Barkácskészítő fém dohányzóval. Rajzok és fotók

Egyszerű anyagok, szerszámok, néhány “ügyes kéz” és szabadidő – mindössze annyit kell tennie, hogy saját kezűleg, a rajzok és a fényképek szerint saját kezűleg készítsen borotvát egy fém füstölővel. Ez a cikk a piknikek és kirándulások minden szerelmesét, a barbecue menü változatosabbá tételét keresőket, a vadászokat és a halászokat, valamint egyszerűen a füstölt húsok szerelmeseit fogja érdekelni..

Hasznos cikk: DIY mini-dohányosok

Füstház hulladék anyagokból

Az üzletek hatalmas választékot kínálnak füstölt húsból és halból, de ezek inkább a vegyipar termékei, mint a főzés. Kicsit több időt töltve természetes füstölt termékeket kaphatunk, csodálatos ízekkel és lélegzetelállító illattal, saját füstházunkban főzve.

A rajzok és fényképek szerinti legegyszerűbb füstölők gyártásához régi vashordót vagy vödröt használnak. A tartály belsejébe rácsokat (egy vagy kettőt) és lehetőség szerint csepegtető tálcát helyeznek. A gyümölcsfafa fűrészporát az aljára helyezik. A hordót fedéllel vagy fémlappal lezárjuk, a tűz fölé helyezzük, és forró füstölt termékeket kapunk.

Az üzletek hatalmas választékot kínálnak füstölt húsból és halból, de ezek inkább a vegyipar termékei, mint a főzés. Miután egy kicsit több időt töltöttünk, folytathatjukGrill fotó egy hordóból

A fémdobozból vagy a régi hűtőszekrényből származó füstház jó módszer a hulladékanyagok felhasználására és a második élet megadására. Távolítsa el a belső műanyag bélést a hűtőszekrényből, és vágja le a tetejét. A sarkok a test belsejében vannak rögzítve, amelyre a rácsok és a raklap vannak felszerelve. A hűtőszekrény aljára elektromos tűzhelyet helyeznek, és egy serpenyőt fűrészporral.

A régi hűtőszekrény hideg füstölésre is használható. Ehhez a leírt módon előkészített hűtőszekrényt egy emelőkorongra helyezzük, az aljába lyukat fúrunk, és 2-3 méter hosszú csövet csatlakoztatunk. A cső másik vége a tűztérhez vezet. Ha nincs természetes lejtés a helyszínen, akkor a kéménycsövet az árokba kell fektetni, biztosítva a dőlésszöget. A tűzhelyen égő tűzifa és fűrészpor füstöt bocsát ki, amely a kéményen felfelé haladva étellel belép a kamrába.

A régi hűtőszekrény hideg füstölésre is használható. Ehhez a leírás szerint előkészített hűtőtestet margarétára helyezzük, lyukat fúrunk az aljába és

Füstház forró dohányzáshoz rajzok és fotók szerint

A dohányzóházhoz 1,5-2,0 mm vastagságú fémlemezeket és szerelvényeket használunk. A berendezésből hegesztőgépre és darálóra van szükségünk. Ezt követően egy fémlemezből kivágtuk a füstház falait, alját és fedelét..

hegesztőgépre és darálóra lesz szüksége. Ezek után kivágtuk a füstház falait, alját és crBrazier-füstös rajzok

A falakat párban hegesztjük egymáshoz, majd az alját hegesztjük a kapott munkadarabhoz. A tömítettség fenntartása érdekében minden varratot óvatosan kell hegeszteni a termék belsejéből. A hegesztések számának csökkentésére elegendő hosszúságú fémszalag használható. A fém hajlítása érdekében a hajlítási pontokat darálóval kell vágni a mélység 1/3 -ig.

A falakat párban hegesztjük egymáshoz, majd az alját hegesztjük a kapott munkadarabhoz. Ahhoz, hogy a rajzok és fényképek szerint megfeleljen a tűztérnek és a füsthelyiségnek, legalább 80 cm magasságkülönbséget kell biztosítani a csőben való tapadás biztosítása érdekében. Ehhez a tűzhelyet egy gödörbe rendezzük, és a füstházat karról emeljük fel a lábakra

A fedélnek nagyobbnak kell lennie, mint a dohányos fiókja. A megerősítést a lap szélei mentén hegesztjük, a fedélnek szorosan le kell zárnia. A dohányzóház dobozában szerelvényekből állítunk elő rácsokat és tálcát a zsírgyűjtéshez.

hegesztőgépre és darálóra lesz szüksége. Ezek után kivágtuk a füstház falait, alját és crTéglafüstös rajz

Maguk a rácsok különböző átmérőjű hámozott elektródákból készülhetnek, összehegesztve.

Ha a dohányzóhelyet beltérben tervezik használni, akkor jobb, ha a fedelet vízzáróval látja el a rajzok vagy a fénykép szerint. Megakadályozza a füst aktív felszabadulását a dohányzóházból, másrészt csökkenti az oxigén hozzáférését a forgács égési zónájához, megakadályozva a villogást.

Ha a dohányzóhelyet beltérben tervezik használni, akkor jobb, ha a fedelet vízzáróval látja el a rajzok vagy a fénykép szerint. Megakadályozza a füst aktív felszabadulását a dohányzóból, másrésztEgy egyszerű grillező fotó

A dohányzóház dobozának szélén egy U alakú armatúra van hegesztve, bevágással felfelé. A burkolat széle illeszkedik a kialakított horonyba. Vizet öntenek ebbe a horonyba. A fedélben lyuk van a füst távozására. A fedőt domborúvá teheti. Ebben az esetben a füstölés során képződött kondenzátum a vízzáró barázdájába áramlik, és az élelmiszer száraz marad. Forró füstöléssel 30-40 perc múlva megkóstolhatja a halat és a csirkeszárnyakat, majd egy óra múlva – egy egész csirkét.

a dohányzóház dobozának szélén egy U alakú armatúra van hegesztve, bevágással felfelé. A burkolat széle illeszkedik a kialakított horonyba. Vizet öntenek ebbe a horonyba. A fedélben lyuk van a füst távozására. MegtehetemFüstház képe egy gázpalackból

Csináld magad hideg füstölgő füstház

A hideg dohányzás kevésbé káros, mint a forró dohányzás, mivel csak füst kerül az élelmiszerekre, az égéstermékek nem. A dohányzóház doboza hasonlóan van összeállítva, mint a forró füstöléshez szükséges füst. A füstház aljára csövet rögzítünk, amelyen keresztül a tűztérből származó füst belép. A cső átmérője 25-30 cm, hossza legalább 2,5 méter.

A hideg dohányzás kevésbé káros, mint a forró dohányzás, mivel csak füst kerül az élelmiszerekre, az égéstermékek nem. A dohányzóház doboza a forró füstöléshez hasonlóan össze van szerelve. Az aljáraSmokebox rajz

A tűzhely és a dohányzó között a rajzok és a fotók szerint legalább 80 cm magasságkülönbséget kell biztosítani, hogy biztosítsák a tapadást a csőben. Ehhez a tűzhelyet egy gödörbe rendezzük, és a füstölőt lábakra emelik a szerelvényekből.

A tűzhely és a dohányzó között a rajzok és a fotók szerint legalább 80 cm magasságkülönbséget kell biztosítani, hogy biztosítsák a tapadást a csőben. Ehhez a tűzhelyet egy gödörbe rendezzük, és a füstházat karról emeljük fel a lábakra

A tűzhelyhez 70 * 70 cm méretű és 1-1,5 méter mély lyukat ásunk. Téglából falazhat a tűztérbe, vagy tűzifát készíthet fémdobozból. A tűztér fedelének elég szorosan le kell fednie, hogy megakadályozza a füst távozását. Kéménycső összekötjük a tűzhelyet és a füstházat.

Marad a hely, hogy a termékeket a grillbe helyezze, gyümölcsfák fűrészporát öntse a tűztérbe, gyújtsa fel és zárja le a tűztárat fedéllel. A hidegen füstölt termékek főzési ideje körülbelül kétszer olyan hosszú, mint amikor forró füstnek vannak kitéve. Ezt vegye figyelembe, különösen húskészítmények dohányzásakor..

A tűzhely alatt 70 * 70 cm méretű és 1-1,5 méter mély lyukat ásunk. Téglából falazhat a tűztérbe, vagy tűzifát készíthet fémdobozból. A tűztér fedelének elég szorosan le kell fednie, hogy megakadályozza a füst távozását. A tűzhelyet és a füstőházat kéménycsővel kapcsoljuk össze. Darázsok

A saját kezű fémfőzővel ellátott borotva könnyen elkészíthető rajzok és fényképek segítségével. Használja a kéznél lévő anyagokat, hogy minimális költségekkel füstházat készítsen egy nyári rezidenciához. A BBQ terület a barátok és a család kedvenc pihenési helye lesz, ezért gondoskodjon a legjobb módszerről. Most lehetőséged lesz megtanulni, hogyan kell otthon halat és húst füstölni, és meglepni a vendégeket ízletes új ételekkel.