Csináld magad mini forró dohányzó otthonra

Az emberek sokáig jobban szeretik a füstölt halat és húst, mint a sült ételeket. Mivel a dohányzásnak több fajtája van – hideg és meleg -, egyesek nehezen választanak.

Szakértők szerint a hús, hal és más forrón füstölt termékek sokkal jobb ízűek, mint a hidegen füstölt főzettek. Természetesen mindent indokol a forró füstölt füsthely kiválasztása, amelyet ma tárgyalunk. Elmondjuk az eszköz minden előnyét.

egy otthoni mini füstház vásárolt változata

Ma nem lesz nehéz elmenni egy speciális boltba, és bármilyen füstölőt vásárolni. Akár az interneten keresztül is választhat megfelelő opciót. Ugyanakkor a megvásárolt dohányzóház használata meglehetősen egyszerű – csak faaprítékot, füstölt termékeket kell betöltenie, és a füstölőt hőforrásra kell helyeznie. Egy idő után már csak készételeket eszünk. De mi van akkor, ha ritkán dohányzik a hús vagy a hal? Nyilvánvaló, hogy ilyen helyzetben nincs szükség drága eszköz vásárlására. Most elmondjuk, hogyan lehet önállóan füstfürdőt készíteni saját kezével improvizált eszközökkel, amelyek tulajdonságai nem lesznek rosszabbak a gyári analógnál.

Most elmondjuk, hogyan lehet saját kezűleg füstfürdőt készíteni improvizált eszközökkel

Tehát először kitaláljuk, mit nevezünk dohányzási folyamatnak. A húst vagy a halat füst és hőmérsékletig dolgozzák fel, így megőrizve azokat. A füstölt termékek telítettek az égéstermékek egyedi aromájával. Összesen háromféle dohányzás létezik: hideg dohányzás, félig forró és forró dohányzás. Ezen módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai..

Elemezzük a dohányzás folyamatát

Forró dohányzás. A halak füstöléséhez 60 fokos hőmérsékletre van szükség. A folyamat meglehetősen gyors. Rövid idő alatt finom ételeket kaphat. A füst elszívja a terméket. Alatta nem ég, de a faforgács parázslik. Nem csak halat, hanem húst is füstölhet, valamint zöldségeket és sajtot..

Forró dohányzás. A halak füstöléséhez 60 fokos hőmérsékletre van szükség. A folyamat meglehetősen gyors.

Hideg dohányzás folyamata Ez egy hosszú távú munka, amely több napig is eltarthat. Általánosságban elmondható, hogy a termékek gyorsabban száradnak. A füst hőmérsékletének csökkentése érdekében egy csövet húznak ki az égéstérből, amelyen keresztül a füst termékekkel átjut a kamrába. Így a füst a hidegen füstölt füstöltőkben lehűl. Így hűl le a füst. Az ilyen módon füstölt ételek nagyon hosszú ideig tárolhatók. Füstölt hús 20 fokos hőmérsékleten, hal pedig 40 fokig.

Elemezzük a dohányzás folyamatát

Félig forró dohányzás – ez egy köztes szakasz a meleg és a hideg dohányzás között.

Az otthoni dohányos bármilyen méretű lehet. Minden a tulajdonos igényeitől függ. Fontos, hogy a dohányos befogadhasson egy füstölgő kamrát, egy helyet a háló számára, amelyen húst vagy halat helyeznek el, és egy tálcát a zsírgyűjtéshez. Ne feledje, ha zsír kerül a parázsló forgácsokra, akkor a szag rossz lesz, ezért a füstölt termékek nem lesznek olyan ízletesek..

A legjobb, ha rozsdamentes acélt használunk bármilyen füstház készítéséhez. Nem korrodálódik, és hosszú élettartamot is képes biztosítani az egész füstház számára. Annak érdekében, hogy az élelmiszereket kényelmesen be lehessen tölteni és el lehessen távolítani a füstölõbõl, speciális ajtókat vagy burkolatot kell biztosítani. Ügyeljen arra, hogy hegesztse a füstház lábát. A tény az, hogy a füstház alatt tüzet kell rakni..

Miután az üzemanyagot a füstölőház aljára helyezték, és a füstölt terméket a rostélyra, be kell zárnia a készüléket, és tüzet kell raknia alatta.

Miután az üzemanyagot a füstölőház aljára helyezték, és a füstölt terméket a rostélyra, be kell zárnia a készüléket, és tüzet kell raknia alatta. Fűtéskor a fa füstölni kezd a dohányzóban, és füstöt bocsát ki. Ő az, aki szívja az ételt. A dohányzás mennyisége magától a terméktől, valamint az üzemanyagtól függ. Ennek ellenére negyven perc elteltével ellenőriznie kell a készültségi fokot..

A forró füstölésű füstölőnek számos előnye van.Füstház vízzáróval, séma

A forró füstölésű füstölőnek számos előnye van. Először is szeretném megjegyezni a készülék otthoni elkészítésének egyszerűségét. Ez nem igényel nagy beruházásokat. A dohányzóhelyet bármilyen kényelmes helyen használhatja. Melegen füstölt ételek elkészítése nagyon egyszerű. Ehhez nem kell profi szakácsnak lenni. A főtt termékek íze elképesztő..

DIY mini füstház otthonraMini füstölőház otthon, gáztűzhelyen

DIY mini füstház otthonra

Tehát, mielőtt elkezdené létrehozni egy egyszerű füstölőt, tanulmányoznia kell a rajzokat, amelyekből sok van az interneten. A füstház bármilyen méretű lehet. Minden attól függ, hogy mit fogsz dohányozni, és milyen gyakran..

A munkához két milliméter vastag rozsdamentes acéllemezekre, szerelvényekre, darálóra és hegesztőgépre lesz szüksége. Először vágja le a szerkezet oldalsó részeit egy darálóval. Hegesztőgép segítségével megkezdjük a szerkezet kialakítását. Külön készítsen elő egy fedelet, amely szorosan illeszkedik a füstházhoz. A munka végén hegesztjük az állványokat és a fogantyúkat. Belül elosztjuk a teret az üzemanyagkamra, a raklap számára, ahol zsírt gyűjtünk, és helyet a füstölt termékeknek.

A munkához két milliméter vastag rozsdamentes acéllemezekre, szerelvényekre, darálóra és hegesztőgépre lesz szüksége

Kiváló lehetőség a forró dohányzó gyors elkészítésére egy fémvödör, de nem horganyzott. Szüksége lesz egy nagy edényfedélre is, amely fedezi a rögtönzött dohányosát. Mivel a vödör alul elkeskenyedik, nagyjából a közepére rácsot kell felszerelni. Rácsként régi gombóckészítőt használunk.

Kiváló lehetőség a füstház gyors elkészítésére egy fém, de nem horganyzott vödör.

Most beszéljünk arról, hogyan kell megfelelően előkészíteni az üzemanyagot – faforgácsot. Ehhez kizárólag gyümölcsfafajok, valamint tölgy, éger vagy boróka használata javasolt. Semmilyen esetben ne használjon fenyő vagy nyír forgácsot. Ezeknek a fajoknak a fája gyantát tartalmaz, ami elrontja a füstölt termékek ízét. A forgácsot nyers fából vágják, majd négy órán át vízben áztatják. Szárítsa meg a forgácsot körülbelül 70 százalékos nedvességtartalomig. A chipek ezután használatra készek. 2 centiméteres rétegben tegye a füstölő aljára.

Most beszéljünk arról, hogyan kell megfelelően előkészíteni az üzemanyagot - faforgácsot.

Főzéskor nem ajánlott kinyitni a füstölőt, mert hasznos füst és hőmérséklet jön ki. A termékeket átlagosan 40 percig füstöljük..

A dohányzáshoz speciális faforgácsot vásárolhat, amelyet az üzletekben értékesítenek. Ez azonban nagyon drága lesz. Ez az opció alkalmas a városon kívüli piknikre, amikor nem lehet üzemanyagot készíteni a helyszínen. Faforgács előkészítéséhez használhatja a kerti fák régi ágait. De nem vehet el rothadt ágakat, mivel égetve kellemetlen szagot áraszt, ami befolyásolja a füstölt termékek ízét.

Most már világos, hogy miért szereti mindenki annyira a forró füstölt terméket. Külön erőfeszítés nélkül elkészíthető. A do-do-yourself dohányzóház lehet nagy vagy kicsi. A helyszínen állandóan nagy füstfürdő áll, és egy kis eszközt magával vihet a városon kívüli piknikekre, például hordozható grillezőt.

Szakértők bebizonyították, hogy a forró füstölt termékek sokkal egészségesebbek, mint a sült ételek.

Szakértők bebizonyították, hogy a forrón füstölt termékek sokkal egészségesebbek, mint a sült ételek. A forró füstölt termékek elpárologtatják a zsírt, ami negatív hatással van az emberi egészségre. Ezenkívül a füstölt élelmiszerek hosszabb ideig tárolhatók, mint a nyers vagy sült ételek..

Az otthoni dohányzóház készítéséhez szükséges anyagokat nem nehéz megtalálni. A rozsdamentes acélt építési hipermarketekben, valamint sarkokban és szerelvényekben értékesítik. Rajzot készíthet egy dohányzóhelyről, vagy talál egy kész verziót az interneten. Szintén nem szükséges hegesztőgépet vásárolni. Egyszerűen bérelheti. A nyaraló füstházának elkészítésére fordított fél nap teljesen indokolt lesz finom ételekkel.