondosan elő kell készíteni az eredeti faanyagot. Ehhez a kender szeletek általában alkalmasak a fa bármely olyan részére, amely raktáron van. Mivel a kertben található fautak nedvességnek és magas hőmérsékletnek vannak kitéve, alaposan fontolja meg a fafajok kiválasztását. A tölgyfa vágás tehát körülbelül 10 évig, a fenyővágás akár 5 évig, a vörösfenyő pedig több évtizedig nem veszíti el kezdeti vonzerejét..

fa utak a kertben b

Olvassa el még: Csináld a kavicsos ösvényeket az országban

Ha már előkészített egy rönköt, akkor azt akár 20 cm magas vágásokra is fűrészelje, ne feledje, hogy minél szélesebb a rönk szélessége, annál nagyobb lesz a vágás magassága. Ez a pálya szilárdságának növeléséhez szükséges. Annak érdekében, hogy a vágott fűrész ne rothadjon sokáig, és ne érje rovarok, jól meg kell dolgozni.

Ha már kész rönk van, vágja 20 cm -es darabokra. Ne feledje, hogy minél nagyobb a rönk szélessége

Leggyakrabban szárító olajat használnak erre a célra, amelyet fel kell forralni, majd fűrész vágással kell bevonni. A szárítóolaj feldolgozása speciális készségeket igényel, ezért óvatosan dolgozzon vele, vagy vásároljon kész vegyületeket, hogy megvédje a fát a bomlástól. A vágások kiváló minőségű feldolgozásának másik lehetősége az alsó rész bitumenes bevonása. A réz -szulfát segítségével mesterségesen öregítheti a fát.

út a faházakból

Most elkezdheti a pálya előkészítését. Gondolja át az útvonalat és az optimális méretet a kényelmes közlekedéshez. Fontos továbbá egy kis árok készítése, hogy kényelmes legyen rögzíteni. Az árok mélységének 5-10 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a fűrészvágás magassága, az árok szélessége a vágány szélességétől függ. Az árok alján vízszigetelő anyagot kell elhelyezni, majd kavicsból, zúzott kőből vízelvezetést kell elhelyezni. Ez segít megvédeni a fát a nedvességtől. A párna fektetésekor használjon vízszintes szintet, majd sokkal könnyebbé teszi a favágások felszerelését.

fotó a faházakhoz a pályáhozFotó a kerti ösvény vágásairól

Ha azt tervezi, hogy szegélyeket készít az útvonal elválasztásához a helyszíntől, azokat telepíteni kell a favágások telepítése előtt. Legjobb, ha faoszlopokat használ a szegélyekhez, azonban vaslemezek, kövek és téglák is alkalmasak..

Ha azt tervezi, hogy szegélyeket készít az útvonal elválasztásához a helyszíntől, azokat telepíteni kell a favágások telepítése előtt.

A szegélyek felszerelésekor homokot öntenek az útra, kiegyenlítik és öntözik. Így kiderül, hogy a párnákat teljesen le kell tömíteni, és elő kell készíteni az utat a favágások telepítéséhez.

fűrész vágottGyönyörű út a faházakból

Most folytassa közvetlenül a fűrész vágások telepítésével a kerti ösvényen. A vágások elrendezésének módjáról döntsön önállóan, a lényeg az, hogy a köztük lévő távolság a lehető legkisebb legyen. Kalapáccsal szorosan vezesse be a vágásokat az árokba, és szinttel egyengesse.

Most folytassa közvetlenül a fűrészvágások telepítésével a kerti ösvényen. A vágások elrendezésének módjáról döntsön önállóan, a lényeg az, hogy a köztük lévő távolság a lehető legkisebb legyen. Kalapáccsal szorosan vezesse be a vágásokat az árokba, és szinttel egyengesse.Fotó a vágásokból származó vágásokról

Az összes vágás felszerelése után homokkal vagy földdel töltheti fel a teret. Egyes nyári lakosok talajtakaró magokat adnak a talajhoz, hogy később díszítsék az utat. A fa vágásokat különböző színekkel is festheti, hogy vonzóbbá tegye a kerti utat..

Nézze meg a videót: faút kender rönkházakból

Hogyan kell karbantartani egy fűrészelt ösvényt a kertben

A favágásokból készült járdaút folyamatos karbantartást igényel, különben pár év múlva elveszíti vonzerejét. Fémkaparóval kell minden évben lekaparni a piszkot a vágásokról, majd fertőtlenítőszerrel kezelni vagy festeni..

a favágásokból készült forgóút folyamatos karbantartást igényel, különben pár év múlva elveszíti vonzerejét.

Ha saját kezével vágási utat készít, akkor tegyen félre néhány jó vágást arra az esetre, ha javítania kell az utat. Ebben az esetben nem kell megfelelő átmérőjű vagy típusú fa vágást keresnie..

kerti ösvény

A fűrészvágásokból készült kerti ösvénynek tagadhatatlan előnyei vannak, mivel minimális költséggel saját kezével készítheti el. Az eredeti út jó módja annak, hogy díszítse a tájképet, és egy vidéki háznak egy kis eredetiséget adjon.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org