Hogyan lehet fehér káposztát termeszteni az országban magvakból és palántákból

A fehér káposzta a legelterjedtebb fajta régiónkban, ezért a dacha szinte minden tulajdonosa a kertben ülteti. Annak érdekében, hogy megvédje a termést a kártevőktől, és káposztát neveljen a palántákból, fontos a megfelelő gondozás. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell fehér káposztát termeszteni nyílt terepen saját kezűleg. Hasznos tippjeink segítenek a jó termés elérésében a legalacsonyabb költségek mellett..

A káposzta termesztésének módszerei az országban

Káposztát termeszthet magvakból vagy vásárolt palántákból. Ezen módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha a fehér káposzta bizonyos fajtáját vagy hibridjét szeretné termeszteni, akkor a legjobb, ha megfelelő magokat vagy ismerős személytől vásárol. A káposzta palántákból való termesztésének hátránya, hogy nem lehet 100% -ig biztos abban, hogy pontosan azt a fajtát ülteti, amelyet szeretne..

Káposztát termeszthet magvakból vagy vásárolt palántákból. Ezen módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha a fehér káposzta meghatározott fajtáját vagy hibridjét szeretné termeszteni, akkor a legjobb

Az ültetés előtt a magokat meleg vízben áztatják. Hozzáadhat egy kis kálium -permanganátot a vízhez, hogy fertőtlenítse a magokat, és megvédje a káposztát a kártevőktől, beleértve a csigákat és a hernyókat. A káposzta ültetésének ideje a fajtától függ. Tehát megengedett a korai fajták nyílt terepen történő ültetése az országban márciusban, és a későbbiek – május végén..

Ha káposzta palántákat szeretne termeszteni, akkor a magokat is elő kell készíteni, de speciálisan előkészített dobozokba kell ültetni. A palántanevelést már február közepén meg lehet kezdeni. Vesse el a magokat, és amikor palánták jelennek meg, szedje fel őket, hogy a palánták erősek legyenek. Áprilisban lehetséges a káposzta palánták ültetése a magokból nyílt terepen.

Ha káposzta palántákat szeretne termeszteni, akkor a magokat is elő kell készíteni, de speciálisan előkészített dobozokba kell ültetni.

Abban az esetben, ha a fehér káposzta magját a talajba vetik, akkor a palántákat is meg kell meríteni. Nyílt talajon a káposzta magjait körülbelül 20 cm távolságra, sekély mélységbe ültetik. Figyelje a levegő hőmérsékletét, ha fagy várható, akkor mini üvegházat kell készítenie, fedve a palántákat fóliával.

Abban az esetben, ha a fehér káposzta magját a talajba vetik, akkor a palántákat is meg kell meríteni. Nyílt talajon a káposzta magjait körülbelül 20 cm távolságra, sekély mélységbe ültetik. Figyelje a levegő hőmérsékletét, pl

Ne felejtse el időben összeszedni a káposzta palántákat, mivel ez a növény szereti a laza talajt. A fehér káposzta megtermékenyítése elősegíti az intenzív növekedést és a bőséges termést. Ha természetes és organikus termést szeretne, próbálja meg elkerülni a kémiai műtrágyákat és a nitrátot, amelyek nagyon felszívják a káposztát. A legjobb megoldás trágya és csirkeürülék használata.

Hogyan lehet káposztát termeszteni anélkül, hogy a csigák és a hernyók károsítanák

Fontos, hogy ne csak a betakarításról és az időben történő öntözésről gondoskodjunk, hanem gondoljunk arra is, hogyan lehet a káposztafejeket épségben tartani. Káposzta pillangók – tojást raknak a káposzta leveleire, ennek eredményeként hernyók eszik a növényt. A fehér káposzta védelme érdekében a tapasztalt nyári lakosok burgonyát ültetnek a közelben. A burgonya teteje különleges anyagot bocsát ki, amely elriasztja a pillangókat.

Fontos, hogy ne csak a betakarításról és az időben történő öntözésről gondoskodjunk, hanem gondoljunk arra is, hogyan lehet a káposztafejeket épségben tartani. Káposzta pillangók - tojást raknak a káposzta leveleire, ennek eredményeként hernyók eszik a növénytFehér káposzta palánták termesztése

Egy másik jó módja a harcnak, ha az üröm gallyát rákenjük a növekvő káposztára. A burgonya mellett gyakran kaprot, zellert és koriandert is ültetnek az ágyak mellé. Ezek a növények taszítják a fehér káposzta kártevőit is..

Egy másik jó módja a harcnak, ha az üröm gallyát rákenjük a növekvő káposztára. Kivéve a burgonyát az ágyak mellettA fehér káposzta mag előkezelése az ültetés előtt

Most már tudod, hogyan kell fehér káposztát termeszteni az országban nyílt terepen. Válassza ki a legoptimálisabb módszert magának – magvakból vagy palántákból, és ültesse el a helyet. A jó termés a talaj termékenységétől függ, ezért ne felejtse el műtrágyákat kijuttatni nemcsak az ültetés előtt, hanem ősszel, amikor a termést betakarítják..