Nyári zuhanyzótartályok - a megfelelő kiválasztása

A forró évszak beköszöntével sok nyári lakos azon gondolkodik, hogy nyári zuhanyzót épít a webhelyére. Ehhez leggyakrabban olyan anyagokat használnak, amelyek a javítási és építési munkák után maradtak, vagy újakat vásárolnak. Sok nyaralóban egy egyszerű és kényelmes kialakítású hordóból szabadtéri zuhany látható. Minden ember saját kezűleg készíthet ilyen szerkezetet. Ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy elmondjuk Önnek, hogyan válasszon egy tartályt egy nyári zuhanyhoz, hogy a szerkezet a lehető legkényelmesebb legyen, és saját maga készítse el..

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a tartály megválasztása egyszerű kérdés, azonban ha felkeresi a vaskereskedést, maga is látni fogja, hogy a nagy választék miatt ezt nem olyan könnyű megtenni..

A kapacitív zuhanytartályok típusai:

– szénacélból készült;

– horganyzott acélból;

– krómozott acél;

– műanyagból készült.

Szén -acél tartály

A szénacél tartós anyag, ezért az abból készült termékeket a tartósság jellemzi. Alapvetően a tartályok térfogata 100-200 liter, és lapos dobozok. A szénacél hátránya a korrózióra való hajlam, ezért minden tartályt zománccal kell bevonni.

Szén -acél tartályA tartály használatához zuhanyfejjel és vízleeresztő szeleppel kell felszerelni. A felső részben a burkolaton kívül szerelvénynek és szintszabályozó érzékelőnek kell lennie. A víz átfolyik a felső nyíláson, ügyelve arra, hogy zárja le a fedelet, nehogy por és szennyeződés kerüljön a tartályba..

Horganyzott acél tartály

Sok konténer horganyzott acélból készül, amelyek használhatók otthon és az országban. A hagyományos acéltól eltérően a horganyzott acél egy cinkréteggel van bevonva, amely megvédi azt az idő előtti rozsdásodástól. Ennek eredményeként, ha a korrózió elkezdődik, az csak a felső cinkréteget érinti. Ennek köszönhetően a horganyzott tartályok hosszabb élettartammal rendelkeznek..

Horganyzott acél tartályHorganyzott acél tartály

A horganyzott zuhanytartályok szinte bármilyen formában megtalálhatók, 40-200 liter űrtartalommal. Költségük meglehetősen megfizethető, így a tartály ideális a személyes telken való használatra..

Rozsdamentes acél zuhanytartály

A rozsdamentes acél tartályok rendkívül korrózióállóak, mivel króm réteggel vannak bevonva. Az ilyen tartályok költsége magasabb, szemben a szénből és horganyzott acélból készült termékekkel, azonban nem kell őket festeni. A termékek meglehetősen tartósak, míg a falvastagság csak körülbelül 1 mm.

Rozsdamentes acél zuhanytartályRozsdamentes acél zuhanytartály

A rozsdamentes acél tartályok ideálisak egy frissítő sarok elrendezéséhez a helyszínen. Az ilyen tartályban lévő víz nem virágzik, és a rozsda idővel nem jelenik meg benne. Leggyakrabban az ilyen tartályok négyszögletesek vagy négyzet alakúak, 40-200 liter űrtartalmúak..

Műanyag zuhanytartályok (lapos, hordó alakú)

A műanyag tartályoknak számos előnye van: hosszú élettartam, kényelmes forma a víz szállítására és tárolására, nem rozsdásodnak és könnyűek

A műanyag tartályoknak számos előnye van: hosszú élettartam, kényelmes forma a víz szállítására és tárolására, nem rozsdásodnak és könnyűek. Leggyakrabban a kerti zuhanykabin műanyag tartályai akár 200 liter vizet is tartalmaznak. Felülről fedéllel vannak lezárva, így kényelmes a vizet vödrökkel feltölteni.

Műanyag zuhanytartályok (lapos, hordó alakú)

A műanyag tartályok fűthetők vagy sem. Az ilyen tartály lapos alakja miatt a benne lévő víz egyenletesen és gyorsan felmelegszik, ami fontos azokban az esetekben, amikor nincs meleg víz az országban..

Nyári zuhany egy hordóból saját kezűleg

Szinte minden vaskereskedésben vagy pavilonban vásárolhat kész zuhanyzuhanyt egy nyári rezidencia áruival. Ha pénzt szeretne megtakarítani, és szeretné saját kezével felszerelni a dachát, akkor saját maga készíthet szabadtéri zuhanyzót. Leggyakrabban a kész tartály helyett műanyag hordót használnak, amely meglehetősen könnyű szerkezetű, így nem lesz nehéz felszerelni.

Nyári zuhany egy hordóból saját kezűlegNyári zuhany egy hordóból saját kezűleg

Szükséges, hogy egy ágat készítsen a hordóba, és szereljen be egy csapot vízpermettel. A vizet kézzel töltheti fel vödrökkel; jobb, ha ehhez tömlőt alkalmaz, vagy szivattyút használ. Az előkészített hordót egy speciális szerkezetre kell rögzíteni, amely műanyagból, hullámlemezből, fából vagy téglából készülhet. Ebben az esetben teljes zuhanyzást kap. Egyszerűen rögzítheti a hordót egy dombon, fa rácsot készíthet a padlóhoz, és fedheti le a zuhanyzót átlátszatlan olajronggyal. Ez a lehetőség még költségvetésesebb lesz..

Fűtött nyári zuhanyzótartályok

Ha azt tervezi, hogy a zuhanyzót árnyékba helyezi a nap helyett, akkor fűtött tartályt kell vásárolnia. Speciális fűtőelemmel van felszerelve, amely magában a tartályban található. Fontos, hogy ilyen zuhanyzót építsenek a kommunikáció közelében, hogy csatlakoztathassák a tartályt az elektromos hálózathoz..

Fűtött nyári zuhanyzótartályokTartályok fűtött nyári zuhanyokhoz: a tervezés működése

2-3 órán belül a víz a tartályban felmelegszik körülbelül 30 ° C-ra. Az ilyen tartály hátránya a vízszint figyelemmel kísérése, különben a fűtőelem kiéghet. Jobb, ha vásárol egy drágább konstrukciót, automatikus fűtéssel, amely szabályozza a tartály feltöltését.

Nézze meg a videót: nyári zuhany a nyaralókhoz, barkácsolás

Vásároljon zuhanyzót egy boltban, vagy készítse el saját maga? Minden tulajdonos maga dönt, mert minden a vágytól, a megfelelő eszközök rendelkezésre állásától, a költségvetéstől és a szabadidőtől függ.

Adblock
detector